Luettelo

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

05.09.2023 01:09

Hallin lämmitys lämpöpumpulla - milloin se kannattaa?

Lämmityshallien lämmittäminen on haaste, joka yritysten on hallittava. Energiatehokkuus, kestävyys ja käyttökustannukset ovat kolme ratkaisevaa tekijää. Tässä oppaassa kerrotaan, miten lämpöpumput edistävät hallien lämmitystä ja miksi ne ovat tulevaisuuden valinta.

Hallien lämmityksen / lämpöpumppujen ymmärtäminen


Mikä on lämpöpumppu?
Lämpöpumppu on lämmitysjärjestelmä, joka ottaa lämpöä ympäristöstä ja käyttää sitä lämmitykseen. Se on energiatehokas ja ympäristöystävällinen, koska se hyödyntää uusiutuvia energialähteitä. Lämpöpumput voivat sekä lämmittää että jäähdyttää, ja ne ovat erityisen vähän huoltoa vaativia.

Erilaiset hallien lämmitysjärjestelmät
Hallien lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmiä on laaja valikoima. Ne on räätälöity erityisesti erilaisten teollisuussovellusten tarpeisiin.

Seuraavassa on lyhyt katsaus eri järjestelmiin ja tekniikoihin:

Ilmanvaihtojärjestelmät
Ilmanvaihtojärjestelmät säätelevät ilmanvaihtoa sisä- ja ulkotilojen välillä. Lämmöntalteenotolla varustettuna ne voivat ottaa talteen jopa 90 prosenttia poistoilman lämmöstä. Tuloksena on jatkuva ilmanvaihto vakiolämpötilassa!

Lämminilmalämmittimet
Lämminilmalämmittimet puolestaan puhaltavat lämmintä ilmaa suoraan lämmitettävään huoneeseen. Näin varmistetaan nopea ja tasainen lämmönjako.

Ovien ilmalukot
Myöskään ovien ilmalukkojen merkitystä ei pidä unohtaa: jos salin ovet ovat usein auki, ne estävät kylmän ilman pääsyn sisään ja pitävät suuretkin salit jatkuvasti lämpiminä.

Hybridilämmitysjärjestelmät
Nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät perustuvat kuitenkin hybridijärjestelmiin: erilaisia lämmitystekniikoita, kuten kondenssikattilatekniikkaa, kuumailmageneraattoreita ja lämpöpumppuja, voidaan yhdistää toisiinsa. Tämä maksimoi tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden.

Lämpöpumpputyypit hallien lämmitysjärjestelmissä

Ilma-ilmalämpöpumput
Ilma-ilmalämpöpumput ottavat lämpöä ulkoilmasta ja siirtävät sen suoraan huoneilmaan. Niitä käytetään usein jaettuina ilmastointilaitteina tai ilmanvaihtojärjestelmissä, joissa on lämmön talteenotto. Näissä järjestelmissä ei tarvita pattereita tai lattialämmitystä, koska lämpö jaetaan ilmanvaihtoaukkojen kautta. Ne voivat ottaa talteen jopa 90 % käytetyn huoneilman lämmöstä - erittäin tehokasta!

Ilma-vesilämpöpumppu
Ilma-vesilämpöpumput ottavat lämpöä ulkoilmasta ja siirtävät sen vesikiertoon. Niiden käyttö on joustavampaa, ja ne voidaan asentaa myös olemassa oleviin rakennuksiin. Ne toimivat tehokkaasti jopa -20 °C:n lämpötiloissa. Ne voidaan myös yhdistää perinteisiin pattereihin tai lattialämmitysjärjestelmiin. Muihin lämpöpumppuihin verrattuna niiden investointikustannukset ovat alhaiset.

Milloin lämpöpumppu on järkevä?
Lämpöpumput ovat järkeviä hyvin eristetyissä rakennuksissa. Ne soveltuvat hukkalämmön hyödyntämiseen sekä ilmastoinnin ja ilmankuivauksen toteuttamiseen.

Ne sopivat myös erinomaisesti uuteen halliin tai peruskorjaukseen, sillä ne täyttävät uuden lainsäädännön vaatimukset (GEG 2024).

Yhdistettynä uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinkosähköjärjestelmiin, lämpöpumput voivat vähentää käyttökustannuksia entisestään.

Edut ja tehokkuus
Lämpöpumput tarjoavat lukuisia etuja:

Maksimaalinen energiatehokkuus: nykyaikaiset lämpöpumput kattavat suurimman osan energiantarpeestaan lähes ilmaisella ympäristön energialla. Tämä johtaa energiakustannusten alenemiseen.
Ympäristöystävällisyys: Uusiutuvana järjestelmänä lämpöpumput hyödyntävät uusiutuvia energialähteitä ja auttavat vähentämään CO2-päästöjä.
Monipuolisuus: Ne voivat sekä lämmittää että jäähdyttää ja kosteudenpoistaa, mikä tekee niistä houkuttelevia monissa teollisissa sovelluksissa.
Tukikelpoisuus: Lämpöpumput täyttävät GEG 2024 -standardin vaatimukset, joten ne voivat saada valtion tukea.


Ympäristöystävällinen ja kestävä lämmitysratkaisu
Lämpöpumput ovat kestävä lämmitysratkaisu, sillä ne hyödyntävät uusiutuvaa energiaa ja vähentävät CO2-päästöjä. Tärkeä osa tätä on ympäristöystävällisten kylmäaineiden käyttö.

Kylmäaineet ovat aineita, joita käytetään lämpöpumpuissa lämmitykseen ja jäähdytykseen. Ne siirtävät lämpöä ympäristöstä lämmitysjärjestelmään. Kylmäaineilla, kuten R290:llä ja R32:lla, on alhainen ilmaston lämpenemispotentiaali, ja ne auttavat vähentämään ympäristövaikutuksia. Tämä tekee lämpöpumpuista entistä ympäristöystävällisemmän valinnan.

Tehokkaat lämmitysjärjestelmät on suunniteltu korkeaan hyötysuhteeseen. Käyttämällä lauhdutustekniikkaa ja/tai lämmön talteenottoa järjestelmät ovat energiatehokkaita ja auttavat myös vähentämään ympäristövaikutuksia.

Tarjolla on myös CO2-neutraaleja ratkaisuja, joissa ei käytetä lainkaan fossiilisia polttoaineita ja hyödynnetään vain käytettävissä olevaa ulko- ja sisäilmaa. Lisätietoja täältä.

Oikean hallien lämmitysjärjestelmän valinta
Oikeaa hallien lämmitysjärjestelmää valittaessa rakennuksen erityisominaisuudet ovat ratkaisevia. Näitä ovat muun muassa hallin koko ja korkeus, eristyksen laatu ja olemassa oleva infrastruktuuri, kuten kaasuliitännät ja sähköverkko. Myös käyttövaatimukset ovat tärkeitä. Niihin kuuluvat vaadittu lämpötila sekä lämmitys- ja jäähdytystarpeet. Myös ilmanlaadulla on keskeinen merkitys.

Toinen keskeinen näkökohta on energiatehokkuus. On tärkeää valita järjestelmät, jotka tarjoavat korkean hyötysuhteen ja mahdollistavat uusiutuvien energialähteiden käytön. Lain mukaan lämmitysjärjestelmien on saatava vähintään 65 prosenttia energiastaan uusiutuvista lähteistä.

Lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien on oltava mukautuvia, jotta ne voivat mukautua optimaalisesti muuttuviin olosuhteisiin. Tämä takaa maksimaalisen tehokkuuden ja suorituskyvyn. Tämän vuoksi tarvitaan usein räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat kunkin rakennuksen erityisvaatimuksia. Ammattitaitoinen neuvonta voi auttaa löytämään oikeat ratkaisut, joissa energiatehokkuus, taloudellisuus ja mukavuus yhdistyvät täydellisesti.
LK-lämminilmakone GCS (Green Climate System) yhdessä lämpöpumppujen kanssa lämmittää ja jäähdyttää varastoja ja logistiikkahalleja ilman fossiilisia polttoaineita

Johtopäätös: Onko lämpöpumppu oikea valinta halliisi?
Oikean hallien lämmitysjärjestelmän valinta voi olla ratkaisevaa, kun haluat vähentää käyttökustannuksiasi ja samalla minimoida yrityksesi ympäristöjalanjäljen.

Nykyaikaiset lämpöpumppujärjestelmät tarjoavat erinomaisen ratkaisun, joka täyttää GEG 2024 -standardin tiukat vaatimukset ja tarjoaa lisäksi mahdollisuuden käyttää uusiutuvaa energiaa.

Kuvittele lämmitysratkaisu, joka on tehokas, taloudellinen ja ympäristöystävällinen - ilman fossiilisia polttoaineita, vaan hyödyntämällä älykkäästi käytettävissä olevaa ilmaa.

Tämä ei ole tulevaisuuden unelma, vaan toteuttamiskelpoinen, kestävä innovaatio, jolla voit lämmittää halliasi CO2-neutraalisti.

Oletko valmis lämmittämään hallia lämpöpumpulla? Neuvomme sinua mielellämme. Hyödy 160 vuoden kokemuksesta ja räätälöidystä ratkaisusta, joka vastaa tarpeitasi.

Lisää uutisia

Lämmityshallien lämmittäminen on haaste, joka yritysten on hallittava. Energiatehokkuus, kestävyys ja käyttökustannukset ovat kolme ratkaisevaa tekijää. Tässä oppaassa kerrotaan, miten lämpöpumput edistävät hallien lämmitystä ja miksi ne ovat tulevaisuuden valinta.


On olemassa järkevämpiä toimenpiteitä aktiiviseen osallistumiseen ilmastonsuojeluun vähentä...