Luettelo

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

13.04.2022 01:04

Digitaalinen upotusanturi öljyn kosteuden määrittämiseen

E+E Elektronikin MOP301- upotusanturi mittaa tarkasti muuntaja-, voitelu- tai hydrauliöljyn sekä dieselpolttoaineen kosteuden. Sitä käytetään laitosten ja koneiden ennaltaehkäisevässä kunnossapidossa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettua anturia voidaan käyttää jopa 120 °C:n lämpötilassa ja 20 baarin paineessa olevissa öljyissä. Mittaustiedot veden aktiivisuudesta, lämpötilasta ja absoluuttisesta vesipitoisuudesta ovat saatavilla RS485-liitännän kautta Modbus RTU -protokollalla.

Erinomainen mittausteho, kestävä rakenne

MOP301:ssä käytetyille E+E-kosteusanturielementeille on ominaista niiden pitkäaikainen vakaus ja kestävyys likaantumista vastaan. Ne ovat perusta erittäin tarkalle ja luotettavalle kosteuden ja lämpötilan mittaukselle.

Mekaanisesti upotusanturi tekee vaikutuksen vankalla ruostumattomasta teräksestä valmistetulla kotelolla, jossa on IP66-suojaus, öljynkestävä kaapeli ja ylivalettu M12-liitin. Sitä voidaan käyttää lämpötila-alueella -40-120 °C ja enintään 20 barin paineessa.

Erilaiset anturin ja kaapelin pituudet sekä ohut muotoilu mahdollistavat MOP301:n erityisen joustavan asennuksen. Käytännöllisen liukuruuviliitännän avulla upotussyvyyttä voidaan säätää tarkasti ja muuttaa tarvittaessa. Lisävarusteena saatavan palloventtiilin avulla anturi voidaan asentaa ja poistaa prosessia keskeyttämättä ja paineen alaisena.

Mitatut arvot ja liitännät

MOP301 antaa öljyn kosteuspitoisuuden absoluuttisena tai suhteellisena arvona. Vesiaktiivisuus (aw) ilmaisee öljyn suhteellisen kosteuspitoisuuden ja kuvaa todellisen ja suurimman mahdollisen liuenneen vesimäärän suhdetta. Aw-arvo antaa tietoa siitä, kuinka lähellä öljyn kyllästymispistettä se on tietyssä lämpötilassa.

Vesipitoisuus (x) ilmaisee kosteuspitoisuuden absoluuttisena arvona. Se ilmaistaan ppm:nä tai mg vettä / kg öljyä. MOP301 laskee vesipitoisuuden mitatun veden aktiivisuuden ja lämpötilan perusteella. Laskennassa tarvittavat öljykohtaiset parametrit voidaan konfiguroida valmiiksi tehtaalla, kirjoittaa Modbus RTU:n kautta tai tallentaa jälkikäteen PCS10-tuotekonfigurointiohjelmiston avulla.

Mitatut arvot toimitetaan RS485-liitännän kautta Modbus RTU -protokollalla.

Laajennettavissa anturiyksiköksi

MOP301 on yhteensopiva E+E Elektronikin Sigma 05 -anturikeskuksen kanssa. Anturi voidaan kytkeä isäntälaitteeseen plug-and-play-periaatteella ja siten laajentaa analogisilla lähdöillä ja valinnaisella näytöllä varustetuksi anturiyksiköksi.

Lisää uutisia

CDS201-, HTS201- ja TES201-antureiden muodostaman kolmikon myötä itävaltalainen an...

Uuden HTS801:n myötä E+E Elektronik tuo markkinoille tähän mennessä tehokkaimman kosteus- ja lämp...

Digitaalinen anturimoduuli kustannustehokkaaseen kosteuden ja lämpötilan mittaukseen

I...

alkaen 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Halli 3, osastot F31 - F32

Itävaltalainen anturivalmistaja E+E Elektronik laajentaa digitaalisten anturielementtien val...

E+E Elektronikin uusi kosteuslaskin laskee kaikki kosteuteen liittyvät parametrit sekä painekastepisteen.