Luettelo

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Kierrätysmateriaalit ovat seuraava askel kohti kestävämpää kehitystä huippuluokan laboratoriotarvikkeissa

Biotieteellisissä laboratorioissa, joissa tarkkuus ja puhtaus ovat ehdottoman tärkeitä, ympäristöystävällisten ratkaisujen kysyntä on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin. Laboratoriot pohtivat toimintansa ympäristövaikutuksia, ja ne ovat tietoisia siitä, että muovisten kulutustarvikkeiden jatkuvasti kasvava kysyntä ei ole resurssiystävällistä. Siksi muovista valmistettujen laboratoriotarvikkeiden on oltava tulevaisuudessa valmistettavissa uusiutuvista tai kierrätetyistä raaka-aineista, jotta niistä tulisi kestävämpiä.

Eppendorfin sitoutuminen kestävään kehitykseen näkyy monilla aloilla, muun muassa siirtymällä laboratoriotarvikkeiden valmistuksessa biopohjaisiin raaka-aineisiin vuodesta 2022 alkaen. Samalla kierrätysmateriaaleissa on myös paljon potentiaalia niissä tuotteen osissa, jotka eivät joudu suoraan kosketuksiin näytteen kanssa. Kierrätysmateriaaleilla, jotka tunnetaan myös nimellä kierrätysmateriaalit, tarkoitetaan yleisesti PE:stä (polyeteeni), PP:stä (polypropeeni) tai PET:stä (polyeteenitereftalaatti) valmistettuja uudelleenkäytettyjä muoveja, jotka kotitaloudet tai yritykset ovat hävittäneet vähintään kerran ja joita käytetään uusien tuotteiden valmistukseen.

"Kertakäyttöisiin pipettikärkien telineisiin käytetty "Post Consumer Recyclate (PCR)" on teollista alkuperää, ja sitä saadaan yksinomaan piilolinssien valmistusprosessissa syntyvistä ylijäämämateriaaleista", sanoo Brigitte Klose, Eppendorf SE:n kulutustarvikkeiden maailmanlaajuinen markkinointipäällikkö."Tällainen lääkinnällisten tuotteiden tuotannosta peräisin olevan polypropeenin "yhden lähteen" sisäinen keräys takaa, että kierrätysmateriaali säilyttää puhtauden ja eheyden, jotka ovat laboratoriotarvikkeiden valmistusprosessin edellytys." Näin voidaan varmistaa, että kierrätysmateriaali on puhdasta ja eheää. Pyydämme toimittajiltamme dokumentaatiota kierrätysmateriaalin jäljitettävyydestä sekä siitä, että kaikki prosessit ovat standardin EN 15343:2007 mukaisia."


Tämän vuoden toukokuun lopusta lähtien Eppendorf on aloittanut kulutustarvikkeita koteloivien astioiden siirtymisen kierrätysmateriaaliin. Aluksi tämä siirtyminen koskee kertakäyttöisten pipettikärkien telineitä, joita käytetään tyypillisesti steriiliä työtä tekevissä laboratorioissa. Nämä kertakäyttötelineet ovat välttämättömiä pipettikärkien käytön kannalta. Telineet antavat pipettikärjille vakautta ja suojaa viimeistä kärkeä myöten. Kuten pipettikärkien, myös näiden kertakäyttötelineiden on oltava yhtä puhtaita ja steriilejä, ja tähän asti ne oli valmistettu erittäin puhtaasta fossiilisesta polypropeenista. "Siirtyminen kierrätysmateriaaliin säästää tätä rajallista fossiilista polttoaineresurssia, ja Eppendorf säästää yli 166 tonnia hiilidioksidia vuodessa", Klose sanoo.

Tämä telineiden valmistuksessa käytettävän polypropeenin vaihtaminen ei vaikuta kertakäyttöisissä telineissä olevien epT.I.P.S.®-pipetinkärkien puhtauteen, steriiliyteen tai vakauteen. Asiakkaamme voivat vaihtaa helposti ilman laadun heikkenemistä. Tämä varmistetaan myös eräkohtaisilla laatusertifikaateilla.

.

Lisää uutisia

Bioprosessien kehittämisessä tieto on avain menestykseen.
On ymmärrettäv...

Tehokas vuorovaikutus manuaalisen ja automaattisen pipetoinnin välillä Eppendorf esitte...

ACT-merkinnät (Accountability, Consistency, and Transparency) toimivat samalla tavalla kuin rav...
Tutkijat 2024: Clemens Plaschka, Itävalta

Professori Laura Macheskyn johtama riippumaton palkintolautakunta valitsi 20 000 euron palkinnon...

Laboratoriot ovat riippuvaisia niiden levyjen korkeasta suorituskyvystä ja luotettavuudesta, joit...