Luettelo

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Takaisin luetteloon

3D-mittausjärjestelmät (XENOS) Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Tuotekysely  

Viite

ZEISS XENOS on kotonaan kaikkialla, missä vaaditaan maksimaalista tarkkuutta - tutkimuslaitosten mittauslaboratorioissa, ilmailu- ja avaruusteollisuudessa ja optisessa teollisuudessa. Huippulaitteessa yhdistyvät tarkkuus teknisesti mahdollisen rajoilla ja lähes kuutiometrin mittausalue.

Innovatiivinen mekaaninen rakenne

ZEISS XENOS tekee vaikutuksen uudella mekaanisella rakenteellaan, joka perustuu hyväksi havaittuun ZEISS CenterMaxiin. Toisin kuin tavallisessa siltatyyppisessä rakenteessa, Y-ohjaimet ovat sivuseinien päällä, jotka erottavat kaikki liikkuvat akselit kiinnitysalueesta. Koska vain poikkipalkki liikkuu Y-suunnassa, liikkuvia massoja on vähemmän. Tämä pysyy koko ajan vakiona - todellinen etu liikkuvaan pöytään verrattuna. Painonpudotus ja jatkuvasti liikkuvat massat mahdollistavat kiihtyvyyden ja maksiminopeuden kannalta optimaalisen voimansiirtojen koordinoinnin.

Lineaariset taajuusmuuttajat kaikilla akseleilla

ZEISS XENOS käyttää lineaarisia taajuusmuuttajia kaikilla akseleilla. Hyödyt: suuret nopeudet, erittäin nopea kiihtyvyys, korkea paikoitustarkkuus ja leikkausvoimattomat taajuusmuuttajat. ZEISS XENOS -laitteessa käytettävät lineaarivoimansiirtimet yhdessä korkean resoluution asteikkojen kanssa takaavat erittäin hyvän liikeradan pitävyyden ja erittäin korkean paikannustarkkuuden alle 100 nanometrin tarkkuudella. Esimerkiksi kynän taipuma pysyy tasaisempana, mikä johtaa suurempaan tarkkuuteen. Toinen hyöty on ilmeinen kaarevia pintoja mitattaessa: mitä luotettavammin ja tarkemmin stylus noudattaa määriteltyä rataa, sitä tarkemmin virheet voidaan määrittää.

Virtuaalinen keskusajo

ZEISSin XENOS-järjestelmässä on kaksi Y-suuntaista lineaarivetoa, jotka synkronoidaan ZEISSin kehittämän uuden tekniikan avulla: keskusveto. Se varmistaa asemien optimaalisen voimanjaon X-akselin asennon mukaan. Tämän mahdollistaa uusimman sukupolven ohjain ja algoritmi. Se on avainasemassa maksimaalisen tarkkuuden ja parhaan mahdollisen liikeradan pitävyyden kannalta koko mittausalueella.

Piikarbidikeraaminen

ZEISS XENOS käyttää innovatiivista piikarbidikeramiikkaa tarkkuuden kannalta merkityksellisissä koneen rakenteen osissa. Tätä materiaalia on tähän asti käytetty harvoin vastaavan kokoisten osien tai tarkkuuden osalta. Verrattuna tavanomaiseen alumiinioksidikeramiikkaan piikarbidikeramiikalla on noin 50 prosenttia pienempi lämpölaajeneminen, jopa 30 prosenttia suurempi jäykkyys ja 20 prosenttia pienempi paino. Teräkseen verrattuna se tarjoaa kaksinkertaisen jäykkyyden puolet pienemmällä painolla.

Parannettu VAST-kulta

ZEISS XENOSissa on vakiona ZEISSin VAST gold -vertailuluotain. ZEISS XENOSin kehitystyön aikana tätä ZEISSin tehokasta anturia optimoitiin edelleen paremman tarkkuuden ja toistettavuuden saavuttamiseksi. Myös ZEISS XENOSin jäykempi liitäntä ramppiin on uusi. VAST-kulta-anturi on suunniteltu jopa 800 millimetrin pituisille kynille ja jopa 500 gramman painoisille kynille, mukaan lukien epäsymmetriset kynäkokoonpanot.

Optimoidut ilmalaakerit

Uudet ilmalaakerit, joissa on entistä jäykempi liitos, parantavat vakautta ja mahdollistavat siten paremman tarkkuuden.

Parannettu elektroniikkasuunnittelu

Kaikkien koordinaattimittauskoneiden liikkuvien kaapeleiden vaikutusta tarkkuuteen on selvästi vähennetty parantuneen irtikytkennän ja uuden elektroniikkakonseptin avulla, jossa on hajautettuja moduuleja. Uusilla tietokoneavusteisilla tarkkuusmenetelmillä (CAA) ja CAA-lisäkorjauksilla on yhä tärkeämpi rooli maksimaalisen tarkkuuden saavuttamisessa.

Tuotekysely  

Lisää tuotteita 3D-mittausjärjestelmät alueelta

3D-mittausjärjestelmät (CONTURA)

Kompaktiluokan referenssikone

CONTURA - ZEISSin laaja alusta joustavaan, luotettavaan ja tinkimättömään laadunvarmistukseen. Uusin sukupolvi on entistäkin tarkempi ja tarjo...

3D-mittausjärjestelmät (ACCURA)

Ratkaisu, joka kasvaa kanssasi

Ovatko suorituskyky ja tarkkuus tärkeimpiä prioriteetteja? ZEISS ACCURA voidaan räätälöidä tarpeisiisi - ja budjettiisi - sopivaksi laajan ko...

3D-mittausjärjestelmät (MMZ T)

Kiehtova yhdistelmä mittausaluetta ja tarkkuutta.Ihanteellinen suurille hammaspyörille.

Jopa 14,8 m³:n mittausalueella MMZ T -mallisto on Carl Zeissin pöytäsiltatyyppi...

3D-mittausjärjestelmät (MMZ E)

Ihanteellinen suurten osien lattian tasoon kuormaamiseen.

MMZ E -porttimittalaitteet ovat ihanteellisia lattiakuljettimilla kuljetettavien työkappaleiden tarkastukseen, sil...

3D-mittausjärjestelmät (MMZ G)

Verraton suuruus

MMZ G -malliston suuret siltatyyppiset koneet täyttävät korkeimmat vaatimukset: niissä on Carl Zeissin tarjoamien mittauskoneiden suurin mittausalue ja ver...