Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.07.2024 01:07

COVID-19-rokotteiden kuljettaminen: turvallisesti yli mäen ja laakson tärinänvaimentimilla

COVID-19:n mRNA-rokotteen kuljettaminen Biontech/Pfizerilta on todellinen logistinen haaste. Yhtäältä siksi, että kylmäketjuja on ylläpidettävä, ja toisaalta siksi, että matkojen on oltava mahdollisimman tärinättömiä. GPS-Kärnten GmbH on toteuttanut tähän mielenkiintoisen suunnitteluratkaisun ACE Stoßdämpfer GmbH:n komponenttien avulla.

Liikkuva operatiivinen COVID-rokotusryhmä pienille ja keskisuurille yrityksille

Kärnten on Itävallan ainoa osavaltio, jonka väkiluku vähenee. Yli kaksi kolmasosaa Itävaltaan jäävistä siirtolaisista on 15-34-vuotiaita. Tämä käy ilmi Kärntenin ammattikorkeakoulun tutkimuksesta [1]. Suurin osa heistä muuttaa Wieniin ja Steiermarkiin. Tämä tarkoittaa, että Kärntenin maaseutuväestö ikääntyy erityisesti. Tämä on aiheuttanut erityisiä haasteita myös SARS-CoV-2 -virusta vastaan rokottamisessa. Koronapandemiasta aiheutuvien tunnettujen rasitusten vuoksi toteutettiin lukuisia toimenpiteitä, jotta mahdollisimman moni osa väestöstä voisi helposti saada COVID-rokotukset sovellettavien lakien, asetusten, asetusten ja muiden sääntelyvaatimusten mukaisesti. Tästä syystä syntyi ajatus tavoittaa myös työpaikoilla oleva väestö. Tätä varten otettiin käyttöön liikkuva rokotusbussi pienille ja keskisuurille yrityksille, joissa on alle 100 työntekijää. Vaatimukset täyttävät työnantajat saattoivat pyytää rokotusbussia työntekijöidensä 1., 2., 3. ja 4. rokotusta varten.


Kun GPS-tiimi aloitti idean työstämisen, yhtenä tavoitteena oli kuljettaa asianmukaisesti jäähdytetyt Biontech-annokset mahdollisimman tärinättömästi. Muussa tapauksessa rokotteessa olevien lipidin nanohiukkasten rakenne voisi tuhoutua, mikä voisi johtaa liposomien yhteenkokoamiseen ja annostelun epätarkkuuteen [2]. Koska Biontechin tuotteen annos on vain 30 µg, pienillä virheillä voi olla suuria seurauksia. Tämän välttämiseksi käynnistettiin Internet-haku. Värinänvaimentimia etsiessään tiimi törmäsi ACE Stoßdämpfer GmbH:n verkkosivustoon. Langenfeldissä sijaitsevan yrityksen asiakkaat ovat enimmäkseen käsittely- ja automaatio-, elintarvike- ja lääkintätekniikka-, auto- ja huonekaluteollisuudesta. Näillä ja muilla teollisuudenaloilla suunnittelukomponenttien määrittelyssä tavanomainen menettelytapa on laskea räätälöity ratkaisu, joka perustuu monenlaisiin ominaisuustietoihin. Vastaavan suunnittelun suorittavat joko Langenfeldin asiantuntijat tai konfigurointi- tai suunnittelutyökalun avulla, joista ACE tarjoaa useita ilmaiseksi tästä linkistä:
www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Ohjelmisto on pidetty niin yksinkertaisena ja intuitiivisena, että ihanteelliset komponentit ehdotetaan lyhyessä ajassa ja niitä voi tilata ympäri vuorokauden yhdistetyn verkkokaupan ansiosta. Itävallassa kaikki sujui tässä tapauksessa eri tavalla useista syistä.

ACE osallistuu pandemian torjuntaan


GPS-tiimi päätti olla tekemättä itse suunnittelua verkossa. Siksi otettiin suora yhteys ACE:n Hans-Jürgen Greindliin. Itävallasta vastaava myynti-insinööri teki vaikutuksen nopealla vastauksellaan ja asiantuntevilla neuvoillaan ja yllätti GPS-tiimin myös toimittamalla verkossa määrittelemänsä tärinänvaimentimet ilmaiseksi lyhyessä ajassa: "Normaalisti meillä on yrityksenä ja osana STABILUS-konsernia tapana tukea ammattiopistoja ja teknisiä korkeakouluja ja niiden opiskelijoita tällä tavoin, jotta seuraava sukupolvi akateemikkoja voi jo varhaisessa vaiheessa löytää tiensä tärinätekniikan tai vaimennusratkaisujen alalle. Muuten tämä ja INNOVACE-opiskelijakilpailumme synnyttävät säännöllisesti uusia lähestymistapoja ja tuotteita", hän selittää ja toteaa, että tässä tapauksessa GPS:n hyväntekeväisyystarkoitus ja tavoite torjua pandemiaa olivat ratkaisevia tekijöitä.


GPS puolestaan tarjosi ACE-asiantuntijalle yllätyksen: "Kun vaimennettavan rakenteen arvioitu kokonaispaino on alle 100 kg, ajattelin asentaa sen neljään CM-VSC1-2-M8-kuppikiinnikkeeseen. Kun GPS-tiimi sitten kuitenkin tilasi yhteensä 8 tällaista raskaan sarjan tärinäneristintä, oletin, että kaksi rokoteannoksilla täytettyä jääkaappia olisi rauhoitettava. Se, että GPS sen sijaan toteutti kaksinkertaisen säilytysjärjestelmän, yllätti minut aluksi, mutta osoittaa, kuinka vakavasti ongelmaan lipidin nanohiukkasista, joita ei voitu tuhota kuljetuksen aikana, suhtauduttiin." Näin GPS:n työpajoissa syntyi sandwich-rakenteinen ratkaisu, joka perustuu mottoon: We play it very, very safe!

Tärinänvaimentimet tärinää ja iskuja vastaan


ACE:n toimittamat kuppikiinnikkeet suojaavat tehokkaasti kaikenlaisia rakenteita ja komponentteja tärinää ja iskuja vastaan. Tavallisesti kuormitukset ovat kuitenkin järjestelmälle ominaisia, eli ne johtuvat kokonaisrakenteen rakenteesta, sen mitoista ja käyttölaitteiden mitoista tai muista värähtelyjä aiheuttavista värähtelylähteistä. GPS:n liikkuvan rokotusaseman tapauksessa tärinät ja iskut johtuvat kuitenkin ajamisesta mukulakivien, reunakivien ja kuoppien yli, ja ne ovat siksi ennalta arvaamattomia. Tästä syystä GPS valitsi myös kaksoislaakerit. Kun ominaistaajuus on 16 Hz - 35 Hz ja kuormitusalue 3 kg - 16 kg jääkaapin varastointipistettä kohti, puskuri otettiin jo huomioon. Kaksinkertaistamalla arvot voitiin rokotusmobiilista tehdä lähes sedan-tuoli. Tämän seurauksena yksikään näytteistä ei muuttunut käyttökelvottomaksi kuljetuksen aikana. Koneen osien repeytymissuojattu suojaus on tässä yhteydessä tärkeää, kun maaseudulla on rankkaa. Niiden pieni koko oli toteutetun sandwich-ratkaisun myönteinen sivuvaikutus. Tässä tapauksessa vapaasti valittavilla asennusasennoilla, joita voidaan myös kallistaa ja muotoilla X-, Y- tai Z-akselilla tarpeen mukaan, ei kuitenkaan ollut merkitystä.


Nämä kompaktit apulaitteet, jotka ovat vakiona saatavana joko neopreeni- tai luonnonkumin vaimennusmateriaalilla, voidaan päällystää myös silikonilla, jolloin ne saavat suuren vaimennuksen äärilämpötiloissa tai erittäin kovissa iskuissa. Tärinänvaimentimia voidaan käyttää kaikentyyppisille kuormille työntö-, työntö- ja vetosuuntaan, ja niitä on saatavana keskikierteellä tai läpivientireiällä. Yhdessä GPS ja ACE ovat näin onnistuneet tuomaan matalan kynnyksen rokotuspalvelun Kärntenin maakunnan syrjäisiin kolkkiin.

Lisää uutisia

Urheilututkijat käyttävät suunnittelussaan myös hydraulisia kone-elementtej&auml...

Mitoitusohjelmistojen sekä CAD-tietojen ja simulaatioiden lisäksi ACE Stoßdä...

ACE Stoßdämpfer GmbH tarjoaa nyt suunnitteluinsinööreille konfigurointi- ja...

TUBUS-rakenteelliset vaimentimet ovat elokuvatähdille sama kuin stunt-miehet kalliille elokuvakam...

Digitalisaatiota ja lean-johtamismallia pidetään monissa yrityksissä tervetulleena laihdutuskuuri...

Pyörätuoleja testatessaan valmistajat pelaavat ymmärrettävistä s...