Luettelo

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

26.03.2024 02:03

Ei tilaa ei ole argumentti

Laakeritekniikan maailmassa innovatiivinen ratkaisu on valokeilassa: lankalaakeri.

Perinteisen kuulalaakerin ja lankalaakerin keskeinen ero on juoksurenkaissa. Lankalaakerissa vierintäelimet eivät vieri kiinteissä kotelorenkaissa vaan karkaistujen lankojen varassa. Tämän periaatteen joustavuus mahdollistaa entistä vapaamman ja helpomman suunnittelun ja siten parempien tuotteiden kehittämisen.

Tästä syystä lankakierukkalaakerit tarjoavat useita etuja, joita ei voi jättää huomiotta.

Periaatteiden vertailu

Perinteiset vierintälaakerit ovat usein tilaa vieviä ja painavia, ja ne vievät tarpeettoman paljon tilaa suunnittelussa. Lankalaakerit sen sijaan ovat kompakteja ja tarjoavat tilansäästöä sekä ulkoisesti että sisäisesti komponenteille. Tämä on erityisen hyödyllistä sovelluksissa, kuten roboteissa, joissa jokainen senttimetri on tärkeä, tai sisäisten kaapelin läpivientien integroinnissa.

Tämä voidaan havainnollistaa vaikuttavasti LER-tyyppisen laakerielementin esimerkin avulla.

Kuva nro 2
Suunnitteluesimerkki 1: Franke LER-tyyppinen vaijerilaakeri suoralla voimansiirrolla.
Kompakti asennustila mahdollistaa erittäin ohutseinäiset rakenteet. LER-laakerielementti kompensoi kuorman täysin.


Kuva nro 3:
Suunnitteluesimerkki 2: LER-tyyppinen lankalaakeri antennin pyörittämiseen tarkoitetun kevytrakenteisen laakerin kotelossa.
Pieni tilantarve suoran koteloon integroinnin ansiosta. Muita etuja ovat suuri jäykkyys sekä värähtely- ja lämpötilamuutosherkkyys.


Lankalaakerit mukautuvat tarpeisiin

Lankalaakereiden ainutlaatuinen ominaisuus on, että niiden sisään työnnetyt juoksevat langat voivat ottaa vastaan kaikki kuormat. Tämä mahdollistaa ympäröivän rakenteen materiaalin ja muotoilun vapaan valinnan. Lankalaakerit mukautuvat saumattomasti erilaisiin vaatimuksiin teräksestä ja ruostumattomasta teräksestä alumiiniin, muoviin ja jopa 3D-tulostettuihin materiaaleihin. Ne eivät ainoastaan tarjoa kantavuutta ja jäykkyyttä, vaan mahdollistavat myös ohutseinäiset geometriat riittävällä lujuudella, mikä lisää suunnittelun vapausastetta.

Tulevaisuutta ajatellen

Lankalaakereissa riittää usein vain tiettyjen komponenttien, kuten juoksuratojen, vierintäelementtien ja häkkien, vaihtaminen, jotta laakeri olisi jälleen täysin toimintakykyinen.

Erityisesti silloin, kun kyseessä ovat monimutkaiset kotelo-osat, joissa on monimutkainen geometria tai jotka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, kuten ruostumattomasta teräksestä, tällaiset peruskorjaukset osoittavat nopeasti hyötynsä.

Jopa tavanomaisissa liukurenkaissa lankalaakerin vaihtaminen voi säästää jopa 60 prosenttia kustannuksista verrattuna uuden kokonaisen laakerin hankintaan.

Lisää uutisia

Franke GmbH on toiminut Obere Bahnstraßella Aalenissa vuodesta 1954 lähtien. Yrityksen peru...

Helppo käyttää ja hyvä muotoilu: Sachs Products pitää näitä ominaisuuksia erityisen tärkeinä käsi...

Espanjalainen pakkauskonevalmistaja Mespack on joustopakkausten asiantuntija. Jäykkiin pakka...

Haasteesta tulee menestystarina: Kun Kronen GmbH oli aiemmin työskennellyt ratkaisun parissa usei...