Luettelo

Haas Automation Europe

Haas Automation Europe

  • DIN EN ISO 9001:2008

Haas Automation Europe

  • DIN EN ISO 9001:2008

06.07.2015 00:07

Täysin uusi Haas-tangonsyöttäjä

Kun Haas Automation esitteli Servo Bar 300 -tangonsyöttäjän vuonna 1999, siitä tuli välittömästi suosittu pienen kokonsa, helppokäyttöisyytensä ja edullisuutensa ansiosta. Vuodeksi 2015 Haasin insinöörit palasivat suunnittelupöydän ääreen tarkoituksenaan tehdä tangonsyöttäjän toiminnoista helpompia, tehokkaampia ja nopeampia.

Tuloksena on täysin uusi Haas-tangonsyöttäjä, jonka avulla osatuotannon automatisointi Haas-sorvauskeskuksilla on helpompaa ja edullisempaa. Sen uudelleen suunniteltu järeä – mutta silti kompakti – malli tehostaa tuottavuutta ja virtaviivaistaa sorvaustoiminnot.

Haas Automationin erityisesti Haas-malleissa ST-10–ST-35 ja DS-sarjan CNC-sorvauskeskuksissa käytettäväksi suunnittelema ja valmistama Haas-tangonsyöttäjä kytkeytyy suoraan Haas-ohjaukseen ja käyttää teholähteenään sorvauskeskusta.

Nopea käyttöönotto ja pikavaihdot erottavat uuden Haas-tangonsyöttäjän kilpailijoistaan. Poiskäännettävän innovatiivisen muotoilunsa ansiosta sorvin karan takaosaan on helppo päästä käsiksi, jolloin ohjainholkkisovittimen ja ohjainholkin vaihtaminen tapahtuu käden käänteessä. Tangonsyöttäjä liukuu pois tieltä jalkapoljinta painamalla. Vedettynä takaisin asemaansa tangonsyöttäjä lukittuu paikalleen täysin estäen tahdottomat törmäykset ja kohdistusongelmat. Lisäksi tangon korkeussäätöjen tekeminen yhdellä käsipyörällä juuri oikeissa kohdissa on entistä helpompaa silloin, kun silmämääräisiä pääyksikön säätöjä on tarpeen tehdä. Pikavaihdettavat työntötangot napsautetaan paikalleen ilman työkaluja, ja kummallakin koolla on oma kätevä säilytyspaikkansa tangonsyöttäjän kannessa. Tangonsyöttäjän kummassakin päässä olevat telineet toimivat säilytystilana kaikille Haasin ekstrudoiduille karan ohjainholkeille, joihin käsiksi pääsemiseen ei enää tarvitse kiertää konetta, kuten edellisessä mallissa.

Haas-tangonsyöttäjään on lisätty sykliaikoja lyhentämään uusi hihnavetoinen tankosukkulajärjestelmä. Sen salamannopeat sisäänvetonopeudet tekevät siitä seitsemän kertaa nopeamman aiempaan versioon verrattuna. Optiset anturit määrittävät tarkasti myös sellaisten tankojen sijainnin, joissa on viistetyt ja rosoiset päät. Lataustason ruostumattomasta teräksestä valmistetut kiskot helpottavat tankojen siirtymistä latausalueelle. Jopa nelis- ja kuusikulmaiset ainestangot liukuvat sujuvasti uudelle tangonsyöttötasolle.

Koska kone on integroitu Haas-ohjaukseen, kaikki tangonsyöttäjän parametrit asetetaan suoraan sorvissa. Helppolukuiset näyttökuvakkeet ilmoittavat, jos tangonsyöttäjä on asemoitunut väärin, sen kansi on avoinna tai se täytyy kiinnittää paikalleen.

Lisää uutisia

Haas Automation, Inc:n suosittu poraus- ja kierteityskone DT-1 on nyt saatavilla avoimella, suorakäyttöisellä kara
työstö- ja tuotantoteollisuuskoulutuksen stipendirahastoon Euroopassa.
Jotta konepajojen kilpailukyky säilyisi nykyisessä taloustilanteessa, varaosat on tuotettava nopeast...
Yhä useammat komponentit vaativat 5-akselista työstötekniikkaa, jotta valmistelu- ja sykliajat lyhen...

12.06.2015 00:06

Haas UMC-750SS
Erittäin nopea 5-akselinen Haas UMC-750SS -yleistyöstökeskus
Tilat Euroopassa hankittu, keskeiset rekrytoinnit tehty