Luettelo

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

08.07.2024 01:07

Eppendorf-palkinto nuorelle eurooppalaiselle

Tutkijat 2024: Clemens Plaschka, Itävalta

Hampuri, 28. kesäkuuta 2024
Hampurilainen biotieteiden yritys Eppendorf SE jakaa tänä vuonna arvostetun tutkimuspalkintonsa 29. kerran. Riippumaton tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi professori Laura Machesky, Cambridge, Iso-Britannia, valitsi tohtori Clemens Plaschkan, IMP - Institute of Molecular Pathology, Wien, Itävalta, Eppendorf-palkinnon nuorille eurooppalaisille tutkijoille 2024 voittajaksi.
Vuonna 1989 syntynyt Clemens Plaschka saa 20 000 euron palkinnon tutkimuksestaan, joka koskee molekyylikoneita, jotka tuottavat ja vievät sanansaattaja-RNA:ta. Palkinto myönnetään tunnustuksena hänen uraauurtavista löydöksistään, jotka paljastavat mRNA:n tuotannon ja kypsymisen mekanismeja. MRNA:n tuotantoon osallistuu useita monimutkaisia solukoneistoja, jotka käsittelevät ja ohjaavat mRNA:n kypsymistä ja mahdollista vientiä ytimestä sytoplasmaan.

"Plaschkan rakenteelliset ja mekanistiset tutkimukset ovat antaneet perustavanlaatuista tietoa siitä, miten solut ilmentävät geenejä, ja hänen työllään on vaikutuksia ihmissairauksiin, joissa mutaatioita esiintyy keskeisissä mRNA:n prosessointikoneistoissa", tuomaristo totesi.

Clemens Plaschka: "Olen erittäin iloinen saadessani Eppendorf-palkinnon vuoden 2024 nuorille eurooppalaisille tutkijoille. Tämä palkinto on erityinen tunnustus erittäin motivoituneelle tutkimusryhmällemme, jonka ponnistelut ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Olen myös erittäin kiitollinen IMP:n ja Boehringer Ingelheimin, ERC:n, Wienin biokeskuksessa ja sen ulkopuolella työskentelevien kollegojemme sekä perheeni erinomaisesta tuesta. Palkinnolla tunnustetaan panoksemme niiden rakenteellisten mekanismien paljastamisessa, joiden avulla ihmisen mRNA muodostuu. Monet kysymykset ovat kuitenkin edelleen vailla vastausta. Tulevina vuosina odotamme innolla, että pääsemme edelleen ymmärtämään molekulaarisia prosesseja, jotka säätelevät sitä, miten mRNA muodostuu ja tuhoutuu."Eppendorf-palkinnon 2024 voittajan lisäksi palkittiin kaksi finalistia.
Irma Querques, apulaisprofessori ja ryhmänjohtaja Wienin yliopiston Max Perutz -laboratorioissa, saa palkinnon työstään, joka koskee uusien strategioiden kehittämistä transposonien välityksellä tapahtuvaan geneettiseen manipulaatioon ja CRISPR:n avulla tapahtuvan transposonien muodostumisen rakenteellisen perustan paljastamista. "Querquesin työ tarjoaa paitsi uusia
mekaanisia näkemyksiä siitä, miten nämä liikkuvat yksiköt mahdollistavat paikkasidonnaisen insertion, myös uusia ohjelmoitavia strategioita kohdennettuun geneettiseen muokkaukseen", tuomarit sanoivat.
Phong Nguyen, post doc Utrechtin Hubrecht-instituutissa, palkitaan sydämen uusiutumisen molekyyli- ja solumekanismeja koskevasta tutkimuksestaan. Hän löysi yksityiskohtaisen molekyylitapahtumien sarjan, joka ohjaa sydänlihaksen rakenneosien hajoamista ja uudelleenrakentamista, jolloin solut voivat lisääntyä ja integroitua toiminnallisesti takaisin vahingoittuneeseen sydämeen. Palkintolautakunta totesi, että hänen löytönsä tarjoaa perustavanlaatuisen näkemyksen kudosten uusiutumisen biologiasta ja tarjoaa uusia kohteita sydänvammojen tuleville hoitokeinoille.

Palkintoseremonia järjestettiin 27. kesäkuuta 2024 Euroopan molekyylibiologian laboratorion (EMBL) Advanced Training Centerissä Heidelbergissä.

Lisätietoja hakumenettelyistä, valintaperusteista ja Eppendorf Award for the Young European Investigators -palkinnon aiemmista voittajista on osoitteessa www.eppendorf.com/award.

Eppendorf Award for Young European Investigators -palkinnolla, jonka myöntäminen aloitettiin vuonna 1995, Eppendorf SE tunnustaa erinomaisen tutkimustyön biolääketieteen alalla ja
tukee nuoria, enintään 35-vuotiaita eurooppalaisia tutkijoita. Eppendorf -palkinto jaetaan yhteistyössä Nature-tiedelehden kanssa.
palkinnosta päättää riippumaton tuomaristo, johon kuuluvat Laura Machesky (University of
Cambridge, UK), Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Institute of Metabolic Science, Cambridge,
UK), Madeline Lancaster (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, UK), Ben Lehner
((Wellcome Sanger Institute, Cambridge, UK; Center for Genomic Regulation PRBB, Barcelona,
Espanja), Stefan Raunser (Max Planck Institute of Molecular Physiology, Dortmund) ja
Michael Sixt (Institute of Science and Technology Austria ISTA, Klosterneuburg, Itävalta).

Lisää uutisia

Biotieteellisissä laboratorioissa, joissa tarkkuus ja puhtaus ovat ehdottoman tärkeit&a...

Professori Laura Macheskyn johtama riippumaton palkintolautakunta valitsi 20 000 euron palkinnon...

Laboratoriot ovat riippuvaisia niiden levyjen korkeasta suorituskyvystä ja luotettavuudesta, joit...

Mastercycler® X40:n avulla päivittäiset laboratoriorutiinisi eivät ole ainoastaan luotettavia...

Takara Bio Inc (Takara Bio) ja Eppendorf SE, kaksi biotieteiden alan johtavaa yritystä, ovat iloisia voidessaan ilmoittaa yhteistyöstään strategisen yhteismarkkinointisopimuksen puitteissa.
myynninedistämistoimet 01. syyskuuta 2023 - 31. joulukuuta 2023