Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

07.09.2022 01:09

Pienet iskunvaimentimet käsittelyä varten: räätälöity suojaus jokaiselle akselille

Aihe: ACE:n pienten iskunvaimentimien räätälöinti parhaan mahdollisen suojan takaamiseksi

Puolijohdeteollisuudessa rakenteiden pienentäminen johtaa pienempiin, tehokkaampiin, nopeampiin ja halvemmalla tuotettaviin integroituihin piireihin. Mikroelektroniikan kehittyessä kiekkojen puhtaasta ja turvallisesta kuljetuksesta vastaavien käsittelyjärjestelmien vaatimukset kasvavat. Räätälöidyssä sovelluksessa 10 ACE:n miniatyyri-iskunvaimenninta suojaavat kutakin lineaarista akselia.

Fotolitografia on keskeinen tekniikka mikroelektroniikan komponenttien ja piirien valmistuksessa sekä mikrojärjestelmien tuotannossa. Tässä prosessissa rakenteellinen kuvio siirretään valomaskista valorakenteiseen, valoherkkään, ohueen valonkestokerrokseen kiekolla. Varmistaakseen niiden virheettömän tuotannon suunnittelijat ovat erittäin huolellisia sekä automatisoitujen prosessien ohjelmoinnissa että niiden seurannassa. Mikroprosessorien ja muistisirujen kysynnän vuoksi ja koska luotettavuus on kiekkotuotannossa ensiarvoisen tärkeää, monet sirunvalmistajat työskentelevät omien toimittajiensa kanssa käsittelyjärjestelmien alalla. Ne voivat osallistua tuotantoprosesseihin ilman suurempia riskejä, ja ne varustavat mallinsa yleensä korkealaatuisilla, hyväksi havaituilla vakiokomponenteilla taajuusmuuttajien, ohjausten ja lineaaristen akselien osalta. Viimeksi mainitun varmistamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla vankkojen, mekaanisten ja virrasta riippumattomien kone-elementtien avulla, joita voidaan käyttää myös puhdastiloissa, tehdään yhteistyötä ACE Stoßdämpfer GmbH:n kanssa. Toinen tärkeä syy yhteistyöhön on se, että Langenfeldin yritys tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja laajan luettelotuotteiden valikoiman lisäksi. ACE:n kokenut insinööriryhmä mukauttaa ne tarkasti puolijohdevalmistajien vaatimuksiin suunnittelemalla jokaisen komponentin tarkasti ohjelmistojen avulla ja testaamalla sen jälkeen ACE:n testilaboratoriossa. Tällä tavoin ne varmistavat yhdessä asiakkaiden kanssa, että kaikki tuotantoakselit on suojattu tehokkaasti, jotta ne eivät vahingoitu käsittelyn aikana.

Suunnittelu, simulointi, testipenkki: Miten ACE tekee vakio-iskunvaimentimista ainutlaatuisia tuotteita
Kuten yrityksen nimestä voi päätellä, yksi ACE:n vahvuuksista on iskunvaimennustekniikka. Alun perin Yhdysvalloista kotoisin oleva valmistaja toi ensimmäisenä markkinoille säädettävät teollisuuden iskunvaimentimet lähes 60 vuotta sitten. STABILUS-konserniin vuodesta 2016 lähtien kuulunut yritys tarjoaa suunnittelijoille myös komponentteja, kuten teollisuuskaasujousia, pyörimisjarruja, kiinnityselementtejä ja lukuisia muita ratkaisuja muun muassa tärinän vaimentamiseen. Tässä yhteydessä pienet ja teolliset iskunvaimentimet ovat pysyneet ACE:n keskeisenä liiketoiminta-alueena, samoin kuin turva-iskunvaimentimet. Kehitysinsinöörit Yhdysvalloissa ja Euroopassa ovat vuosien mittaan jatkuvasti laajentaneet näihin tuotteisiin liittyvää ainutlaatuista tietotaitoa niin, että se johtaa myös tässä sovelluksessa asiakkaan toivomiin tuloksiin.

Lastujen valmistusta varten asennetaan erittäin tarkat, kitkattomat akselit kyseistä sovellusta varten tarkoitettuun käsittelyjärjestelmään. Valmistajan mukaan niiden X- ja Y-akseleita, kuten keskinapa-akselia (CP), saa kuormittaa törmäystilanteessa vain suurimmilla sallituilla voimilla, jotta voidaan varmistaa 100-prosenttisesti, ettei koko järjestelmä vaurioidu. Niinpä tässä sovelluksessa kolme akselia oli varustettava kolmella erityyppisellä ACE:n pienten iskunvaimentimien valikoimasta. Y-akselilla käytettiin neljää pientä iskunvaimenninta, joissa oli M20-kierre, X-akselilla neljää iskunvaimenninta, joissa oli M18-kierre, ja CP-akselilla kahta iskunvaimenninta, joissa oli M25-kierre.

Ensimmäisessä vaiheessa ACE määritteli yhdessä asiakkaan kanssa sopivan vaimennintyypin kullekin kolmelle akselille, joiden oli täytettävä asiakkaan antamat tarkat vaatimukset. Lisäksi ACE:n insinööreille annettiin suurin sallittu tukivoima törmäystilanteessa. Esimerkiksi Y-akselin tapauksessa seuraavat parametrit jaettiin yhteen vaimentimeen kutakin: Massa m = 95,85 kg ja nopeus v = 1,08 m/s, jolloin liike-energia on 55,90 Nm. Tämän akselin suurin sallittu tukivoima oli 5 700 Nm. Näiden tietojen perusteella ACE:n kehitysosasto simuloi toisessa vaiheessa pienten iskunvaimennintyyppien porauskuvion, joka voitaisiin ottaa huomioon sähkökäytön massavoimien ja nopeuden osalta. Kuten kuvasta (kuva 3) käy ilmi, energiaa ja nopeutta voitiin hidastaa tasaisesti koko 14 mm:n iskun ajan, jolloin suurin tukivoima laski noin 5 300 Nm:n arvoon. ACE pystyi myös täyttämään määritetyt arvot kahden muun akselin parhaan mahdollisen mekaanisen suojauksen osalta. Kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa simulointitulosten perusteella räätälöidyt pienet iskunvaimentimet toimitettiin huipputekniikan asiakkaalle laajojen testien jälkeen. Siitä lähtien ACE:n 10 pientä iskunvaimenninta ovat tarjonneet räätälöityä suojaa jokaisen kiekkotuotannossa käytettävän käsittelyjärjestelmän kaikille kolmelle liikeakselille.

Lisää uutisia

Helpotusta käsittelyn ja muuntamisen aikana: ACE:n kaasuvetojousella ja rakenteellisilla vaimentimilla varustettu yleiskäyttöinen ruuvinväännin
metallatelier GmbH:n yleiskäyttöisessä ruuvinvääntimessä

Desinfiointiaineiden kysyntä oli suurta Corona-pandemian aikana. Metallatelier GmbH valmisti nope...

Darmstadtissa sijaitsevalla GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research -laitoksella on suuri, ma...

Suuren luksusmatkailuauton päivittäminen edullisilla, pienillä komponenteilla: Hollantilainen suunnittelija on toteuttanut paradoksaaliselta kuulostavan ratkaisun varustamalla matkailuautonsa ilmakompressorit ACE Stoßdämpfer GmbH:n tärinänvaimentimilla lisävarusteina ja varmistamalla hiljaisuuden sisällä

Insinöörit Tim Ascheberg ja Jörn Jacobi tiimeineen jatkavat scuddy-sähkö...