Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Turvallisuutta ja tuottavuutta askel askeleelta: ACE:n pienillä iskunvaimentimilla varustetut yleiskäyttöiset mutterinvääntimet

Desinfiointiaineiden kysyntä oli suurta Corona-pandemian aikana. Metallatelier GmbH valmisti nopeasti pienen sarjan yleiskäyttöistä ruuvimeisseliä eräälle kemikaalivalmistajalle erilaisten säiliöiden korkkien ruuvaamista varten. Tämän käyttäjäraportin 1. osassa kerrotaan, miten älykkäiden komponenttien yhteispeli voimansiirrosta momentinrajoittimiin ja antureihin sekä pieniin iskunvaimentimiin tuotannossa johtaa nopeampaan ruuvaukseen, suurempaan joustavuuteen pullokokojen suhteen ja parempaan turvallisuuteen.

Metallatelier GmbH:lla on erityisasema erikoiskoneiden rakentamisen alalla. Tämä johtuu Deggenhausenissa, Bodenjärven alueella sijaitsevan studion, sen perustajan ja omistajan David Fuchsin sekä henkilökunnan monipuolisuudesta, jota se osoittaa erilaisissa projekteissa. yritys perustettiin vuonna 1985 tarjoamaan teknistä tukea taiteilijaystäville, joiden luovia ja arkkitehtonisia ideoita David Fuchs auttoi toteuttamaan metallialalla, ja se toteuttaa edelleen taiteen, arkkitehtuurin ja muotoilun visioita todistetusti korkealla teknisellä tasolla. Lisäksi David Fuchs ja hänen tiiminsä onnistuivat vuonna 2006 toimittamaan puhdistusaineita valmistavalle yritykselle hyödyllisyysmallisuojatun erikoiskoneen, joka mahdollistaa aiemmin tuntemattoman joustavuuden ja vikasietoisuuden pullojen automaattisessa ruuvauksessa. Näin syntyi Metallatelier GmbH:n ensimmäinen yleiskäyttöinen ruuvinväännin.


Ainutlaatuinen laite kierrekorkkien kokoonpanoon

Tämä ensimmäisen sukupolven erikoiskone on pohjana onnistuneelle panokselle SARS-CoV-2:n torjunnassa. Päähenkilö on Bilgram Chemie GmbH, joka muun muassa kauppaa kemikaaleilla, mutta tuottaa myös pesu- ja puhdistusraaka-aineita sekä puhdistusaineita. Oberschwabenin Ostrachista kotoisin olevan yrityksen vastuuhenkilöt tunsivat Universal Screwdriver 1.0 -ruuvinvääntimen, erityisesti sen ainutlaatuisen ruuvikorkkien asennuslaitteen, joka automatisoi monenlaisten puhdistusainepullojen, myös pumppusumutinpäillä varustettujen pullojen, turvallisen sulkemisen. Niinpä he pyysivät Metallatelieria valmistamaan jatkosarjan. Kun ensimmäisessä sukupolvessa oli kyse käsittelyn nopeuttamisesta, nyt keskityttiin tuotantonopeuden lisäämiseen, jotta pystyttäisiin vastaamaan desinfiointiaineiden kysyntään. "Toisaalta oli tarpeen mukauttaa suunnittelumme entistäkin monipuolisemmin ja nopeammin uusiin sulkimiin ja hihnakorkeuksiin, koska asiakkaamme halusi täyttää pääasiassa pieniä injektiopulloja käsidesinfioimalla kolmella erikoiskoneella", David Fuchs kuvailee osaa uusista vaatimuksista.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi perustoimintaperiaate on säilynyt samana kuin edeltävässä mallissa: Pullot on kiinnitetty keskeltä ruuvimekanismin alle kahdella etyleenipropyleeni-dieeni(monomeeri)kumilla (EPDM) päällystetyllä puristusleualla. Neljä tarttujarullaa tarttuu sitten ruuvikorkkiin ja ruuvaa sen tiukasti kiinni, kunnes esiasetettu vääntömomentti on saavutettu. Alempien pienten iskunvaimentimien avulla pneumaattista liukua ei ainoastaan jarruteta, vaan myös tartuntamekanismin loppuasento määräytyy vaimentimien asennon perusteella, ja näin kone mukautuu eri ruuvikorkkikokoihin. Liuku pysäytetään yleensä myös pienellä iskunvaimentimella ennen kuin se saavuttaa loppuasentonsa. Ylemmän tarkoituksena on myös varmistaa, että kelkka ei joudu joka kerta kulkemaan pääteasentoonsa, vaan pysähtyy jo silloin, kun tarttujarullat ovat avautuneet niin pitkälle, että ruuviyksikköä voidaan kuljettaa eteenpäin. Järjestelmän toinen aikaa säästävä tarkoitus: kahvalliset pullot tai pumppusumuttimen suihkupäät voidaan myös kääntää paremman jatkokuljetuksen tai säiliöihin pakkaamisen tai lastaamisen vuoksi jo suljetussa tilassa ja siten saattaa yhtenäisiin asentoihin.



.


Lisää uutisia

Sveitsin tiedekeskus Technoramassa 500 koeasemaa tarjoaa kävijöille mahdollisuuden koke...

Urheilututkijat käyttävät suunnittelussaan myös hydraulisia kone-elementtej&auml...

COVID-19:n mRNA-rokotteen kuljettaminen Biontech/Pfizerilta on todellinen logistinen haaste. Yht&...

Mitoitusohjelmistojen sekä CAD-tietojen ja simulaatioiden lisäksi ACE Stoßdä...

ACE Stoßdämpfer GmbH tarjoaa nyt suunnitteluinsinööreille konfigurointi- ja...

TUBUS-rakenteelliset vaimentimet ovat elokuvatähdille sama kuin stunt-miehet kalliille elokuvakam...