Luettelo

E+E Elektronik GmbH

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Laskin fysikaalisia kosteusmääriä ja painekastepistettä varten

E+E Elektronikin uusi kosteuslaskin laskee kaikki kosteuteen liittyvät parametrit sekä painekastepisteen.

E+E Elektronikin kosteuslaskurilla voidaan suorittaa monimutkaisia kosteuslaskelmia helposti ja reaaliaikaisesti. Tämä ilmainen laskentatyökalu toimii verkossa missä tahansa uudemmassa selaimessa, ja se voidaan asentaa myös sovelluksena älypuhelimiin tai tietokoneeseen. Käytännöllisellä laskentaohjelmalla voidaan laskea jopa 15 kosteuteen liittyvää parametria. Lisäksi E+E Humidity Calculatorissa on erillinen laskentatila painekastepisteen määrittämistä varten.

Kosteuslaskenta mukaan lukien mittausepävarmuus

Kolmen tunnetun fysikaalisen suureen (paine, lämpötila ja kosteuden mittausarvo) perusteella E+E Humidity Calculator laskee jopa 15 kosteuteen liittyvää parametria, kuten kastepisteen, pakkaspisteen, absoluuttisen kosteuden, entalpian jne. Merkittävä ero muihin kosteuslaskimiin on se, että E+E Humidity Calculator ottaa huomioon myös mittausepävarmuuden ja takaa siten erityisen käytännölliset tulokset.

Fysikaalisten kosteussuureiden laskemisen ja muuntamisen lisäksi E+E Humidity Calculatorilla voidaan myös simuloida kosteusarvojen käyttäytymistä paine- ja lämpötilaolosuhteiden muuttuessa. Realistisia laskelmia varten kantavaksi väliaineeksi voidaan valita ilma ja 10 muuta kaasua (mukaan lukien argon, CO2, helium ja metaani).

Muuntokaavat, mukaan lukien epävarmuuden laskeminen, perustuvat yleisiin kosteusteorioihin, ja ne on validoitu E+E Elektronikin akkreditoidussa kalibrointilaboratoriossa.

Käytännön kastepistelaskuri

Kosteuslaskurissa E+E Humidity Calculator on kosteuslaskennan lisäksi erillinen laskentatila paineilmajärjestelmien kastepisteen laskentaa varten. Näin on helppo määrittää kastepistelämpötilan muutos suhteessa kaasun paineeseen.

Käyttäjäystävällinen ja toimiva

E+E Humidity Calculator on helppokäyttöinen ja intuitiivinen, ja se tarjoaa runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi fysikaalisten suureiden mittayksiköt voidaan muuntaa SI-järjestelmästä Yhdysvaltain yksikköjärjestelmään yhdellä napsautuksella tai määritellä erikseen kullekin fysikaaliselle suureelle. Käyttäjät voivat mukauttaa laskettujen fysikaalisten suureiden luettelon omiin tarpeisiinsa näyttämällä tai piilottamalla yksittäisiä rivejä. Laskentatulokset voidaan viedä PDF- tai Excel-tiedostoina ja lähettää myös sähköpostitse. Reset-painiketta napsauttamalla voidaan kaikki laskelmat tyhjentää ja palauttaa alkuperäinen luettelo mitattavista suureista.

E+E Humidity Calculator on saatavilla osoitteessa humidity-calculator.epluse.com.

Lisää uutisia

TEE501-anturielementti tarjoaa erinomaisen mittaustarkkuuden, jopa ±0,2 °C, ja se on helppo integroida pienen DFN-kotelonsa ansiosta.
Digitaalinen kosteus- ja lämpötila-anturi HTP501 on optimoitu vaativiin ympäristöolosuhteisiin, ja se soveltuu jopa 120 °C:n (248 °F) lämpötiloihin.
E+E Elektronikin MOP301- upotusanturi mittaa tarkasti muuntaja-, voitelu- tai hydrauliöljyn sekä dieselpolttoaineen kosteuden. Sitä käytetään laitosten ja koneiden ennaltaehkäisevässä kunnossapidossa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettua anturia voidaan käyttää jopa 120 °C:n lämpötilassa ja 20 baarin paineessa olevissa öljyissä. Mittaustiedot veden aktiivisuudesta, lämpötilasta ja absoluuttisesta vesipitoisuudesta ovat saatavilla RS485-liitännän kautta Modbus RTU -protokollalla.
Itävallan metrologian ja maanmittauksen liittovaltion virasto (BEV) on tilannut antureihin erikoistuneen E+E Elektronikin kalibrointilaboratorion toimittamaan CO2-kaasupitoisuuden kansallisen mittausstandardin (etalon). Näin Engerwitzdorfin kalibrointiasiantuntijat ovat maan korkein metrologinen viranomainen myös kosteuden, kastepisteen ja ilman nopeuden jälkeisen fysikaalisen suureen osalta. BEV:n nimeämänä laitoksena E+E Elektronikilla on valtuudet suorittaa näiden fysikaalisten suureiden erityiskalibrointeja kansallisen metrologian laitoksen tasolla.
E+E Elektronikin EE212-kosteus- ja lämpötila-anturi soveltuu vaativiin mittaustehtäviin ilmastotekniikassa, maataloudessa ja lääketeollisuudessa. Modulaarisen anturirakenteen ansiosta anturimoduuli voidaan tarvittaessa vaihtaa helposti suoraan paikan päällä. E+E:n anturipinnoite, laaja valikoima suodatinkorkkeja ja kestävä IP65/NEMA 4 -kotelo takaavat tarkat ja luotettavat mittaukset myös haastavissa työolosuhteissa.