Luettelo

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Takaisin luetteloon

Neodyymi rauta boori magneetit (NdFeB) HME - Technologies GmbH

Tuotekysely  

Paras magneettinen suorituskyky ja energia. NdFeB-magneetti on tällä hetkellä vahvin saatavilla oleva magneetti.

Yleistä:
Harvinaisten maametallien luokkaan kuuluvia NdFeB-magneetteja (Neodymium Iron Boron) on ollut kaupallisesti saatavilla 1980-luvun puolivälistä lähtien. Niiden suosio on kasvanut nopeasti niiden korkean maksimienergiatuotteen ja niiden laajan muoto-, koko- ja laatuvalikoiman ansiosta.

Nykyään yli 1,4 Teslan remanenssi on mahdollinen. Energiatuotteita on tällä hetkellä saatavilla jopa 50MGOe. Suurin osa NdFeB-magneeteista on anisotrooppisia, ja ne voidaan magnetoida vain suuntaussuunnassa. NdFeB-magneettien kyllästämiseen tarvitaan yleensä noin 30KOe:n magnetointikenttiä.

NdFeB-magneettien tärkeä haittapuoli on niiden korroosioherkkyys. Siksi ei-toivotun hapettumisen estämiseksi viimeistellyt magneetit päällystetään sinkki-, nikkeli-, tina-, al-, au- tai epoksikerroksella. NdFeB-magneetit valmistetaan suurina kappaleina, jotka puristetaan muottiin ja sintrataan. Pienempi lohko, levy, rengas, tanko tai roottori leikataan isosta lohkosta tietokoneohjatulla sähkölangalla tai timanttiterällä, porataan erikoisporilla ja lopuksi hiotaan.

Mitä pidempään, sitä enemmän NdFeB-magneetit syrjäyttävät mahdollisuuksien mukaan SmCo-magneetin sen alhaisemman hinnan vuoksi.
Lämpötilan vaikutukset:
NdFeB-magneettien magneettiset ominaisuudet heikkenevät merkittävästi, kun ne altistetaan yli 130 °C:n lämpötiloille, riippuen materiaalilaadusta ja permeanssikertoimesta. Yleensä NdFeB-magneetit, joiden permeanssikerroin on korkeampi, kestävät korkeampia lämpötiloja ilman, että magneettiset ominaisuudet heikkenevät. Käyttölämpötilat ovat mahdollisia jopa 200 °C:n lämpötiloissa.

Käyttökohteet:
Moottorit, generaattorit, varattujen hiukkassäteiden ohjaus, kuulokkeet, pitojärjestelmät, instrumentit, kaiuttimet, magneettilaakerit, magneettikytkimet, magneettinen resonanssi, magneettiset erotukset, mikrofonit, hiukkaskiihdyttimet, releet, kytkimet sekä monet muut sovellukset.

Tuotekysely