Luettelo

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

29.06.2021 01:06

Franke ratkaisee haastavan laakerointitehtävän kierrekruunuleikkureille

Haasteesta tulee menestystarina: Kun Kronen GmbH oli aiemmin työskennellyt ratkaisun parissa useiden toimittajien kanssa, se löysi lopulta Franke-kumppanin, joka selviytyi vaikeasta varastointitehtävästä hienostuneella kääntörenkaalla. Kronen

kehittää ja valmistaa koneita ja kokonaisia linjoja elintarvikkeiden käsittelyyn - näihin kuuluvat leikkaus-, pesu-, kuorinta- ja pakkaustoiminnot. "Yrityksemme laatua ja konsultointiosaamista arvostetaan kaikkialla maailmassa. Näin ollen rima on asetettu korkealle. Asiakkaamme löytävät meiltä oikeat koneet käsittelemiinsä tuotteisiin", Kronenin suunnitteluinsinööri Sebastian Serrer kertoo.

Vaativat olosuhteet vierintälaakerille

Yksi näistä koneista on SP150-spiraalileikkuri, joka leikkaa hedelmät ja vihannekset pitkiksi spagetin muotoisiksi suikaleiksi. "Suurella nopeudella se tekee esimerkiksi halkaisijaltaan 15 cm:n pähkinäkurpitsasta 16-metrisen spiraalin", Sebastian Serrer kertoo. Toinen mahdollinen sovellus on vähähiilihydraattiset vihannesten nuudelit, jotka ovat tällä hetkellä muotia.

Ei ole helppoa rakentaa konetta, jolla voidaan tehdä tällaista taiteellista leikkausta. Tämä koskee myös toimitettujen komponenttien integrointia. Esimerkiksi leikkuutyökalua ohjaavalle rullalaakerille asetettiin erityisvaatimuksia. Lämpötilan kehitys oli tässä erityisen kriittinen. Vierintälaakerin voimakas kuumentaminen olisi heikentänyt jalostettujen elintarvikkeiden laatua, ja siksi sitä oli vältettävä kaikin keinoin.

Lisäksi oli voitettava muita haasteita: "Alkuvaiheen testeissä, joissa käytettiin perinteisiä laakereita, laakereihin pääsi jatkuvasti likaa", muistelee suunnitteluinsinööri Sebastian Serrer. "Ongelmana oli myös se, että liika puhdistus, esimerkiksi höyry- ja vesisuihkujen avulla, vahingoitti laakereita." Erityisesti hygieniavaatimuksilla oli kuitenkin valtava merkitys elintarviketeollisuudessa. Suuremmat puhdistusvälit eivät siis olleet käyttökelpoinen ratkaisu.

Franke-ratkaisun profiili

Räätälöity Franke-heilurirengas
Sovellus elintarviketeollisuudessa
Erityishaasteet: lämmönmuodostuksen välttäminen; usein toistuva, intensiivinen puhdistus
Laakerivaatimukset: Nopeus, hygienia, tiiviys, tasainen käynti ja pitkä käyttöikä