Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

25.09.2021 01:09

ACE Industrial Shock Absorbers: Räätälöity automaatiota varten

Pienet ja teolliset iskunvaimentimet ovat tehokas tapa purkaa nopeasti ja luotettavasti tuhoavia energioita automatisoiduissa prosesseissa. Lineaaristen ominaiskäyrien ansiosta hydrauliset komponentit ovat ylivoimaisia muihin vaimennusratkaisuihin verrattuna, kun on kyse liikkuvien massojen hidastamisesta nopeasti, turvallisesti ja tarkasti. Erityisen suorituskykyisten vaimennuselementtien menestyksen avain teollisuuskäytössä on iskunvaimennusinsinöörien tietotaito, simulointitekniikat ja vuosikymmenien jatkokehitys tiivistys- ja nestetekniikan alalla.

Automaatio on viime aikoina edistynyt nopeasti elektronisen signaalin hankinnan ja käsittelyn sekä tiedonsiirron uuden kehityksen ansiosta. Tehokkaamman käyttövoimatekniikan ansiosta yritykset pystyvät laajentamaan automaatioastetta piensarjatuotantoon sekä prototyyppi- ja yksittäistuotantoon. Monet yritykset käyttävät esimerkiksi automatisoituja prosesseja, joista osaan liittyy hyvin nopeita liikkeitä, joihin liittyy hyvin suuria inertiavoimia. Mutta mitä hyötyä on parhaasta käyttö- ja anturitekniikasta, jos liikkuvien massojen liike-energia on liian suuri, jotta sähkökomponentit tai pneumatiikka voisivat välittömästi hidastaa sitä? Entä jos järjestelmät ja koneet halvaantuvat sähkökatkosten tai hakkerihyökkäysten vuoksi, kun ne ovat täydessä liikkeessä? Näihin ja muihin tapauksiin suunnittelijat käyttävät hydraulisia komponentteja, kuten teollisuuden iskunvaimentimia. Ne on integroitu esimerkiksi pyöriviin pöytiin, ja ne mahdollistavat korkean tuotantonopeuden tarkan hidastuksen avulla jokaisella syklillä. Pyörivissä käsivarsissa ja portaalijärjestelmissä ne jarruttavat luotettavasti lineaarisia liikkeitä ja tukevat aikakriittisten komponenttien nopeaa kuljettamista työasemalta toiselle. ACE Stoßdämpfer GmbH valmisti ensimmäiset säädettävät teollisuusiskunvaimentimet autonvalmistajille Detroitin lähellä Yhdysvalloissa lähes 60 vuotta sitten. Nykyään Langenfeldissä, Saksassa, sijaitseva yritys on osa STABILUS-konsernia, ja se tarjoaa iskunvaimentimien lisäksi myös komponentteja, kuten teollisuuskaasujousia, pyöriviä jarruja, kiinnityselementtejä ja lukuisia muita ratkaisuja, kuten tärinänpoistoon tarkoitettuja ratkaisuja. Pienet ja teolliset iskunvaimentimet ovat edelleen keskeinen liiketoiminta-alue. Eikä vähiten siksi, että Yhdysvalloissa ja Euroopassa toimivat kehitysinsinöörit ovat jatkuvasti laajentaneet ainutlaatuista osaamistaan.

MAGNUM-sarja:

Erinomainen esimerkki tästä on MAGNUM-sarja, jota on kehitetty jatkuvasti viimeisten 20 vuoden aikana. Se on suunniteltu korkeisiin vaatimuksiin ja joustavuuteen, ja se koostuu kuudesta keskikokoisten säädettävien ja itsesäätyvien teollisuusiskunvaimentimien perheestä, joissa on yhteensä 17 erilaista perustyyppiä. Kukin tuoteperhe kattaa erilaiset vaatimukset. Tarjolla on esimerkiksi erityisiä teollisuusiskunvaimentimia, joissa on erityisen suuri energianvaimennus, kompakti rakenne ja portaaton säätö sekä malleja erittäin korkeille ja matalille lämpötila-alueille.

Varastosta on saatavana myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja versioita elintarviketeollisuuden tai lääketieteellisen tekniikan erityishygieniamääräyksiä varten. Näillä komponenteilla, joita käyttäjät pitävät iskunvaimentimien referenssiluokkana, on yksi yhteinen piirre: ne hidastavat tasaisesti ja tasaisesti koko iskun ajan. Tämä johtaa kokonaisrakenteen maksimaaliseen suojaukseen ja mahdollistaa koneiden ja järjestelmien nopeamman liikkumisen. Hydraulisten iskunvaimentimien pehmeän hidastuvuuden lisähyötynä on huomattavasti hiljaisempi toiminta.

Näiden etujen avain on ainutlaatuinen vaimennustekniikka, joista ensimmäinen on paineholkki. Se varmistaa, että iskevä massa saa siinä käytetyn öljyn liikkeelle ja muuttaa lopulta liike-energian lämpöenergiaksi lähes vakiohydraulipaineella. Markkinat vaativat, että tämä saavutetaan yhä nopeammin, koska rakenteiden odotetaan muuttuvan entistä tehokkaammiksi ja nopeammiksi. Jotta tämä olisi mahdollista vakiotuoteperheissä MC33-MC64, joissa on vastaavat kierrekoot M33x1,5-M64x2, ACE:n insinöörit muokkaavat muun muassa kuristimen reiät siten, että käytetty öljy pääsee männän taakse ja kompensoivaan säiliöön mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tällaisten öljyn takaisinvirtauksen ja poran optimointien lisäksi iskun lyhentämisellä on ratkaiseva merkitys syklinopeuksien kasvattamisessa. Muutosten ansiosta Langenfeldissä sijaitseva yritys voi esimerkiksi kasvattaa edelleen yksittäisten mallien jo ennestään hyviä arvoja, jotka koskevat energian absorptiota iskua kohden 170 Nm:stä 6 780 Nm:iin ja iskunopeuksia 0,02:sta 5 m/s sekunnissa. Erityisesti asiakaskohtaisia sovelluksia on toteutettu 30 m/s iskunopeuksilla ja jopa 250 prosenttia suuremmilla energianvaimennuksilla. ACE:n tietotaidon ja kone-elementtien erityisen korkealaatuisen suunnittelun ansiosta nämä lisäykset voidaan toteuttaa MAGNUM-iskunvaimentimien lisäksi myös ACE:n pienillä iskunvaimentimilla ja turva-iskunvaimentimilla. Tällaiset tehohyppäykset toteutetaan kussakin tapauksessa asiakaskohtaisesti ja tiiviissä yhteistyössä sovelluskumppaneiden kanssa.

Modulaarinen järjestelmä, joka sisältää ainutlaatuisia simulointitekniikoita

Jotta ACE voisi vastata optimaalisesti yksilöllisiin vaatimuksiin, se luottaa insinööriensä vuosikymmenien kokemuksen ja tietämyksen lisäksi simulointiohjelmistoihin. Näin Reininmaalla toimiva tutkimus- ja kehitystiimi voi simuloida ja muuttaa lukuisia parametreja. Asiakkaille toimitetaan yksilöllisen tarjouksen lisäksi erilaisia arvoja ja grafiikoita, kuten hidastuvuuskäyrät, aika-siirtymä- tai tukivoima-siirtymä-käyrät. Vaimentimien ominaisuuksien ja niiden hidastuskäyttäytymisen lisäksi simuloinneissa otetaan huomioon myös muut suunnittelun olennaiset osat. Näitä ovat ennen kaikkea käytetyt taajuusmuuttajat, jotka tuottavat energiaa, joka on hävitettävä jatkossa. Toiseksi tarkastellaan yksityiskohtaisesti käyttöolosuhteita. Sen vuoksi ACE tarjoaa -12 °C:n ja 66 °C:n välisen vakiolämpötila-alueen ulkopuolella oleviin ääriolosuhteissa toimiviin sovelluksiin erilaisia öljyjä ja tiivisteitä, jotka voidaan suunnitella 150 °C:n ylä- ja -50 °C:n ala-alueelle. Elintarviketeollisuutta varten voidaan tarjota myös puhdastilayhteensopivia vaihtoehtoja, joissa on elintarvikeöljy ja NSFH1-hyväksyntä, ja ne voidaan simuloida etukäteen. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut korroosiosuojatut vaihtoehdot mahdollistavat käytön erityisen aggressiivisissa ympäristöissä tai alueilla, joilla myös visuaalinen ulkonäkö on tärkeä. Erikoistarvikkeet täydentävät käyttömahdollisuuksia. Esimerkiksi

-pulttien esijännitykset mahdollistavat iskut 25 asteen kulmaan asti ilman kielteisiä vaikutuksia iskunvaimentimien tiivistystekniikkaan ja käyttöikään. Tämä voidaan myös laskea tarkasti etukäteen, jolloin toimenpiteen onnistuminen voidaan ennustaa. Sama pätee myös PU-päiden käyttöön lisämelusuojauksen aikaansaamiseksi.

Tämän ainutlaatuisen modulaarisen järjestelmän sekä teknisen osaamisen ja simulointiohjelmiston ansiosta ACE voi varmistaa mahdollisimman suuren yksilöllisyyden automaatiossa jokaisen suunnittelun yhteydessä ja muuntaa korkealaatuiset standarditeollisuuden iskunvaimentimet asiakkaan pyynnöstä räätälöidyiksi ratkaisuiksi.

Lisää uutisia

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

22.12.2023 01:05

Turvalliset iskunvaimentimet
Hätäpysäytysasiantuntijat juhlivat ensi-iltoja elokuvissa ja televisiossa
Kun on kyse teollisuuden vaimennustekniikasta, ACE on yksi ensimmäisistä kohteista, joihin useimmat insinöörit ja suunnittelijat ympäri maailmaa ottavat yhteyttä. Olipa asiantuntijoilla mitä tiedusteluja tahansa, ACE vastaa niihin aina nopeasti, joko verkossa tai henkilökohtaisen yhteydenoton kautta paikan päällä.

Pyörätuolien suunnittelussa on paljon parantamisen varaa. Tästä on osoituksena yksiakselinen Hoss...

Helpotusta käsittelyn ja muuntamisen aikana: ACE:n kaasuvetojousella ja rakenteellisilla vaimentimilla varustettu yleiskäyttöinen ruuvinväännin
metallatelier GmbH:n yleiskäyttöisessä ruuvinvääntimessä