Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

18.03.2024 01:03

Pudotustestin suunnittelu: Nuori konetekniikan lahjakkuus luottaa ACE:n vaimentimiin

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä syistä varman päälle. Siksi kolme koneenrakennusinsinööriä ei ottanut mitään riskejä, kun tunnettu Meyra-yritys antoi heille tehtäväksi kehittää pyörätuolien pudotustestauslaitteiston - he luottivat ACE:n miniatyyri-iskunvaimentimiin suunnittelunsa suojaamiseksi.

Arne Hankemeier, Julian Raimann ja Tobias Ridder suorittivat koneenrakennuksen erikoisammattitutkinnon Detmoldissa sijaitsevan Felix-Fechenbach-Berufskollegissa. Volker Geise vastaa siellä pedagogisesta johtamisesta. Hän vakuuttaa, että teknillisen oppilaitoksen koneenrakennustekniikan erikoisammattitutkinnossa painotetaan paljon käytännönläheistä työskentelyä. Siksi hän suhtautui myönteisesti siihen, että hänen kolme valmistunutta oppilastaan aikoivat tehdä lopputyönsä yhteydessä tiivistä yhteistyötä MEYRA GmbH:n kanssa, joka on osa kansainvälisesti toimivaa MEYRA-konsernia Kalldorfista. Yritys on yksi maailman johtavista korkealaatuisten pyörätuolien valmistajista, ja se on tullut tunnetuksi myös kuntoutuksen apuvälineiden toimittajana. MEYRAn työntekijät tukevat ja motivoivat monia vammaisia ihmisiä ympäri maailmaa saavuttamaan paremman liikkumiskyvyn ja itsenäisyyden, kuten MEYRAn oma väittämä "Me liikutamme ihmisiä" osoittaa. MEYRA yhdistää yksittäisten ydinosaamisalueiden asiantuntemuksen ja kokemuksen saadakseen uusia näkökulmia ja kehittääkseen innovatiivisia ratkaisuja. Jatkuva vuoropuhelu asianosaisten ja lääketieteen, terapian ja hoidon asiantuntijoiden kanssa sekä tiivis yhteistyö lääkintätarvikkeiden jälleenmyyjien kanssa mahdollistavat käytäntölähtöisten tuotteiden kehittämisen.

Tämä MEYRAn kokonaisvaltainen ja käytäntölähtöinen lähestymistapa oli hyvin samansuuntainen Felix-Fechenbachs-Berufskollegissa toimivan oppimisryhmän kanssa, eikä tie seuraavaan teknikoiden sukupolveen ole muutenkaan kaukana. Tobias Ridder, yksi kolmesta nuoremmasta työntekijästä, työskentelee nimittäin suunnitteluinsinöörinä pyörätuolivalmistajan räätälöidyn tuotannon osastolla. Yhdessä Arne Hankemeierin ja Julian Raimannin kanssa hän on kehittänyt lopputyönään pyörätuoleille pudotustelineen, jolla on tarkoitus testata erityisesti uusien mallien kantavuutta.


Vaaditaan suurta kantavuutta

Tämä testilaite on suunniteltu siten, että jokainen testikappale kuormitetaan suurimmalla sallitulla painolla ja ajetaan testitelineeseen. Tämän jälkeen pyörätuoli lukitaan tarttujalla, nostetaan pneumaattisesti ja pudotetaan ennalta määritellystä korkeudesta, kun lukitus on purettu. Nostolaitteen iskulevyn voiman vaimentamiseksi ja rakenteen suojaamiseksi kolme teknikkoa keksivät asentaa iskunvaimentimet. Loppujen lopuksi pyörätuolien vakauden lisäksi myös itse testilaitteen olisi oltava vakaa, eikä sitä tarvitsisi korjata jo muutaman käyttökerran jälkeen. Hydraulisia vaimennuselementtejä puolsi myös se, että niiden lineaaristen ominaisuuksien ansiosta ne eivät kärsi rebound-vaikutuksista. Näin varmistetaan, että jo ennestään aikaa vievä pudotustesti ei pitkity liikaa. "ACE Stoßdämpfer GmbH:n esityksen ansiosta, johon saimme osallistua osana oppituntiamme, tiesimme, että iskunvaimentimet eivät ratkaise niille tarkoitettuja tehtäviä ainoastaan vaimennusominaisuuksiensa puolesta paremmin.ne vaikuttavat myös siihen, että testaus on hiljaisempaa kuin esimerkiksi teräsjousilla tai kumipuskureilla vaimennettaessa", muistelee Arne Hankemeier. Koska mahdollisia tapauksia voi milloin tahansa näyttää kotisivulla www.ace-ace.de ja vastaavat tuotteet voi myös tilata suoraan, opiskelijatiimi kääntyi Langenfeldissä sijaitsevan ACE:n puoleen. Heidän ilokseen myynti-insinöörit eivät ainoastaan vahvistaneet opiskelijoiden suunnittelutietoja, vaan myös toimittivat heille ilmaiseksi näytteitä neljästä pienestä iskunvaimentimesta. Tämä lähestymistapa on ollut ACE:n vakiokäytäntö jo vuosia, sillä yritys on huomannut, että tällaiset tukitoimet ja yhteistyö nuorten akateemisten oppilaitosten ja teknisten oppilaitosten kanssa johtaa usein innovatiivisiin ratkaisuihin ja jopa uusiin tuotesarjoihin. Lopuksi totean, että sekä pyörätuolivalmistaja MEYRAlla että ACE:lla, joka toimittaa kaikenlaisia vaimennusratkaisuja, on sama tavoite: tarjota asiakkaille neuvoja ja tukea, jotta he voivat tehdä mahdollisimman paljon itsenäisesti.


Hydrauliset vaimennuselementit ovat ongelmanratkaisijoita

Kun tiimi sai ACE:ltä neljä MC25EUM-mini-iskunvaimenninta, kaikki tapahtui hyvin nopeasti: hydrauliset komponentit ovat kompaktin rakenteensa ansiosta valmiita integroitumaan nopeasti olemassa oleviin malleihin. Iskunvaimentimet ovat saatavana rullaavalla kalvolla tai ilman, ja ne optimoivat monenlaisia koneita jarruttamalla massoja nopeasti ja tuhoutumatta. Asiakkaat voivat valita säädettävien ja itsesäätyvien versioiden välillä. Detmoldin tapauksessa käytettiin itsesäätyviä tyyppejä. Kiinteästä materiaalista valmistettujen vaimentimien ulkokappaleet on täytetty lämpötilaltaan vakaalla öljyllä, ja niissä on myös integroitu kiinteä pysäytin. Koneosat ovat myös huoltovapaita. Käytetyt mallit soveltuvat 2,8 Nm/tahti -energianvaimennukseen 6 mm:n iskun ollessa 6 mm. Kolmen ammattiopistosta valmistuneen tiimityö toimi täydellisesti koko projektin ajan. Tobias Ridder vastasi suunnittelusta, kun taas Arne Hankemeier ja Julian Raimann vastasivat layoutista ja dokumentoinnista. ACE:n neljän komponentin integrointi oli lopulta pieni harjoitus, sanoo Arne Hankemeier ja vetää positiivisen johtopäätöksen: "Pystyimme tekemään säädön tarkasti hienokierteen avulla ja pitämään sen luotettavasti esiasetetussa asennossa lukkomutterin avulla". Vaimentimet pehmentävät sallitun kuormituksen luotettavasti, hiljaisesti ja nopeasti ja täyttävät tarkoituksensa täydellisesti. Olemme myös saaneet myönteisen kokemuksen siitä, että suurta kuormaa voidaan hidastaa lähes äänettömästi ja ilman minkäänlaista takaiskua pienimmässäkin tilassa."


Lisää uutisia

Digitalisaatiota ja lean-johtamismallia pidetään monissa yrityksissä tervetulleena laihdutuskuuri...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

22.12.2023 01:05

Turvalliset iskunvaimentimet
Hätäpysäytysasiantuntijat juhlivat ensi-iltoja elokuvissa ja televisiossa
Kun on kyse teollisuuden vaimennustekniikasta, ACE on yksi ensimmäisistä kohteista, joihin useimmat insinöörit ja suunnittelijat ympäri maailmaa ottavat yhteyttä. Olipa asiantuntijoilla mitä tiedusteluja tahansa, ACE vastaa niihin aina nopeasti, joko verkossa tai henkilökohtaisen yhteydenoton kautta paikan päällä.

Pyörätuolien suunnittelussa on paljon parantamisen varaa. Tästä on osoituksena yksiakselinen Hoss...

Helpotusta käsittelyn ja muuntamisen aikana: ACE:n kaasuvetojousella ja rakenteellisilla vaimentimilla varustettu yleiskäyttöinen ruuvinväännin