Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.09.2022 02:09

ACE-iskunvaimentimet: rakenne- ja törmäysvaimentimet: turvallisuus tiellä 7

Seitsemäs akseli tekee monissa tuotantolaitoksissa käytettävistä roboteista liikkuvampia ja lisää niiden ulottuvuutta. Varmistaakseen, että onnettomuudet eivät tuhoa tätä tuottavuuden kasvua, EXPERT-TÜNKERS GmbH on jo vuosia tehnyt yhteistyötä ACE Stoßdämpfer GmbH:n kanssa loppupisteiden suojelemiseksi

Automaatioratkaisujen nopeutta ja liikkuvuutta koskevat vaatimukset kasvavat. Yksi automatisoitujen valmistusprosessien asiantuntija on Tünkers Group. Toisen sukupolven perheyrityksenä ratkaisut tulevat sen omista tuotantolaitoksista ja vuosikymmenten aikana hankitusta taitotiedosta. Tünkers tarjoaa insinööreille ja suunnittelijoille maailmanlaajuisesti hyväksi havaittuja ja testattuja tuotteita robottiympäristön yleisiin toimintoihin, kuten kiinnittämiseen, työstöön ja kuljetukseen. Vankat, vähän huoltoa vaativat moduulit on suunniteltu myös äärimmäisiin käyttöolosuhteisiin autoteollisuuden ja alihankkijateollisuuden laajamittaisessa tuotannossa. Modulaarinen järjestelmä sisältää voimansiirron, vaihteiston, prosessinohjauksen ja sopivat liitännät sekä täysin kartoitetut toiminnot, kuten puristuksen tai kuljetuksen.

Innovaatio, luotettavuus ja tarkkuus automaatioteknologiassa ovat myös EXPERT-TÜNKERS-tytäryhtiölle keskeisen tärkeitä. Tuotevalikoiman painopiste on myös maailmanlaajuisesti toimivissa pyörivissä pöydissä ja kuljetustekniikassa, ja asiakaskohtaisia ratkaisuja kehitetään yhä enemmän. Yksi tuote, jossa yhdistyvät hyväksi todettu ja innovatiivinen, on Hessenissä sijaitsevan Lorschin yrityksen seitsemäs akseli. Tämä on ylimääräinen kulkuakseli. Seitsemäs akseli lisää liikkuvuutta ja ulottuvuutta robotiikassa. Ratkaisun ansiosta robotit voivat paitsi liikkua nopeasti kyseiseen työtilaan, myös ohjata ne tarkasti rinnakkaisiin polkuohjattuihin toimintoihin. Tämä tarkoittaa, että robotti voi suorittaa useita työvaiheita eri paikoissa, mikä nopeuttaa prosesseja, tekee toiminnasta taloudellisempaa ja säästää resursseja.

Vaatimus: Edullinen, virrasta riippumaton pääteasennon turvalaite

EXPERT-TÜNKERS luottaa vääntöä kestävään modulaariseen rakenteeseen nopeiden ja tarkkojen kulkuakselien osalta, mikä mahdollistaa korkean prosessitarkkuuden jopa 30 metrin pituisen prosessin osalta. Veto tapahtuu karkaistuilla kyljillä varustetun kierukkahammastelineen, vankan, säädettävän ohjausjärjestelmän ja robotin kelkkaan integroidun servovaihdemoottorin avulla. Lattian läheisyydessä olevien sovellusten lisäksi myös kulkevat geomuotit ovat mahdollisia, ja rullanpyörityspöytiä koskevan asiantuntemuksen ansiosta seitsemäs akseli voidaan luoda myös kaarevana (kuva 1). Olipa kyseessä kaarre tai ei, törmäys loppuasennoissa on joka tapauksessa vältettävä. Muussa tapauksessa on olemassa riski kalliista seisokkeista robottien ja koko rakenteen korjausten lisäksi.

Tästä syystä kehittelyvaiheessa kulkuakselin suunnitteluryhmä etsi suojausta, joka toimisi sähköstä riippumatta. EXPERT-TÜNKERSin kannalta yhtä pienten ja tärkeiden komponenttien toimittajaksi tuli kysymykseen vain yritys, joka täyttää korkeimmat laatu- ja kestävyysvaatimukset. Samalla oli löydettävä edullinen ratkaisu.

Suunnittelijat totesivat, että Langenfeldissä toimiva ACE Stoßdämpfer GmbH täytti nämä vaatimukset: "Tiesimme aiemmasta yhteistyöstä, että ACE:llä tuotteiden laadun lisäksi palvelu on usein ratkaiseva tekijä. Hankkeen aikana saimme tästä vahvistuksen", EXPERT-TÜNKERSin kansainvälinen suunnittelukoordinaattori Nuno Martins kertoo. Suunnittelussa kävi ilmi, että matkareitin molemmissa päissä oli otettava huomioon erilaiset avaintiedot. Esimerkiksi noin 400 Nm:n suurimmalla vetomomentilla 2 500 kg:n nopeus 2 m/s ja 4 000 kg:n nopeus 1 m/s oli hidastettava onnistuneesti toisesta päästä. Tästä syystä molempiin päätyihin asennettiin hankkeen alussa ACE:n TC134-146-S-tyyppiset TUBUS-turvapellit.

Ratkaisu: Uudet yksisuuntaiset törmäysvaimentimet hätäpysäytystä varten

Näiden komponenttien toimituksen jälkeen Nuno Martins ja ACE pysyivät yhteydessä, kuten hän kertoo: "ACE ilmoitti meille jo varhaisessa vaiheessa, että markkinoille oli tulossa uusi tuotesarja, joka lupasi vielä mielenkiintoisemman hinta-laatusuhteen meidän tapauksessamme." Puhumme ACE-iskunvaimentimista. Toisin kuin edellä mainitut TUBUS-vaimentimet, nämä ACE:n kone-elementit eivät ole käännettävissä, koska ne on valmistettu erityisestä alumiini- tai teräsputkesta. Nämä peruuttamattomat turvavaimentimet muuttuvat ennalta määritettyyn muotoon törmäyksen aikana ja suojaavat rakenteita, kuten puristusvyöhykettä, 98 prosentin tasaisella energianhäviöllä. EXPERT-TÜNKERSin seitsemännen akselin päätepisteisiin sopivat komponentit löytyivät nopeasti, sillä niitä on saatavana kymmenen perustyyppiä, joiden ulkohalkaisijat ovat 87,5 mm alumiiniversioissa tai 63 mm ja 38 mm teräsversioissa. Niiden suurin isku on tyypistä riippuen 45-160 mm. Alhaiset 13 000-70 000 N:n tukijoukot edistävät ratkaisevasti rakenteiden turvaamista pääteasemissa.

Toinen ratkaiseva etu työstökoneiden, kuljetinjärjestelmien tai, kuten tässä tapauksessa, robottitekniikan käyttäjille on toisaalta mahdollinen energianvaimennuksen vaihteluväli 670 Nm/tahti ja 11 200 Nm/tahti välillä. Toisaalta onnettomuuden jälkeen törmäystapahtuma voidaan rekonstruoida yksisuuntaisen elementin muodonmuutoksesta ja parhaassa tapauksessa välttää se tulevaisuudessa. Koska niiden vaihtaminen on nopeaa ja helppoa, tämä sovellus osoittaa, miten asiakkaiden erityistarpeet voidaan toteuttaa ACE Stoßdämpfer GmbH:n tuotevalikoimaa laajentamalla. "ACE:n kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta meille on luotu kaikin puolin todella sopiva päätyasennon turvaratkaisu seitsemännelle akselille", EXPERT-TÜNKERS tiivistää myönteisesti.

Lisää uutisia

Digitalisaatiota ja lean-johtamismallia pidetään monissa yrityksissä tervetulleena laihdutuskuuri...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

22.12.2023 01:05

Turvalliset iskunvaimentimet
Hätäpysäytysasiantuntijat juhlivat ensi-iltoja elokuvissa ja televisiossa
Kun on kyse teollisuuden vaimennustekniikasta, ACE on yksi ensimmäisistä kohteista, joihin useimmat insinöörit ja suunnittelijat ympäri maailmaa ottavat yhteyttä. Olipa asiantuntijoilla mitä tiedusteluja tahansa, ACE vastaa niihin aina nopeasti, joko verkossa tai henkilökohtaisen yhteydenoton kautta paikan päällä.

Pyörätuolien suunnittelussa on paljon parantamisen varaa. Tästä on osoituksena yksiakselinen Hoss...