Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

28.10.2021 03:10

Tärinänvaimennus, koneiden tukeminen: Kumi-metalli-eristimet tarkkoihin mittauksiin akateemisessa ja teollisuudessa

ACE Stoßdämpfer GmbH on tukenut nuoria tutkijoita jo vuosia. Näin tapahtui myös maisterintutkielmassa, jossa Aalenin ammattikorkeakoulusta valmistuneet päättivät käyttää ACE:n kumi-metallieristeitä häiritsevien värähtelyjen poistamiseksi testilaboratoriossa. Nyt Aalenin konetekniikan ja materiaalitekniikan tiedekunta on antanut testipenkin tunnetun autotoimittajan käyttöön työssäoppijoiden testisarjoja varten.

Kolme vuotta käyttöönoton jälkeen testilaitteisto toimii edelleen moitteettomasti. Sitä käytetään parhaillaan hammaspyörien eri materiaalien testaamiseen osana väitöskirjaa: "Testauslaitteisto on antanut meille viime vuosina monia arvokkaita tietoja suorituskykyisissä moottoreissa käytettävien sintrattujen hammaspyörien materiaalien ja prosessien arvioinnista, myös täydellisen tärinäeristyksen ansiosta. On kuitenkin käynyt ilmeiseksi, että koeaseman moottorit ovat yksinkertaisesti liian äänekkäitä rinnakkaisopetukseen. Koska koestustelineen liikkuvuus on tärkeä tekijä konseptissa, päätimme ulkoistaa sen jatkotutkimustyötä varten", kertoo professori Tillmann Körner Aalenin yliopiston kone- ja materiaalitekniikan tiedekunnasta. Liikuteltava laitteisto on näin ollen löytänyt uuden kodin johtavalta eurooppalaiselta valmistajalta, joka valmistaa lujien sintrattujen alumiinikomponenttien sarjatuotantoa. Yhteistyö on täydellistä, koska opiskelijat voivat sisällyttää vaativan akateemisen työnsä suoraan käytännön projekteihin, minkä ansiosta autoteollisuuden asiantuntija voi edistää pyrkimyksiään vähentää CO2-päästöjä uusimpien tieteellisten tutkimustulosten avulla painoa edelleen vähentämällä.

Sintrattujen hammaspyörien liikkuvan testausaseman kehittämisessä yliopistoa tuki ACE Stoßdämpfer GmbH Langenfeldistä. Projektin alussa professori Körnerin opiskelijat olivat luottaneet teräsjousiin 2,5 tonnin painavan rakenteen vakauttamiseksi. Pian kävi kuitenkin ilmi, että moottoreiden aiheuttamat värähtelyt olivat niin voimakkaita, että herkkä mittauselektroniikka ei pystynyt tuottamaan käyttökelpoista tietoa.

Aalenin yliopiston testiteline onnistui irrottamaan tärinästä

Testiteline on rakennettu rakolevyyn ja moottoreiden ja vaihteistojen sovituslevyihin, joissa on rakoreiät kiinnitystä varten. Näin ollen etäisyydet ja komponenttien sijoittelu ovat vaihtelevia. Ainoastaan kahden vaihteiston laakerisuojuksia on mukautettava, jotta voidaan testata eri vaihteita, joiden keskipisteiden etäisyydet ovat erilaiset. Testiteline, jonka mitat ovat 1500 x 3000 x 1700 mm, koostuu kahdesta moottorista ja kahdesta vaihteistosta. Toinen moottori asettaa nopeuden ja toinen toimii kuormana tai generaattorina.

Vaihteisto II sisältää testattavat sintratut hammaspyörät ja vaihteisto I sisältää takavaihteen. Halkaistava levy on liitetty pöydän pohjaan viidestä kohdasta. Ohjauskaappi on kiinnitetty pöydän pohjaan alumiiniprofiilien avulla. Kokonaisrakenteen painon vuoksi ACE:n teknikot suosittelivat SFM-52012-75-tyyppisiä kumi-metallieristeitä suojaamaan herkkää elektroniikkaa tärinältä. Nämä kolmessa eri koossa suunnitellut koneenjalat soveltuvat 20-1 000 kg:n kuormitusalueille. Lisäturvallisuustoleranssilla varustetun ratkaisun saavuttamiseksi opiskelijat käyttivät yhteensä viittä tällaista nykyaikaista koneenjalkaa tärinän erottamiseen. Monipuoliset, kestävät ja huoltovapaat kumi-metallieristeet voidaan asentaa välittömästi, ja niille on ominaista niiden korkea murtumiskestävyys. Ne on valmistettu sinkitystä metallista, ja niiden sisällä käytetään vaimennusmateriaalina neopreeniä. Niiden suunnittelussa on huolehdittu siitä, että niiden pitkittäisjäykkyys on kaksi ja puoli kertaa suurempi kuin pystyjäykkyys ja että niiden poikittaisjäykkyys on 75 % niiden pystyjäykkyydestä. Nämä ominaisuudet korostavat ACE:n eristimien kestävyyttä ja muunneltavuutta. SFM-tyyppisten komponenttien ominaistaajuus on myös vain 8 Hz maksimikuormituksessa. Käytännössä on osoitettu, että ne kestävät kuormitukset ja eristävät yli 80 % tärinästä nimellismoottorimäärällä.

Lisää uutisia

Digitalisaatiota ja lean-johtamismallia pidetään monissa yrityksissä tervetulleena laihdutuskuuri...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

22.12.2023 01:05

Turvalliset iskunvaimentimet
Hätäpysäytysasiantuntijat juhlivat ensi-iltoja elokuvissa ja televisiossa
Kun on kyse teollisuuden vaimennustekniikasta, ACE on yksi ensimmäisistä kohteista, joihin useimmat insinöörit ja suunnittelijat ympäri maailmaa ottavat yhteyttä. Olipa asiantuntijoilla mitä tiedusteluja tahansa, ACE vastaa niihin aina nopeasti, joko verkossa tai henkilökohtaisen yhteydenoton kautta paikan päällä.

Pyörätuolien suunnittelussa on paljon parantamisen varaa. Tästä on osoituksena yksiakselinen Hoss...