Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Hiljaa pehmeästi, kompressori: ACE-tärinänvaimentimet tekevät luksusmatkailuautosta hiljaisen suorittajan

Suuren luksusmatkailuauton päivittäminen edullisilla, pienillä komponenteilla: Hollantilainen suunnittelija on toteuttanut paradoksaaliselta kuulostavan ratkaisun varustamalla matkailuautonsa ilmakompressorit ACE Stoßdämpfer GmbH:n tärinänvaimentimilla lisävarusteina ja varmistamalla hiljaisuuden sisällä

Matkailuautot ovat muodissa, ja yksilölliseen matkustamiseen on tarjolla monia erilaisia liikkuvia vaihtoehtoja. Yksi ylellisimmistä on niin sanotut matkailuajoneuvot (RV, Recreational Vehicles), joita on tarjolla eri tarjoajilta Yhdysvalloissa. Tämän segmentin matkailuautot ovat kehittyneet viiden tähden hotelleiksi tyylikkäiden sisätilojensa, hienostuneen ulkoasunsa ja tehokkaiden moottoriensa ansiosta. Kuvaan eivät sovi äänekkäästi humisevat ilmastointijärjestelmät eivätkä muut kompressorien voimalla toimivat tekniset järjestelmät, kuten ilmajousitus, ovien avaaminen ja sulkeminen tai saniteettijärjestelmät. Matkan aikana näiden kuluttajien aiheuttama lisämelu ei vielä häiritse, koska moottoriin kytketty kompressori tuottaa silloin paineilman. Mutta kun auto on pysähtynyt, matkustajat haluavat saada rauhaa ja hiljaisuutta sanan varsinaisessa merkityksessä. Tällöin kaksi lisäkompressoria huolehtii mukavasta asuinympäristöstä ajoneuvon ollessa pysäköitynä. Jousituksen, ovien ja käymälöiden ilmansyöttöjärjestelmän ongelmana olivat kyseisten kompressorien kiinnitykset. Ne oli asennettu yhteen matkailuauton alla olevaan tekniseen ja syöttötilaan, ja ne välittivät tärinää koriin. Tämä johti selvästi havaittaviin ja kuultavissa oleviin tärinöihin, joita omistaja ei halunnut sietää, varsinkin kun kaksi pienempää kompressoria käyvät vuorotellen 15-30 minuutin välein ilmankulutuksesta riippuen, mikä osoittautui sietämättömäksi erityisesti öisin.

Ammattikokemuksesta on etua
Peter van Dijk, perustajasukupolven jatkaja ja hollantilaisen Tilburgissa toimivan Dijko Ovens B.V. -yhtiön johtaja, tunsi olevansa pakotettu toimimaan. Koneinsinöörinä ja suurten leipomoiden uunijärjestelmien automaation ja elektronisen ohjauksen asiantuntijana, johon on integroitu tyhjiö- ja syväjäädytysjärjestelmä, ilmastointitekniikka, pneumaattiset järjestelmät ja kompressorit eivät ole hänelle seitsemällä sinetillä varustettuja kirjoja. Niinpä hän etsi Internetistä teollisesti testattuja komponentteja tärinän eristämiseen. Muutaman klikkauksen jälkeen hän törmäsi Stabilus-konserniin kuuluvan ACE Stoßdämpfer GmbH:n sivuihin osoitteessa www.ace-ace.de. Hän huomasi, että Rheinlandista kotoisin olevalla yrityksellä on vaimennustekniikan, nopeudensäädön ja turvallisuustuotteiden lisäksi myös suuri määrä tärinätekniikan ratkaisuja.

Tämä markkinasegmentti on ACE:lle yhä tärkeämpi, sillä tärinää eristävien paneelien, tärinänvaimentimien ja ilmajousien avulla voidaan täyttää myös tiukat työntekijöiden suojelua koskevat vaatimukset, mukaan lukien melupäästöt. ACE:llä pelkästään tärinänvaimentimien alalla on yksitoista eri tuoteryhmää. Näitä komponentteja, joista käytetään yhteisnimitystä kumi-metalli-eristimet, voidaan käyttää monenlaisissa sovelluksissa. Ne eristävät koneiden ja moottoreiden häiritseviä iskuja ja tärinää siinä määrin, että ihmisten ja ympäristön työolot paranevat merkittävästi. Esimerkiksi mittaustekniikan alalla käyttökelpoiset tulokset saadaan usein vasta niiden avulla. Olipa kyse sitten tasaus- tai tukevista koneenjaloista, kuppielementeistä, tärinää eristävistä liitoselementeistä tai pikakiinnityselementeistä, kaikkia ACE-tärinänvaimentimia voidaan käyttää yleisesti ja ne ovat ihanteellisia ratkaisuja useimpiin teollisuussovelluksissa tunnettuihin tärinäongelmiin. Siitä, että ACE:n kansainvälisesti tunnettu palvelu auttaa myös Peter van Dijkin kaltaisissa yksittäisissä projekteissa, on osoituksena matkailuauton kompressoreiden rauhoittamisen suunnittelu ilmaisen laskentatyökalun avulla, joka löytyy tästä Internet-osoitteesta:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

.


Lisää uutisia

Sveitsin tiedekeskus Technoramassa 500 koeasemaa tarjoaa kävijöille mahdollisuuden koke...

Urheilututkijat käyttävät suunnittelussaan myös hydraulisia kone-elementtej&auml...

COVID-19:n mRNA-rokotteen kuljettaminen Biontech/Pfizerilta on todellinen logistinen haaste. Yht&...

Mitoitusohjelmistojen sekä CAD-tietojen ja simulaatioiden lisäksi ACE Stoßdä...

ACE Stoßdämpfer GmbH tarjoaa nyt suunnitteluinsinööreille konfigurointi- ja...

TUBUS-rakenteelliset vaimentimet ovat elokuvatähdille sama kuin stunt-miehet kalliille elokuvakam...