Luettelo

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Lasi elektroniikkakomponenttien kantavana materiaalina

Miksi tarvitset painettuja piirilevyjä, kun voit tulostaa elektroniikkaa myös lasille? Irlbacher Group on jalostanut erikoislasia eri teollisuudenaloille jo yli 80 vuoden ajan. Patentoidun Impatouch-tekniikkansa avulla Schönsee-yritys osoittaa erilaisissa sovelluksissa, että lasin takaosaa voidaan käyttää piirikannattimena ja että elektroniikka voidaan asentaa suoraan lasiin

Perheyritys Irlbacher perustettiin vuonna 1935 Ylä-Pfalzissa sijaitsevassa Schönseessä
, ja se on nykyään maailmanlaajuinen lasiteknologian asiantuntija.

Kymmenellä hehtaarilla yli 600 työntekijää käsittelee yli 50 erilaista lasia suurimmalla tarkkuudella - hygieenisiä käyttöliittymiä, jaloja sisä- ja ulkovalaistuksia, tyylikkäitä takkauunia varten.tyylikkäitä uuneja, esteettistä rakennustekniikkaa, toimivia saniteettiesineitä tai mikrometrin tarkkuudella valmistettuja prosessiteollisuuden tuotteita. Yritys, jonka vientikiintiö on yli 40 prosenttia, toimittaa tuotteita yli 50 maahan maailmanlaajuisesti. Irlbacher on jo pitkään kehittynyt monimutkaisten lasipohjaisten kokoonpanojen ratkaisujen tarjoajaksi. Perusteena on yrityksen oma modulaarinen ratkaisupaketti, joka koostuu kymmenestä kehittyneestä teknologia-alustasta.

Lasin toimittajalta elektroniikkaan lasissa

Yrityksen oma elektroniikkakehitys alkoi lokakuussa 2007. Kahdeksan hengen sisäinen tiimi, joka työskentelee laitteisto- ja ohjelmistokehityksen sekä piirien asettelun parissa Andreas Bodensteinerin johdolla, luo tulevaisuuden "lasielektroniikkaa", koska substraatti on monimutkainen.
Yritys on jo pitkään kehittynyt lasin osien toimittajasta järjestelmäratkaisujen tarjoajaksi.
Günther Irlbacher, neljännen sukupolven toimitusjohtaja, pursuaa ideoita: "Lasista valmistetut etupaneelit näyttävät yksinkertaisesti tyylikkäiltä, ne kestävät naarmuja paremmin kuin pleksilasi ja edustavat korkeaa arvoa.

Etupaneelin takana asiat muuttuivat kuitenkin monimutkaisiksi: anturit oli kiinnitettävä ja johdotettava, signaalinkäsittelyyn tarkoitettu lisäpiirilevy vaati asennusratkaisun, eikä EMC-suojaus ollut aivan ongelmatonta."Irlbacher todistaa Impatouch-tuotesarjallaan, että se on paljon yksinkertaisempaa, halvempaa ja myös ympäristöystävällisempää: anturit ja johtimet painetaan suoraan lasiin - piirilevyä ei tarvita, eikä EMC-ongelmia kosketusanturikaapeleissa edes esiinny periaatteen vuoksi.

Lasista tulee painettu piirilevy

Prosessi on itse asiassa melko yksinkertainen.
Lasia käytetään muotoiluelementtinä myös kaikkien elektroniikkakomponenttien kantavana materiaalina. Kapasitiiviset anturielementit ja johdinreitit painetaan suoraan Impatouchin lasisen etupaneelin takapuolelle, jolloin lasista itsestään tulee piirilevy. Koska johtavat raidat ovat suunnittelukerroksen takana, ne eivät näy ulkopuolelta
. Painetut johtimet ja suunnittelukerros poltetaan sitten sisään, jolloin lasista tulee samalla karkaistua turvalasia.