Luettelo

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Takaisin luetteloon

Samarium-koboltti-magneetit (SmCo) HME - Technologies GmbH

Tuotekysely  

Tämän ryhmän muodostavat samarium-koboltti-magneetit (SmCo5 ja Sm2Co17). Niiden pääalkuaineet, niin sanotut harvinaiset maametallit Sm ja Nd, kuuluvat jaksollisen järjestelmän lantanidimetallien sarjaan.

Yleistä:
SmCo-magneetit valmistetaan sintraamalla. Ne ovat anisotrooppisia ja ne voidaan magnetoida vain suuntaussuunnassa. SmCo-magneettien kyllästämiseen tarvitaan yleensä noin 30-45 KOe:n magnetointikenttiä.

Näillä magneeteilla on erittäin korkeat magneettiset ominaisuudet, erinomainen lämpöstabiilisuus ja korroosionkestävyys. Näiden ominaisuuksien ansiosta SmCo-magneetit soveltuvat erinomaisesti sovelluksiin, joissa vaaditaan kestävyyttä vaihtelevissa lämpötiloissa ja karuissa ympäristöissä. Ne tarjoavat suuren vakauden, mutta aiheuttavat myös korkeampia hintoja.

Lämpötilavaikutukset:
SmCo-magneettien käyttölämpötila on laadusta ja permeanssikertoimesta riippuen jopa 300-350°C.

Käyttökohteet:
Varattujen hiukkassäteiden ohjaus, kuulokkeet, pitojärjestelmät, instrumentit, kaiuttimet, magneettilaakerit, magneettiset kytkennät, magneettinen resonanssi, magneettiset erotukset, mikrofonit, hiukkaskiihdyttimet, releet, kytkimet sekä monet muut sovellukset.

Tuotekysely