Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.05.2024 01:05

Toiminta, TUBUS! ACE:n rakennevaimentimet elokuvasarjoissa

TUBUS-rakenteelliset vaimentimet ovat elokuvatähdille sama kuin stunt-miehet kalliille elokuvakamerajärjestelmille: ne kestävät kaiken toimintakohtausten aikana ja tarjoavat myös ennaltaehkäisevää onnettomuussuojaa. Toisin kuin stunttimiehet, nämä ACE:n kiinteät vaimenninlaitteet kestävät yli miljoona kovaa iskua ja tärinää vahingoittumattomina. Se on riittävä syy IDEA VISION GmbH:n elokuvatekniikan insinööreille antaa näille vaimentimille tärkeä rooli.

"Mikään ei ole niin hyvää, ettei sitä voisi parantaa", sanoo Mark Fellinger IDEA VISION GmbH:sta. Baijerin Kolbermoorista kotoisin oleva yritys kehittää, suunnittelee ja myy mekaanisia ja elektronisia järjestelmiä muun muassa elokuvateollisuudelle. IDEA VISION on erikoistunut myös vakautettuihin kamera-alustoihin. "Panostamme saksalaisiin laatustandardeihin, maksimaaliseen joustavuuteen sovelluksissa, helppokäyttöisyyteen ja nopeaan kiinnittämiseen monenlaisiin kantolaitteisiin", Fellinger kuvailee yritystä. Näitä ominaisuuksia voidaan soveltaa myös Langenfeldissä toimivan ACE Stoßdämpfer GmbH:n työhön, joten näiden kahden yrityksen yhteistyö IDEA VISIONin Hybris-tärinänvaimentimen tapauksessa ei ole yllätys.


Ongelma: Kameran liikkeet sujuvammiksi ja vähemmän nykiviksi
Hybris-tärinänvaimentimet on suunniteltu ammattikäyttöön tarkoitettujen filmikameroiden, moottoroitujen kardaanien tai vakautettujen kamerapäiden alle- tai ylhäältäpäin tapahtuvaan käyttöön. Tämän 14 kg:n vakautusjärjestelmän avulla ammattilaiskameraryhmät voivat kompensoida tärinöitä ja iskuja, joita esiintyy kuvattaessa autoa, moottoripyörää tai venettä ajaessa. Säädettävä lineaarinen induktiojarru ja jousijärjestelmä muodostavat vakaan alustan kuvaamista varten Hybris-tärinänvaimentimien avulla. Sovelluksen kautta konfiguroitavan ja ohjattavan toiminnan ansiosta järjestelmää voidaan käyttää kosketuksetta, se toimii erittäin tarkasti ja on myös kulumaton ja säästä riippumaton. Jarrutus- ja vaimennusteho on erittäin tarkka magneettisen pyörrevirtaperiaatteen ansiosta, ja sillä vältetään järjestelmän kaikkiin osiin ja niihin liittyviin komponentteihin, kuten kardaaniin tai kameroihin, kohdistuva suora mekaaninen kuormitus. Nämä voivat painaa 1 kg:sta 40 kg:aan, ja niitä vaimentaa Hybris Shock Absorber 46 cm:n jousimatkalla. Koska järjestelmää käytetään usein vaikeissa olosuhteissa, kuten epätasaisessa maastossa, merellä ja kilparadoilla, suunnittelijat kaipasivat lisävaimennusta. Tällä pyrittiin varmistamaan pehmeä pysähtyminen jousen liikkeen lopussa ja siten myös säilyttämään kameran vakaa kuva. Haluttua vaimennuselementtiä oli tarkoitus käyttää myös rajoittamaan jousituksen maksimietäisyyttä, kun kameratiimit halusivat kuvata kuoppaisessa maastossa juuri ja juuri maanpinnan yläpuolella. Tällöin pyrittiin välttämään koko järjestelmän ei-toivottuja iskuja.


Ratkaisu: Konsultointi ja testit johtivat sopiviin rakenteellisiin vaimenninelementteihin

ACE työskentelee yleensä asiakkaiden kanssa oikean vaimennusratkaisun määrittämiseksi suunnittelutietojen perusteella. Monia vakioratkaisuja voidaan myös suunnitella ACE:n verkkosivustolla olevien laskenta- ja konfigurointityökalujen avulla: www.ace-ace.de/de/berechnungen.html. Koska kuvauksissa käytetään kuitenkin eripainoisia laitteita eikä mikään kameran liike ole samanlainen, tässä erityistapauksessa kävi nopeasti selväksi, että tarvitaan paitsi laadukas vaimennusratkaisu myös joustava toimittaja. Pian kävi selväksi, että ACE pystyi tarjoamaan molempia. Kolbermoorissa toimivalla Mark Fellingerillä ei ollut Langenfeldissä sijaitsevan yrityksen Saksan myyntiverkostosta teknistä asiantuntijaa, johon ottaa yhteyttä. Sen sijaan Itävallasta vastaava ACE:n myynti-insinööri Hans-Jürgen Greindl tuli hänen luokseen, koska hänen matkansa ACE:n Linzin toimipisteestä oli lyhin. Kun testi pienillä iskunvaimentimilla ei tyydyttänyt häntä täysin, Hans-Jürgen Greindlillä oli oikea ajatus: "Kun näin Hybris-iskunvaimentimien kevyet alumiinititaanirungot, oli selvää, että myös TUBUS-rakennevaimentimemme voitaisiin ruuvata niihin nopeasti ja helposti jokaista kierrosta varten, käytännössä mittatilaustyönä." Rakenteelliset iskunvaimentimet, jotka tunnetaan putkimaisen muotonsa vuoksi nimellä TUBUS, ovat ihanteellinen vaihtoehto hydraulisille pienille ja teollisille iskunvaimentimille, kun hidastuvuuden ei tarvitse olla täysin lineaarinen ja tarkka. ACE:ltä yli 140 eri version iskunvaimentimina saatavia TUBUS-vaimentimia käytetään massojen hidastamiseen erityisesti äärimmäisissä käyttöolosuhteissa. "Yli miljoonan kuormitussyklin käyttöiän ansiosta ne soveltuvat myös suureen määrään odotettavissa olevia iskuja, sillä erityisesti elokuvakuvauksissa yksittäisiä otoksia ja jaksoja joudutaan usein toistamaan", Hans-Jürgen Greindl korostaa.

Yhteistyökumppanit valitsivat monista erilaisista ko-polyesterielastomeerista valmistetuista vaimentimista radiaaliset versiot. Niiden etuna on, että ne hidastuvat erityisen pehmeästi ja takaavat siten halutun tasaisen kuvan. Niitä on saatavana 17 mm:n ja 60 mm:n välille, ja ne voidaan kompaktin rakenteensa ansiosta integroida helposti olemassa oleviin rakenteisiin. Pienet komponentit voivat ottaa vastaan voimia 1,2 Nm/tahti - 146 Nm/tahti. Jotta ei saavutettaisi vain hyvää vaan ihanteellista tulosta, tiimi teki tiivistä yhteistyötä löytääkseen TR83-50:n, jota lopulta käytettiin. Kuten kaikki tämän perheen edustajat, ne ovat huoltovapaita ja asennusvalmiita, ne eivät kuumene juuri lainkaan ja takaavat siten tasaisen vaimennustehon. Niiden iskunpituus on 50 mm, joten ne tarjoavat nyt kaikkiin kameran liikkeisiin vaimenninlaitteita, jotka kestävät yksittäisiä kuormituksia, joiden energianvaimennus on jopa 45 Nm/isku. Tyytyväinen Mark Fellinger näkee IDEA VISION GmbH:n tunnuslauseen vahvistuvan: "Mikään ei ole niin hyvää, ettei sitä voisi parantaa." Ja voimme odottaa innolla toimintakohtauksia elokuvista, jotka on kuvattu Hybriksen iskunvaimentimien avulla.

Lisää uutisia

Digitalisaatiota ja lean-johtamismallia pidetään monissa yrityksissä tervetulleena laihdutuskuuri...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

22.12.2023 01:05

Turvalliset iskunvaimentimet
Hätäpysäytysasiantuntijat juhlivat ensi-iltoja elokuvissa ja televisiossa
Kun on kyse teollisuuden vaimennustekniikasta, ACE on yksi ensimmäisistä kohteista, joihin useimmat insinöörit ja suunnittelijat ympäri maailmaa ottavat yhteyttä. Olipa asiantuntijoilla mitä tiedusteluja tahansa, ACE vastaa niihin aina nopeasti, joko verkossa tai henkilökohtaisen yhteydenoton kautta paikan päällä.

Pyörätuolien suunnittelussa on paljon parantamisen varaa. Tästä on osoituksena yksiakselinen Hoss...