Luettelo

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

14.02.2024 11:02

ifm electronic GmbH: IO-Link monikoodilukijoille ja kuvankäsittelyjärjestelmille

Vision ja IO-Link? Se on mahdollista!

IO-Link on anturitiedonsiirron tulevaisuus. Tekniikka on jo vakiona paine-, lämpötila-, tasoantureissa ja vastaavissa. Kuvankäsittelyssä tilanne on kuitenkin toinen: Monet käyttäjät epäilevät, että IO-Link on saavuttamassa rajansa suurten tietomäärien ja alhaisen tiedonsiirtonopeuden vuoksi. Ifm:n O2I-monikoodilukija osoittaa, että IO-Linkillä on tulevaisuus kuvankäsittelyssä.

IO-Link-viestintäjärjestelmästä on tullut teollisuuden riemuvoitto, eikä syyttä. Tekniikassa yhdistyvät yksinkertaisuus ja luotettavuus. Rakenne on myös suhteellisen helppo selittää. Järjestelmä sisältää erilaisia antureita ja toimilaitteita, jotka on kytketty niin sanottuina IO-Link-laitteina tekniikan kautta masteriin, joka puolestaan muodostaa rajapinnan ylemmän tason ohjaimeen. Näin se on riippumaton ohjaimesta ja kenttäväylästä. Standardoitu IO-Link yksinkertaistaa sekä asennusta että ylläpitoa. Jos esimerkiksi elintarviketeollisuudessa lämpötila-anturi vikaantuu, se voidaan vaihtaa nopeasti ja parametrointi siirtää uuteen anturiin; plug & play ei siis ole enää tulevaisuuden visio. IO-Link toimittaa tarkat mittausarvot ohjaimeen ilman häiriöitä ja mahdollistaa anturin parametrien läpinäkyvän etäkäytön. Prosessiarvon lisäksi anturista voidaan hakea ja käsitellä myös toissijaisia tietoja. Tuloksena on Y-polku, joka välittää prosessiarvon ohjaimelle ja lähettää samalla anturikohtaisia diagnostiikkatietoja ja muistiarvoja IoT-ohjaimelle masterin kautta. Kunnonvalvonta ja ennakoiva kunnossapito helpottuvat myös viestintäjärjestelmän kautta. IO-Linkissä on kuitenkin edelleen ongelma, joka vaikeuttaa sen käyttöä joillakin sovellusalueilla. Protokolla tarjoaa kolme eri nopeutta: 4,8, 38,4 ja 230,4 kBaud. Tämä riittää täysin tavanomaisten anturitietojen siirtoon, mutta ei kuvankäsittelyn avulla tuotettavien prosessitietojen siirtoon. IO-Link-suuntaus ei kuitenkaan pysähdy näköjärjestelmiin. O2I-monikoodilukijalla ifm osoittaa, miten IO-Linkiä voidaan jo käyttää kuvankäsittelyssä.

Multicode-lukija koodia ja tekstiä varten
Multicode-lukija mahdollistaa erilaisten 1D/2D-koodien ja tekstien analysoinnin yhdessä kuvassa. Tämä on tärkeää tuotantoprosessin eri vaiheissa, ja erityisesti logistiikka hyötyy tästä tekniikasta. O2I tarkistaa koodien ja tekstitietojen laadun tai varmistaa tuotteiden seurannan koko tuotantoprosessin ajan. Lukija on myös varustettu käytettäväksi tuotantoympäristöissä, jotka ovat usein pimeitä tai varjoisia. Sisäänrakennettua RGBW-valaistusta voidaan säätää niin, että lukija tunnistaa luotettavasti myös vaikeat väriyhdistelmät koodin, tekstin ja taustan välillä.

O21 hyötyy IO-Linkistä monin tavoin. Se käyttää COM3-standardia tiedonsiirtoon 230,4 kbaudin nopeudella. Siirrettävyyden parantamiseksi yli 32 tavua suuremmat tiedot jaetaan automaattisesti useisiin lohkoihin ja siirretään siten nopeasti ohjaimeen. Tietolohkot erotetaan toisistaan automaattisesti, ja pitoaika voidaan asettaa erikseen. Tästä on se etu, että ohjausjärjestelmässä ei tarvita erityisiä toimintolohkoja. Siirron lisäksi IO-Link helpottaa myös monikoodilukijan käsittelyä. Käyttäjät voivat asentaa anturin suoraan olemassa olevaan järjestelmäinfrastruktuuriin. Lukija asetetaan opetusnäppäimellä ja se on käyttövalmis muutamassa sekunnissa. Se kohdistetaan koodiin ja suorittaa sitten automaattisesti tarkennuksen, koodityypin tunnistuksen ja valotuksen säädön. Jos sinun on vielä käsiteltävä monimutkaisempia tehtäviä, voit myös käyttää Ethernet-liitäntää milloin tahansa. Peruskonfigurointi on mahdollista erityisen älypuhelinsovelluksen avulla, jota voidaan käyttää myös laukaisimien tai IP-osoitteen asettamiseen. Tämän jälkeen älypuhelin luo datamatriisikoodin, jota pidetään O2I:n näkökentässä. Anturi ottaa automaattisesti käyttöön koodiin tallennetun konfiguraation.

Konfigurointi ohjatun toiminnon kautta
Konfigurointi älypuhelinsovelluksen kautta ei ole ainoa tapa määrittää monikoodilukijaa. Yritys tarjoaa ifm Vision Assistant -ohjelmiston avulla alan ammattikäyttäjille työkalun, jolla tunnistinta voidaan konfiguroida vielä laajemmin. erilaisten logiikkatoimintojen avulla he ohjelmoivat sekvenssiohjauksen anturin sisällä, jolloin ulkoista arviointiyksikköä ei tarvita. O2I tunnistaa myös automaattisesti useita eri koodeja yhdessä kuvassa. koodit voidaan määrittää helposti Vision Assistant -ohjelman avulla. Live-kuvan ja asetusten visualisoinnin avulla käyttäjät voivat pitää aina yleiskuvan yllä.

Johtopäätös
ifm:n O2I-monikoodilukija on todiste siitä, että kuvankäsittely ja IO-Linkin edut eivät suinkaan sulje toisiaan pois, kun on kyse tulosten poimimisesta ja siirtämisestä. Ifm on vakuuttunut siitä, että vaikka tiedonsiirtonopeus on Ethernetiin ja kenttäväylään verrattuna rajoitettu, sovellukset voidaan toteuttaa yksinkertaisesti, nopeasti ja luotettavasti - jopa näköantureita sisältävissä sovelluksissa.

Lisää uutisia

Essen, joulukuu 2023 - Saksan muotoilupalkinnon saa jälleen kerran ifm. Sen jälkeen kun tuomaristo oli viimeksi palkinnut kolme yrityksen tuotetta arvostetulla palkinnolla vuonna 2021, se myöntää palkinnon vuonna 2024 kunnonvalvontatyökalulle moneo RTM. Kyseessä on ensimmäinen muotoilupalkinto ifm:n ohjelmistotuotteelle.
Ifm electronicin uuden Istanbulin toimiston avajaiset pidettiin useiden vieraiden ja työntekijöiden läsnä ollessa 2022. syyskuuta.
  • Erittäin puhtaan veden ja veden tarkka virtausmittaus
  • Ruostumattomasta ter&...
Kohteen havaitseminen ja tarkastaminen yhdessä laitteessa
ifm:llä on kolme syytä juhlaan tämän vuoden German Design Awards -kilpailussa. LI-tasoanturi, monikattoinen kiekko ja TCC-lämpötila-anturi palkitaan himoituilla muotoilupalkinnoilla.

ifm rakentaa uuden pääkonttorin Esseniin
Viime vuosien jatkuva kasvu ja ennuste jatkuvasta m...