Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Suunnittelun ja suunnittelun tehostaminen: ACE:n ilmaiset verkkotyökalut käytännössä

Digitalisaatiota ja lean-johtamismallia pidetään monissa yrityksissä tervetulleena laihdutuskuurina. Se, miten digitaalinen kehitys yksinkertaistaa suunnittelun ja suunnittelun prosesseja, näkyy ennen kaikkea käyttäjän näkökulmasta suunnitelluissa ratkaisuissa. Esimerkkeinä ovat ACE:n konfigurointi- ja laskentaohjelmat sekä kaksi käytännön tapausta.


ACE Stoßdämpfer GmbH tarjoaa suunnittelijoille tuotevalikoiman, joka ulottuu vaimennustekniikkaa pidemmälle. Nopeudensäätö- ja turvatuotteiden lisäksi yritys on lisännyt tärinänhallintatekniikkavalikoimaansa lukuisia ratkaisuja. Olipa kyse sitten teollisuus- ja turva-iskunvaimentimista, teollisuuskaasujousista tai hydraulisista jarrusylintereistä, kiristyselementeistä, pyörivistä jarruista, paineilmakäyttöisistä ilmajousielementeistä tai tärinäneristyslevyistä ja kumi-metallieristimistä, ACE tarjoaa verkkosivuillaan 24/7 ilmaisia digitaalisia palveluja komponenttiensa konfigurointiin ja suunnitteluun lähes kaikkiin rakenteisiin:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

. Lisäksi ACE:n kaupalliset asiakkaat voivat käyttää ACE:n kotisivujen työkaluihin linkitettyä verkkokauppaa ja tilata suunnittelun perusteella määritellyt tuotteet saumattomasti hiiren napsautuksella ja saada ne toimitettua pakettipalvelun kautta lyhyessä ajassa.

Asiakas 1 ratkaisee värähtelyongelman ACE:n online-työkalulla

Tämän ratkaisun valitsi ACE:n asiakas, joka käyttää kulhonsyöttölaitetta osien esilajitteluun, järjestämiseen, kuljettamiseen ja toimittamiseen automatisoidussa tuotantoprosessissa. Toiminnan aikana värähtelyt siirtyivät alumiinikehikkoon. Tuloksena oli häiritsevä humina. Asiakas löysi ihanteellisen ratkaisun muutamassa minuutissa ACE:n verkkosivuilta. Hänen tarvitsi vain syöttää muutama avaintieto, kuten olemassa oleva 212 kg:n massa, 100 Hz:n herätetaajuus ja tukipisteet. Sittemmin neljä tärinäneristävää tärinänvaimenninta ovat ylittäneet asiakkaan toivoman 90 prosentin tärinäneristyksen ja irrottaneet tärinänlähteen luotettavasti.

Tämän esimerkkiratkaisun lähtökohtana on suora linkki tärinänvaimennuksen laskentaohjelmaan:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Käyttäjät voivat itse laskea hyvin lyhyessä ajassa yli kaksi kolmasosaa kaikista tyypillisistä suunnittelutapauksista ja saada asianmukaisen koneen kiinnityksen näkyviin. Muutaman avaintiedon syöttämisen jälkeen ohjelma laskee suoraan koneen massakeskipisteen ja siten yksittäisten tukipisteiden kuormituksen, ja se tarjoaa mahdollisuuden valita vaihtoehtoisten tuotteiden ja siten myös erilaisten tärinänvaimennuksen loppukustannusten välillä.

Teoriassa tärinänmittaus olisi voitu määrittää nopeasti ja helposti myös paikan päällä ACE:n oman sovelluksen, VibroCheckerin, avulla. Langenfeldissä sijaitseva yritys tarjoaa tätä ilmaista sovellusta kolmella kielellä iPhonelle ja iPadille ja pienen apuohjelman avulla myös pöytätietokoneille. VibroChecker löytyy esimerkiksi iOS-sovelluksena Apple Storesta tästä linkistä:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Asiakas 2 löytää räätälöidyn ratkaisun tärinää vastaan

Myös toisessa sovelluksessa oli kyse materiaalien erottamisesta toisistaan. Tällä kertaa tehtävänä oli irrottaa kaksi useita tonneja painavaa puhalluspyöräjärjestelmää betonilattiasta. Tätä varten järjestelmien alle asennettiin jälkiasennuksena tärinää eristävät paneelit. Niiden ensisijaisena tehtävänä on estää järjestelmien betonilattiaan välittämää tärinää vaikuttamasta herkkiin karheuden mittauslaitteisiin ja viereisen mittaushuoneen henkilökuntaan. Viimeksi mainitussa oli kyse käsiteltävien pintojen karheuden määrittämisestä. Kahden puhalluspyöräjärjestelmän toimintatilasta riippuen tätä varten tarvittavat mittaukset eivät enää olleet mahdollisia työprosessin aikana syntyvän tärinän vuoksi.

Tässä monimutkaisessa tapauksessa ACE:tä, pitkäaikaista yhteistyökumppania, konsultoitiin ensin puhelimitse. Tekniset neuvonantajat suosittelivat tärinätekniikan alalta SLAB-paneeleita:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

Toimitetut elementit voidaan liimata alustaan olemassa olevien koneiden ja järjestelmien alle asennettavaksi pienellä vaivalla. Vaikka tämäntyyppinen vaimennus viskoelastisilla PUR-materiaaleilla liittyy useimmissa teollisuussovelluksissa värähtelyjen eristämiseen tai hidastamiseen, ACE on onnistunut poistamaan tällä materiaalilla myös ylimääräisiä iskuja. Tätä varten SLAB 030-SLAB 300 -tuoteperheen levyt voidaan nopeasti räätälöidä kulloiseenkin sovellukseen sopiviksi:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

Tässä tapauksessa SLAB 720 -levyt määriteltiin suurempaan puhalluspyöräjärjestelmään ja erityismitat pienempään SLAB 600 -järjestelmään käyttämällä tärinää eristävien levyjen laskentaohjelmistoa, joka löytyy myös maksutta verkosta:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Levyjen laatu ja koko määritettiin etukäteen heräte- ja pistekuormituslaskelmien avulla. Vakiotiheydellä 720 tai 600 kg/m³ ja materiaalin paksuudella 25 mm ne pystyvät nyt poistamaan esiintyvät tärinät niin hyvin, että ne eivät enää tunnu viereisessä mittaushuoneessa. Asiakkaan mukaan tämä on todellinen kilpailuetu, ja ACE:lle tämä on jälleen yksi SLAB-paneelien avulla ratkaistu tapaus, joka on kirjaimellisesti vaikea, koska järjestelmät painavat useita tonneja.

Lisää uutisia

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...

22.12.2023 01:05

Turvalliset iskunvaimentimet
Hätäpysäytysasiantuntijat juhlivat ensi-iltoja elokuvissa ja televisiossa
Kun on kyse teollisuuden vaimennustekniikasta, ACE on yksi ensimmäisistä kohteista, joihin useimmat insinöörit ja suunnittelijat ympäri maailmaa ottavat yhteyttä. Olipa asiantuntijoilla mitä tiedusteluja tahansa, ACE vastaa niihin aina nopeasti, joko verkossa tai henkilökohtaisen yhteydenoton kautta paikan päällä.

Pyörätuolien suunnittelussa on paljon parantamisen varaa. Tästä on osoituksena yksiakselinen Hoss...

Helpotusta käsittelyn ja muuntamisen aikana: ACE:n kaasuvetojousella ja rakenteellisilla vaimentimilla varustettu yleiskäyttöinen ruuvinväännin