Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hydrauliset jarrusylinterit: helpompaa käsittelyä myös kriittisissä ympäristöissä

Erikoisnäytteenottimia käytetään ilmassa olevien mikrobien aktiiviseen keräämiseen erittäin herkissä puhdastiloissa ihmisten ja materiaalien korkeimman mahdollisen suojelun varmistamiseksi. Laboratoriolaitteisiin erikoistunut brittiläinen Pinpoint Scientific käyttää ACE Stoßdämpfer GmbH:n hydraulisia jarrusylintereitä rakenteen yksinkertaiseen ja pitkälti kosketuksettomaan käsittelyyn.

Mikrobiologista ympäristöseurantaa säännellään ISO-ohjeella 18593. Erikoislaboratoriolaitteiden johtava valmistaja on Pinpoint Scientific Bridgendistä Walesista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Tuotevalikoima sisältää ratkaisuja ilman valvontaan, elinkelpoisten hiukkasten jatkuvaan valvontaan ja eristimien valvontaratkaisuja. Laboratoriohenkilökunnalle tarkoitettuun laadukkaaseen näytteenottoon kuuluu myös korkea käyttömukavuus ja tehokas kontaminaatiosuojaus. Pinpoint Scientificin mikrobiologisten ilmanäytteenottimien ImpactAir-valikoimaa voidaan myös pitää esimerkkinä ratkaisusta, joka on mietitty loppuun asti. Ne on suunniteltu jatkuvaan seurantaan tutkimus- ja teollisuuslaboratorioympäristöissä, joissa elinkelpoisten hiukkasten näytteenotto prosessin aikana on kriittisen tärkeää. Työ tapahtuu vetämällä ilmaa suurella nopeudella hyvin kapean tuloaukon läpi, jolloin hiukkaset, mukaan lukien ilmassa olevat mikrobit, osuvat Petri-maljassa olevaan viljelypintaan ja tarttuvat siihen. Petrimaljaa pyöritetään hitaasti sisäänmenoaukon alla, jotta varmistetaan, että ilma osuu aina tuoreelle viljelyalueelle. Tämä vähentää huomattavasti kaksinkertaisen osumisen todennäköisyyttä. Tämä on mikrobiologinen ja fysikaalinen ilmiö, jossa kaksi mikrobia päätyy samaan kohtaan ja esiintyy inkuboinnin aikana yhtenä pesäkkeenä. Jotta käyttäjien työ olisi mahdollisimman helppoa erityisesti elintarvike- tai lääketeollisuuden laboratorioiden puhdastilaympäristöissä sekä lääketeollisuudessa näytteenoton yhteydessä, Pinpoint Scientificin suunnittelijat kääntyivät ACE Stoßdämpfer GmbH:n brittiläisen jälleenmyyjän puoleen etsiessään korkealaatuisia komponentteja nopeudensäätöön. Harkittuaan kaikkia vaatimuksia ja toiveita hän suositteli Saksassa valmistettuja hydraulisia jarrusylintereitä konepellin käyttämiseksi.

Hydrauliset jarrusylinterit erikoisratkaisua varten



Wyn Gordge, yksi ACE:n myynti-insinööreistä Isossa-Britanniassa, kuvailee lähtötilannetta: "Olemme usein tehneet menestyksekästä yhteistyötä jälleenmyyjämme, Applied Automation -yrityksen kanssa, joten tässäkin tapauksessa toimitus johti nopeasti haluttuun lopputulokseen asiakkaan puolelta." Hän kuvailee ratkaisevaksi seikaksi hydraulisten jarrusylinterien käytön kannalta asiakkaan toivetta näytteenottimen konepellin avausprosessista ilman merkittävää vaivaa. Ilman tätä vaatimusta ACE:n ruostumattomasta teräksestä valmistetut teollisuuskaasujouset, jotka voidaan säätää venttiilin avulla tarkasti haluttuun avautumis- ja sulkeutumisnopeuteen, olisivat periaatteessa soveltuneet myös koneen elementeiksi. Mutta koska toisin kuin visuaalisesti hyvin samankaltaiset teollisuuskaasujouset, HB15-50-tyypin hydraulisia jarrusylintereitä on vain napautettava konepellin avautumisen käynnistämiseksi, valinta osui näihin komponentteihin, joita ACE:llä on saatavana nopeudensäädön alalla. Plussaa tässä sovelluksessa on myös se, että nämä jarrusylinterit mahdollistavat hellävaraisen sulkemisprosessin lisävaimennuksella.

ACE Stabilus Groupin asiantuntijabrändinä ja Applied Automation kokeneena laboratoriotekniikan komponenttien jälleenmyyjänä pystyivät hyödyntämään toista vahvuuttaan. Kehityskumppanina tunnettu ja räätälöityjen ratkaisujensa vuoksi myös pienissä erissä arvostettu ACE sai aikaan hydrauliikan uroteko: Koska ImpactAir-näytteenottimia käytetään enimmäkseen kriittisissä laboratorioympäristöissä ja puhdastiloissa, koneöljyn käyttö vaimennusaineena jarrusylinterin rungossa ei tullut kysymykseen Pinpoint Scientificin määritysten mukaan. Tämän vaatimuksen ja herkkien käyttöalueiden vuoksi ACE valitsi erityisen kasviöljyn, jonka viskositeetti ja käyttöikä ovat hyvin samankaltaiset. Tuotesuunnittelun yhteydessä Pinpoint Scientificin suunnittelijat lisäsivät sitten ruostumattomasta teräksestä valmistetut holkit hydraulisten jarrusylintereiden koteloimiseksi, joiden ulkorunko on vakiovarusteena päällystettyä terästä. Tällä toimenpiteellä pyritään täyttämään puhdastiloissa käytettävien laitteiden korkeat hygieniavaatimukset, ja toisaalta hylsyjen ruostumaton teräs sopii täydellisesti ImpactAir-140:n yleiseen muotoiluun.

ACE:n käyttämät kone-elementit soveltuvat erinomaisesti konepellin avaamiseen ja pitämiseen 60 asteen avautumiskulmassa tarpeen mukaan, koska niiden työntö- tai vetovoima on portaattomasti säädettävissä 20 N:n ja 800 N:n välillä. Kaksitoimisten tai yksitoimisten hydraulisten jarrusylintereiden säätö tapahtuu helposti männässä olevan säätösegmentin avulla. Korkean laadun ja pitkän käyttöiän ansiosta laboratorioalan loppuasiakkaiden toiveet avaamis- ja sulkemistoimintojen tiheydestä ovat lähes rajattomat, kuten Pinpoint Scientific selittää. Muutoin näitä nopeuksien tarkkaan säätöön tarkoitettuja koneenosia käytetään ensisijaisesti monenlaisissa auto- tai teollisuusrakenteissa, mutta myös elektroniikka-, huonekalu- ja vapaa-ajan teollisuudessa.

Lisää uutisia

Sveitsin tiedekeskus Technoramassa 500 koeasemaa tarjoaa kävijöille mahdollisuuden koke...

Urheilututkijat käyttävät suunnittelussaan myös hydraulisia kone-elementtej&auml...

COVID-19:n mRNA-rokotteen kuljettaminen Biontech/Pfizerilta on todellinen logistinen haaste. Yht&...

Mitoitusohjelmistojen sekä CAD-tietojen ja simulaatioiden lisäksi ACE Stoßdä...

ACE Stoßdämpfer GmbH tarjoaa nyt suunnitteluinsinööreille konfigurointi- ja...

TUBUS-rakenteelliset vaimentimet ovat elokuvatähdille sama kuin stunt-miehet kalliille elokuvakam...