Luettelo

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Eppendorf juhlii hyvin erikoisen pipetin 60-vuotissyntymäpäivää

Vuosi 2021 on tärkeä virstanpylväs kaikille laboratoriossa työskenteleville. 60 vuotta sitten Eppendorf toi markkinoille maailman ensimmäisen teollisesti valmistetun mäntäpipetin, joka muutti nesteiden käsittelyn laboratoriossa lopullisesti. Vuonna 1961 esitellyssä Eppendorfin "Marburg-pipetissä" oli samat peruselementit, jotka löytyvät laboratorioista vielä nykyäänkin: jousikuormitteinen mäntä, joka pysähtyy tarkasti asetettuun tilavuuteen, ja irrotettava muovinen pipetin kärki.

Nerokas mieli ratkaisee ongelman
1950-luvulle asti tutkijat pipetoivat suun kautta; tekniikka, jossa nesteet imettiin ohuisiin lasisiin putkiin suun kautta. Sen lisäksi, että nämä suupipetit puhdistettiin rutiininomaisesti vaarallisilla kemikaaleilla, kuten rikkihapolla, anekdoottiset kertomukset yhdistivät suupipetöinnin vaarallisten aineiden - muun muassa lavantautiviljelmän ja jopa plutoniumin - nielemiseen. Turhautuneena suupipetoinnin puutteisiin saksalainen lääkäri Heinrich Schnitger rakensi "laitteen pienten nestemäärien nopeaa ja tarkkaa pipetointia varten" ja jätti patenttihakemuksen vuonna 1958.

Eppendorf tunnisti potentiaalin
Eppendorf oli ensimmäinen, joka tunnisti Schnitgerin keksinnön merkityksen ja kehitti sitä edelleen. Tämä työ huipentui "Marburg-pipettiin" - maailman ensimmäiseen kaupalliseen mäntäpipettiin, jonka Eppendorf toi markkinoille vuonna 1961. Yhdessä ensimmäisen mikrolitraisten tilavuuksien käsittelyyn tarkoitetun Eppendorf Tube® -putken ("Eppi®"), mikrolitraisen sentrifugin ja termomixerin kanssa "Marburg-pipetti" muodosti Eppendorfin mikrolitrajärjestelmän; monilla tieteenaloilla vallankumouksellisen instrumenttikokonaisuuden, joka nykyään määrittelee standardit tutkimuslaboratorioissa ympäri maailmaa.

Lupaava tulevaisuus
Uskomattomat 60 vuotta on kulunut siitä, kun Eppendorf toi markkinoille ensimmäisen kaupallisen mäntäpipetin; välineen, joka mullisti tieteen perustavanlaatuisesti. Tämä keskeinen hetki tarkoittaa, että Eppendorfin DNA on jokaisessa sen jälkeen valmistetussa mäntäpipetissä. Mutta tarina ei pääty tähän. Eppendorfin sitoutuminen parhaiden nesteenkäsittelyratkaisujen tarjoamiseen johtaa edelleen innovatiivisiin malleihin, jotka tekevät laboratoriotyöskentelystä yhä tehokkaampaa, turvallisempaa ja yleisesti ottaen parempaa. Nykyään Eppendorfin asiakkaat voivat valita laajasta valikoimasta instrumentteja, tarvikkeita ja palveluita, jotka täyttävät heidän nesteenkäsittelytarpeensa ja nopeuttavat heidän tutkimustaan entisestään


Lisää uutisia

Mastercycler® X40:n avulla päivittäiset laboratoriorutiinisi eivät ole ainoastaan luotettavia...

Takara Bio Inc (Takara Bio) ja Eppendorf SE, kaksi biotieteiden alan johtavaa yritystä, ovat iloisia voidessaan ilmoittaa yhteistyöstään strategisen yhteismarkkinointisopimuksen puitteissa.
myynninedistämistoimet 01. syyskuuta 2023 - 31. joulukuuta 2023
Me Eppendorfilla tunnustamme muovisten kulutustarvikkeiden keskeisen roolin laboratoriossa. Samalla olemme tietoisia siitä, että nykyaikaisen tieteen vaatimusten ja ympäristönsuojelun yhteensovittaminen on keskeinen haaste biotieteiden laboratorion hallinnoinnissa. Siksi noudatamme periaatetta "Reduce, Reuse, Recycle" aina ja kaikkialla, missä se on mahdollista, ja luotamme yhä enemmän biopohjaisten raaka-aineiden käyttöön.

Hampurilainen biotieteiden alan yritys Eppendorf SE myöntää tänä vuonna arvostetun tutkimuspalkin...

My Green Lab® on sertifioinut Eppendorf Xplorer®- ja Xplorer plus -yksikanavaiset pipetit...