Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Isku ilman rekyyliä: opiskelijat valitsevat ACE:n miniatyyri-iskunvaimentimet pudotuskokeen rakenteisiin

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä syistä varman päälle. Tämä kolme aloittelevaa koneenrakennusinsinööriä ei ottanut riskejä, kun he kehittivät pyörätuolien pudotustestirakenteen tunnetun saksalaisen yrityksen MEYRA:n toimeksiannosta pyörätuolien testirakenne maineikkaan saksalaisen yrityksen MEYRAn puolesta.
Rakenteensa sisäisten osien suojaamiseksi he luottivat ACE:n miniatyyri-iskunvaimentimiin rakentaminen.

Arne Hankemeier, Julian Raimann ja Tobias Ridder suorittivat hiljattain Detmoldissa sijaitsevan Felix-Fechenbach-Berufskolleg-ammattikorkeakoulun konetekniikan erikoisammattitutkinnon. Koulutuksen hallinnosta vastaava Volker Geise toteaa, että käytännönläheisen työn osuus on erittäin tärkeä ammattiopiston konetekniikan osastolla. Siksi hän suhtautui alusta alkaen myönteisesti siihen, että hänen kolme valmistunutta oppilastaan halusivat työskennellä tiiviisti läheisen yrityksen MEYRA GmbH:n kanssa osana lopputyötään.

Kalldorfissa sijaitsevan, kansainvälisesti toimivan MEYRA-konsernin jäsenenä yritys on yksi johtavista korkealaatuisten pyörätuolien valmistajista, ja se on tullut tunnetuksi myös kuntoutuslaitteiden toimittajana. MEYRA tukee ja motivoi monia vammaisia ihmisiä ympäri maailmaa saavuttamaan suuremman liikkumiskyvyn ja itsenäisyyden "We move people" -lauseensa mukaisesti. Jatkuva vuoropuhelu liikuntarajoitteisten kanssa sekä lääketieteen ammattilaisten ja terapia- ja hoitohenkilöstön kanssa mahdollistaa myös sen, että MEYRA voi kehittää käytännönläheisiä tuotteita, myös läheisessä yhteistyössä lääkintätarvikkeiden erikoisliikkeiden kanssa. Tämä kokonaisvaltainen, käytännönläheinen lähestymistapa sopi hyvin saksalaisen yliopiston tutkimusryhmälle, vaikka oli toinenkin yhteys: Tobias Ridder, yksi kolmesta nuoresta lahjakkuudesta, työskenteli jo MEYRAssa räätälöityjen tuotteiden suunnittelijana, kun hän päätti yhdessä Arne Hankemeierin ja Julian Raimannin kanssa kehittää ammattimaisen pudotustestauslaitteen pyörätuoleja varten lopputyönään yliopistossa. Työnantajansa täydellä tuella he ryhtyivät rakentamaan rakennelmaa, jota käytettäisiin ensisijaisesti MEYRAn uusien pyörätuolimallien kantavuuden testaamiseen.

Vaatimus: suuri kantavuus

Testirakenne on suunniteltu siten, että jokainen pyörätuoli kuormitetaan ensin suurimmalla sallitulla painolla ja ajetaan sitten rakenteeseen. Sen jälkeen jokainen malli kiinnitetään tarttujiin ja nostetaan ja pudotetaan pneumaattisesti ennalta määrätyltä korkeudelta lukituksen jälkeen. Nostolaitteen iskulevyn aiheuttaman voiman vaimentamiseksi ja koko rakenteen suojaamiseksi kolme teknikkoa harkitsi iskunvaimentimien asentamista. Tämän suunnitelman tarkoituksena ei ollut ainoastaan todistaa pyörätuolien vakaus, vaan myös varmistaa, että itse testilaite oli mahdollisimman vakaa eikä sitä tarvinnut korjata jo muutaman käyttökerran jälkeen.

Haastattelussa opiskelijat totesivat, että he olivat tietoisia yhdestä hydraulisten vaimennuselementtien tärkeimmistä eduista, nimittäin siitä, että ne toimivat ilman rebound-ilmiötä lineaaristen ominaisuuksiensa ansiosta. "ACE Stoßdämpfer GmbH:n esityksen ansiosta, johon saimme osallistua osana kurssia, tiesimme, että tietyt iskunvaimentimet voivat paitsi ratkaista hidastustehtävät paremmin vaimennusominaisuuksiltaan myös auttaa minimoimaan iskunvaimentimen vaikutuksen.vaan myös auttaa tekemään testeistä aiempaa hiljaisempia, varsinkin kun vaimennustehtäviä verrataan teräsjousien tai kumipuskureiden suorituskykyyn", Arne Hankemeier muistelee.
Koska ACE tarjoaa mitoitustyökaluja verkkosivuillaan: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html ja monia muita hyödyllisiä palveluja tuotteiden mukana, opiskelijat ottivat yhteyttä ACE:n Euroopan pääkonttoriin Langenfeldissä. Heidän ilokseen myynti-insinöörit eivät ainoastaan vahvistaneet nuorten insinöörien suunnittelutietoja puhelimitse, vaan antoivat heille myös ilmaiseksi näytteitä neljästä pienoistason iskunvaimentimesta. Tämä nuorten insinöörien tukeminen on ollut ACE:n käytäntö jo vuosien ajan, sillä yritys on huomannut, että nuorten akateemikkojen ja teknisten koulujen tukeminen johtaa usein innovatiivisiin ratkaisuihin ja jopa uusiin tuotesarjoihin.

Ongelmanratkaisija: Hydrauliset vaimennuselementit

Kun tiimi oli saanut ACE:ltä neljä MC25EUM-miniatyyri-iskunvaimenninta, kaikki
sujui hyvin nopeasti: kompaktin rakenteensa ansiosta hydrauliset komponentit ovat omiaan integroitumaan nopeasti jopa olemassa oleviin malleihin. Iskunvaimentimet, joita on saatavana kalvotiivistetekniikalla ja ilman kalvotiivistetekniikkaa, optimoivat monenlaisia koneita jarruttamalla massoja nopeasti ja tuhoutumatta. Asiakkaat voivat valita säädettävien ja itsekompensoivien versioiden välillä. Tässä tapauksessa käytettiin jälkimmäisiä. Pienoisiskunvaimentimien ulkorungot on valmistettu kiinteästä teräksestä ja täytetty lämpötilaltaan stabiililla erityisnesteellä. Näissä hydraulisissa koneenosissa on integroidut kiinteät pysäyttimet, ja ne ovat huoltovapaita. Ne on kehittänyt ja täydellistänyt ACE, joka on yli 60 vuoden ajan ollut teollisuuden iskunvaimentimien teknologia- ja markkinajohtaja. Tässä sovelluksessa käytettävien mallien iskunpituus on 6mm ja ne soveltuvat 2,8 Nm:n energianvaimennukseen sykliä kohti.

Kolmen korkeakoulututkinnon suorittaneen tiimityö toimi täydellisesti koko
-hankkeen ajan. Tobias Ridder vastasi suunnittelusta, kun taas Arne Hankemeier ja Julian Raimann vastasivat rakentamisesta ja dokumentoinnista. ACE:n sponsoroimien neljän komponentin integrointi oli lopulta pieni harjoitus, sanoo Arne Hankemeier ja vetää myönteisen johtopäätöksen: "Pystyimme tekemään säädön tarkasti käyttämällä komponenttien jatkuvaa
kierrettä ja pitämään ne luotettavasti esiasetetuissa asennoissa mukana toimitetuilla lukkomuttereilla. Nämä vaimentimet vaimentavat sallitun kuormituksen todella luotettavasti, hiljaisesti ja nopeasti ja täyttävät tarkoituksensa täydellisesti. Olimme myös erittäin tyytyväisiä testisarjassamme havaitessamme, että monenlaisia suuria massoja voidaan jarruttaa lähes äänettömästi ja turvallisesti ilman takaiskuja suunnittelemamme pienessä asennustilassa.

Lisää uutisia

Digitalisaatiota ja lean-johtamismallia pidetään monissa yrityksissä tervetulleena laihdutuskuuri...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

22.12.2023 01:05

Turvalliset iskunvaimentimet
Hätäpysäytysasiantuntijat juhlivat ensi-iltoja elokuvissa ja televisiossa
Kun on kyse teollisuuden vaimennustekniikasta, ACE on yksi ensimmäisistä kohteista, joihin useimmat insinöörit ja suunnittelijat ympäri maailmaa ottavat yhteyttä. Olipa asiantuntijoilla mitä tiedusteluja tahansa, ACE vastaa niihin aina nopeasti, joko verkossa tai henkilökohtaisen yhteydenoton kautta paikan päällä.

Pyörätuolien suunnittelussa on paljon parantamisen varaa. Tästä on osoituksena yksiakselinen Hoss...

Helpotusta käsittelyn ja muuntamisen aikana: ACE:n kaasuvetojousella ja rakenteellisilla vaimentimilla varustettu yleiskäyttöinen ruuvinväännin