Luettelo

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf saa toisen ACT-merkin ympäristöystävällisistä laitteista myönnettävänä palkintona

ACT-merkinnät (Accountability, Consistency, and Transparency) toimivat samalla tavalla kuin ravintoarvomerkinnät, ja ne tarjoavat kattavan arvioinnin kestävyyteen liittyvistä näkökohdista. Näin laboratoriot voivat helposti arvioida toimittajiensa ympäristöystävällisyyttä.


Sertifiointiprosessissa arvioidaan perusteellisesti valmistusprosessit, energian- ja vedenkulutus, pakkaukset ja tuotteiden hävittämiseen liittyvät näkökohdat. Eppendorf on saanut ACT-merkin jo yli 150 tuotteelle.

Nyt mukaan on tullut kolme uutta tuoteryhmää
  • multipette®1) M4-monitoimiannostelija,
  • thermoMixer© C ja
  • äskettäin markkinoille tuotu Mastercycler® X40.

Nämä tuotteet liittyvät kasvavaan Eppendorfin laboratoriotuotteiden valikoimaan, jonka ympäristöystävällisyyden My Green Lab on arvioinut, mukaan lukien sentrifugit, biopohjaiset laboratoriotarvikkeet, pipetit ja erittäin alhaisen lämpötilan pakastimet.


Eppendorfin sitoutuminen kestävään kehitykseen näkyy kaikkien näiden hiljattain ACT-merkin saaneiden laitteiden valmistuksessa, jotka kootaan saksalaisissa tehtaissa, joissa käytetään 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Lisäksi Eppendorf on toteuttanut useita aloitteita energiankulutuksen minimoimiseksi ja jätteiden vähentämiseksi näissä tuotantolaitoksissa.





Tiukoilla ympäristö-, terveys- ja turvallisuusperiaatteilla, kuten ISO 14001 -sertifioinnilla ja vastuullisella kemikaalien hallinnalla, sekä kierrätettyjen ja kierrätettävien pakkausmateriaalien käytöllä Eppendorf varmistaa korkeat turvallisuus- ja ympäristövastuullisuusstandardit. Tietoa ACT-merkistä ACT-merkin kriteerit, jotka tunnetaan myös nimellä Environmental Impact Factor (EIF) -kriteerit, kehitettiin alan asiantuntijoiden ja ulkopuolisten sidosryhmien myötävaikutuksella. Tutkijat, vastuullisuusvastaavat, hankinta-asiantuntijat ja valmistajat antoivat arvokasta palautetta EIF-kriteereistä, minkä tuloksena syntyi kattavin biotieteiden tuotteiden merkintäohjelma. ACT-merkintäprosessiin kuuluu kolmannen osapuolen suorittama tuotteen, sen toiminnan ja elinkaaren loppuvaiheen kestävien vaikutusten todentaminen. Prosessin loppuun saattaminen on merkittävä saavutus, joka tarjoaa valmistajalle perustan ja puitteet jatkuvalle parantamiselle.

Lisää uutisia

Bioprosessien kehittämisessä tieto on avain menestykseen.
On ymmärrettäv...

Tehokas vuorovaikutus manuaalisen ja automaattisen pipetoinnin välillä Eppendorf esitte...

Biotieteellisissä laboratorioissa, joissa tarkkuus ja puhtaus ovat ehdottoman tärkeit&a...

Tutkijat 2024: Clemens Plaschka, Itävalta

Professori Laura Macheskyn johtama riippumaton palkintolautakunta valitsi 20 000 euron palkinnon...

Laboratoriot ovat riippuvaisia niiden levyjen korkeasta suorituskyvystä ja luotettavuudesta, joit...