22.06.2023 00:00
Auringonkukansiemenproteiini ilmaistaan myös nimellä auringonkukansiemenproteiini ja tunnetaan myös nimellä auringonkukan proteiini. Tällainen proteiinituote valmistetaan raaka-aineena olevasta rasvattomasta auringonkukansiemenkakusta, josta on poistettu kuori ja fenoliset yhdisteet, kuten klorogeenihappo ja kahvihappo. Pääkomponentti on globuliini (noin 70-79 %), jonka jälkeen tulevat albumiini ja pieni määrä gluteenia ja prolamiinia. Aminohappokoostumuksessa lysiinipitoisuus on alhainen, kun taas muiden välttämättömien aminohappojen pitoisuus on korkea. Auringonkukansiemenproteiinin aminohappokoostumuksessa lysiinipitoisuus on korkeampi kuin viljan proteiinissa, mutta hieman alhaisempi kuin soijaproteiinissa ja eläinproteiinissa. Muiden aminohappojen osalta se on hyvässä tasapainossa. Kun sen aminohappokoostumusta verrataan FAO-arvoon, muiden välttämättömien aminohappojen pitoisuus on suurempi tai samankaltainen kuin FAO-arvo, lukuun ottamatta lysiinipitoisuutta. Näin ollen lysiini on auringonkukansiementen ensimmäinen rajoittava aminohappo. Vaikka lysiinipitoisuus on alhainen, sen tehokas lysiinipitoisuus on jopa 90 prosenttia. Auringonkukansiementen proteiinissa on runsaasti rikkiä sisältäviä aminohappoja, kuten metioniinia. Useimpiin kasviproteiineihin verrattuna auringonkukansiemenproteiinilla on hyvä sulavuus (90 %) ja korkeampi biologinen arvo (60 %).
Kategoria
Tarjous
Valtio
Kiina
Alue
Shanxi