Luettelo

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Sähkötraktori: yksi viikko käytännön testausta

Sähkömoottori on nyt enemmän kuin vain vaihtoehto autoihin. Mutta entä kuorma-autot? Huolimatta korkeista hankintakustannuksista, lyhyistä toimintasäteistä ja suurista omapainoista tekniikalla ennustetaan olevan lupaava tulevaisuus tavaraliikenteessä. Vaihtoehtoisten kuljetusvaihtoehtojen, kuten yhdistettyjen kuljetusten, edelläkävijänä LKW WALTER tutkii luonnollisesti myös vaihtoehtoisia polttoaineita ja voimansiirtojärjestelmiä. Tämä on johtanut erilaisiin testeihin, kuten äskettäiseen testiviikkoon akkukäyttöisen VOLVO-traktorin (BEV) kanssa Puolassa.


Testivaihe: viikko puhtaasti sähköistä kaukoliikennettä

Yhtenä Euroopan ensimmäisistä kuljetusorganisaatioista pääsimme testaamaan valmistajan Volvon BEV-traktorin yhdessä puolalaisen kuljetuskumppanin kanssa viikon ajan pitkillä reiteillä. Useiden Puolan sisäisten kuljetusten aikana tekniikka osoittautui erittäin lupaavaksi tulevaisuuden kannalta. Kohokohta: yli 1 600 kilon hiilidioksidipäästöjen säästö 2 435 kilometrin matkalla, mikä merkitsee yli 65 prosentin säästöä dieselajoneuvoon verrattuna. Jopa 629 kilometriä päivässä.

Miksi teemme tämän?

LKW WALTER on jo vuosia täyttänyt vastuunsa vihreän tulevaisuuden puolesta Euroopan tavaraliikenteessä, sillä vuonna 2022 yhdistetyissä kuljetuksissa on yli 558 000 kuljetusta ja yli 350 lähtöä päivässä. Reitillä on kuitenkin kirjaimellisesti vielä paljon kehityspotentiaalia. Uskomme, että akkukäyttöisillä ajoneuvoilla on potentiaalia kehittää päästöttömiä käytäviä lyhyillä esi- ja jatkokuljetusreiteillä yhdistetyissä kuljetuksissa. Tästä syystä laajennamme testejämme lähitulevaisuudessa ja toivomme saavuttavamme lähitulevaisuudessa uuden virstanpylvään yhdistetyille kuljetuksille.

Lisää uutisia

Kestävä kehitys ja ympäristönsuojelu ovat yhteiskunnan, talouden ja tietysti...