Luettelo

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Haptic touch HMI toimii myös ilman näyttöä

  • Intuitiiviset käyttöliittymät kansainvälisille markkinoille
  • Haptinen HMI toimii myös ilman näyttöä
Tasolasin käsittelyyn ja toiminnallistamiseen maailmanlaajuisesti erikoistuneen Irlbacherin lasipohjaiset, haptiset, upotetut kosketus-HMI:t mahdollistavat intuitiiviset käyttöliittymät, jotka pärjäävät ilman näyttöä ja siten ilman puhetta. Lasiin integroidut PCAP-pohjaiset käyttöelementit, jotka voi tuntea jopa käsineiden läpi, korvaavat ohjaimet ja painikkeet, jolloin etupaneeliin ei tarvitse tehdä aukkoja. Kaikki räätälöityjen ratkaisujen tuotantovaiheet toteutetaan Saksassa.

Haptiset ohjauselementit voidaan upottaa tai nostaa. Sormenpäiden muotoiset elementit korvaavat painikkeet ja mahdollistavat intuitiivisen käytön, koska etupaneelista on heti havaittavissa, missä toiminto on suoritettava. Myös liukusäätimien tai koodereiden muodossa olevat syöttölaitteet voidaan mallintaa tällä tekniikalla. Sopivasti sijoitetut LEDit tai pienet aakkosnumeeriset näytöt näyttävät nykyiset asetusarvot. Kun taustavalo ja sen yksittäiset kohtaukset suunnitellaan sen mukaisesti, toimintatapahtumat ovat intuitiivisesti ymmärrettäviä ja selkeitä myös ilman näyttöä.

PCAP-anturisignaalien analysointiin käytettävät mikrokontrollerit tarjoavat riittävästi laskentatehoa, jotta niihin voidaan upottaa osa tai kaikki asiakkaan sovellukset. Tällöin erityistyökalut varmistavat, että asiakkaan IP-suoja säilyy. Tämä mahdollistaa kehitystehtävien rinnakkaistamisen, mikä lyhentää markkinoille tuloaikaa ja alentaa valmistuskustannuksia.

Irlbacherin sulautetut käyttöliittymät perustuvat PCAP-tekniikkaan. Näin ollen ne ovat täysin suljettuja, liitoksettomia, eivät vaadi aukkoja ja tarjoavat siten jopa IP69K-suojausluokan. Puhdistus - tai esimerkiksi MedTech-alalla hygieeninen uudelleenkäsittely - voidaan suorittaa milloin tahansa ongelmitta. Suunnitteluvaatimuksista riippuen käyttöliittymä on integroitu uppoasennettuna tai liimattuna - tai se muodostaa laitteen varsinaisen etupuolen.

Älykäs anturien ja taustavalaistuksen yhdistelmä tarkoittaa, että monimutkainenkin laitteen käyttäytyminen voidaan kartoittaa yksinkertaisin käyttömenetelmin. Esimerkiksi ensimmäinen kosketus lasin etupuolelle aktivoi laitteen; taustavalo kytkeytyy tasaisesti päälle. Näin ei tarvita esimerkiksi ON-painiketta. Integroitu ohjausjärjestelmä on niin tehokas, että myös maisemallinen taustavalaistus voidaan toteuttaa. Käyttöliittymän valaistus mukautuu näin laitteen tilaan ja odotettavissa olevaan käyttöprosessiin.

Ajattoman tyylikkäissä käyttöliittymissä käytetään yleensä pohjavärinä runsasta mustaa. Yrityksen logot, laitteiden nimet, symbolit jne. voidaan myös kiinnittää etulasiin UV-kestävällä, ympäristöystävällisellä keraamisella painatuksella. Viimeisessä käsittelyvaiheessa kaikki värikerrokset emaloituvat erottamattomasti lasin kanssa, joka samalla jalostetaan karkaistuksi turvalasiksi.

Lähes 90 vuotta toiminutta Irlbacher Groupia pidetään lasinjalostajana, jolla on maailmanlaajuisesti laajin valikoima tuotantomahdollisuuksia. Yritys on tulostanut elektronisia piirejä lasille jo yli 15 vuoden ajan ja tukee asiakkaitaan kehittyneiden kokoonpanoratkaisujen kehittämisessä räätälöityjä sulautettuja kosketusnäytöllisiä käyttöliittymiä varten, sekä näytöillä että ilman näyttöjä.

Lisää uutisia

Kosketusnäyttöön leikattujen ohjainten ansiosta sormesi tietävät aina, missä ne ovat. Kirjoittami...

Miksi tarvitset painettuja piirilevyjä, kun voit tulostaa elektroniikkaa myös lasille? Irlbacher Group on jalostanut erikoislasia eri teollisuudenaloille jo yli 80 vuoden ajan. Patentoidun Impatouch-tekniikkansa avulla Schönsee-yritys osoittaa erilaisissa sovelluksissa, että lasin takaosaa voidaan käyttää piirikannattimena ja että elektroniikka voidaan asentaa suoraan lasiin