Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.05.2021 01:05

Hydrauliset vaimentimet helpottavat aktiivisen ilmanäytteenottimen toimintaa

Lääke- ja terveydenhuoltoteollisuuden aseptisen käsittelyn ympäristönseurantavaatimukset ovat muuttuneet yhä vaativammiksi. Brittiläinen Pinpoint Scientific on kehittänyt innovatiivisen järjestelmän, joka tarjoaa laboratorioille uuden kultaisen standardin mikrobiologisen aktiivisen ilman seurannassa ja näytteenotossa. Ylivoimaista käsittelyä varten ImpactAir-140 on nyt varustettu ACE Fabreeka UK:n toimittamilla hydraulisilla vaimentimilla.

Pinpoint Scientific Ltd. suunnittelee ja valmistaa erilaisia korkealaatuisia mikrobiologisia ympäristönseurantatuotteita farmaseuttisiin puhdastiloihin ja muihin tarkoin valvottuihin ympäristöihin. "Olemme teknologiapainotteinen yritys ja uskomme vahvasti asiakkaan osallistumiseen koko kehitysprosessin ajan, jotta voimme varmistaa, että tuotteemme täyttävät heidän tarkat vaatimuksensa. Ilma- ja pintanäytteenottimemme on kehitetty kahden maailman suurimman lääkeyrityksen kanssa", toteaa Gethin Jones, Bridgendissä, Walesissa, lähellä Cardiffia Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevan, maailmanlaajuisesti toimivan yrityksen toimitusjohtaja. Kysyttäessä ImpactAir-140:n ominaisuuksista hän muistelee kehitystyötä ja sanoo, että yrityksen mielestä oli jo aika päivittää 140 mm:n Slit-to-Agar-ilmamonitorien valikoima. Koska Pinpoint Scientific uskoo kehittävänsä vain parhaita laatu- ja suorituskykyisiä tuotteita, ImpactAirilla on koko joukko etuja lähimpiin kilpailijoihin verrattuna. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne ei irtoa hiukkasia, se tarjoaa erittäin alhaisen tärinän ja siinä on yleisvirtalähde, jonka virrankulutus on alle 50 wattia, ja sen käyttö on helppoa suuren selkeän kosketusnäytön ja kauko-ohjauspaneelivaihtoehdon ansiosta. Järjestelmä on täysin validoitu ISO 14698 -standardin mukaisesti fysikaalisen ja biologisen tehokkuuden osalta, ja se voidaan varustaa useilla lisävarusteilla, mutta sen tilantarve on silti vain puolet pienempi ja paino 4 kg pienempi kuin lähimmän kilpailijansa. Ratkaisevaa on se, että toisin kuin missään muussa vastaavassa näytteenottimessa, siinä on sisäänrakennettu järjestelmä, joka valvoo ja säätää jatkuvasti sisääntulon ja agar-pinnan välistä etäisyyttä, mikä voi aiheuttaa merkittäviä suorituskyvyn vaihteluita muissa näytteenottimissa. Yhteenvetona voidaan todeta, että ImpactAirin käyttäjät työskentelevät näytteenoton tehokkuuden ollessa korkeampi kuin vertailulaitteiden ja lähimmän kilpailijan, mikä tekee siitä uuden kultaisen standardin laboratorioympäristöjen tarkkailuun ja näytteenottoon luokan A-D laboratorioympäristöissä.

Jotta päivittäinen työ puhdastilaympäristöissä korkealuokkaisilla elintarvikealoilla, lääketieteellisessä teknologiassa ja lääketeollisuudessa toimivissa laboratorioissa olisi mahdollisimman helppoa, Pinpoint Scientificin suunnittelijat ovat luoneet ainutlaatuisen ratkaisun, joka on mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten. Etsiessään laadukkaita komponentteja ja työskennellessään kannen toiminnan parantamiseksi lineaarisen liikkeenohjauksen laadukkaalla ratkaisulla insinöörit ottivat yhteyttä Applied Automationiin, joka on yksi ACE Fabreeka UK:n jakelijoista. Harkittuaan kaikkia vaatimuksia ja toiveita heidän kenttäinsinöörinsä suositteli hydraulisia vaimentimia.

Erikoisöljyllä täytetyt hydrauliset vaimentimet erikoisratkaisua varten

ACE Fabreeka UK:n aluepäällikkö Wyn Gordge kuvailee alkutilannetta: "Olemme usein tehneet menestyksekästä yhteistyötä jälleenmyyjämme Applied Automationin kanssa, ja tässä tapaustutkimuksessa yhteistyö johti nopeasti toivottuun tulokseen myös Pinpoint Scientificin osalta." Ratkaisevaa hydraulisten vaimentimien käytölle oli asiakkaan toive, että näytteenottimen kansi avattaisiin ilman merkittävää ponnistelua. Ilman tätä vaatimusta ACE:n ruostumattomasta teräksestä tarjoamat teolliset kaasujouset, jotka voidaan säätää tarkasti haluttuun avautumis- ja sulkeutumisnopeuteen venttiilin avulla, olisivat olleet sopivia liikkeenohjauskomponentteja. Hydrauliset vaimentimet valittiin kuitenkin, koska ne tarjoavat vakion syöttönopeuden yhdistettynä helppoon säädettävyyteen ja koska niitä tarvitsee vain kevyesti napauttaa kannen avautumisprosessin käynnistämiseksi. Toinen plussa on se, että hydrauliset vaimentimet mahdollistavat hellävaraisen sulkemisprosessin lisävaimennuksen avulla.

ACE ja Applied Automation pystyivät osoittamaan jälleen yhden vahvan esimerkkitapauksen: tiimi tunnetaan pätevinä kehityskumppaneina ja sitä arvostetaan asiakaskohtaisista ratkaisuista, ja myös alun perin pieniä määriä toimittaessa tiimi sai aikaan hydrauliikan mestariteoksen. Koska ImpactAir-140-mikrobiympäristön seurantatuotteita käytetään pääasiassa kriittisissä laboratorio-olosuhteissa ja puhdastiloissa, mineraaliöljyn käyttö vaimennusaineena jarrun sylinterimäisessä rungossa ei Pinpoint Scientificin määritysten mukaan tullut kysymykseen. Tämän vaatimuksen ja herkkien käyttöalueiden vuoksi ACE päätti täyttää vaimentimet erikoisjalostetulla kasviöljyllä, jonka viskositeetti ja käyttöikä ovat hyvin samanlaiset. Pinpoint Scientificin insinöörit osallistuivat tuotesuunnittelun yhteydessä ruostumattomasta teräksestä valmistettujen holkkien suunnitteluun, joilla päällystetystä teräksestä valmistettujen hydraulisten vaimentimien ulkorungot on päällystetty. Toisaalta ruostumattomasta teräksestä valmistetut suojukset mahdollistavat paremman hygienian tiukkojen puhdastilavaatimusten vuoksi, ja toisaalta holkkien materiaali sopii muuhun yksikköön.

Tässä tapauksessa käytetyt ACE-komponentit ovat HB15-50-tyyppisiä hydraulisia vaimenninlaitteita, joiden ulkorungon halkaisija on 15 mm ja iskunpituus 50 mm, minkä ansiosta ne soveltuvat erinomaisesti avaamaan kannen helposti ja pitämään sen halutulla 60 asteen avautumiskulmalla. Näiden hydraulisten vaimentimien puristus- ja venytysvoiman säätö on säädettävissä 20 N:n ja 800 N:n välillä, ja niiden asentaminen on lastenleikkiä männässä olevan säätösegmentin avulla. Niiden korkean laadun ja pitkän käyttöiän ansiosta Pinpoint Scientificin kaltaisten asiakkaiden toiveet ImpactAir-140:n kaltaisten huippuluokan ratkaisujen avaamis- ja sulkemistiheydestä ovat käytännössä rajattomat. Kun ne eivät toimi lääketeollisuuden puhdastiloissa ja muissa erittäin valvotuissa ympäristöissä, näitä huippulaadukkaita komponentteja tarkkaan liikkeenohjaukseen käytetään ensisijaisesti monenlaisissa auto- tai teollisuusrakenteissa, mutta myös elektroniikka-, huonekalu- ja vapaa-ajan teollisuudessa.