Luettelo

Systea GmbH

05.12.2023 01:12

Tarkan ja nopean 3D-elementtien kiinnityksen taito

Aikakaudella, jolle on ominaista työvoimapula ja yhä lyhyemmät päätöksenteon määräajat hankekehityksen aikana, käytettävissä on nyt 3D-suunnittelun ja -suunnittelun kaltaisia välineitä. Rakennuselementtien valmistajan, arkkitehdin ja julkisivurakentajan tiivis koordinointi ja yhteistyö tarkoittaa, että tehdasvalmisteiset elementit voidaan toteuttaa lyhyemmällä kokoonpanoajalla.

Jotta elementit voidaan koota nopeasti ja tarkasti, tarvitaan erityisesti kehitettyjä alusrakennejärjestelmiä, esiasennusvaihtoehtoja ja -tekniikoita sekä suunnittelun ja kokoonpanon uudelleenajattelua. Rakennuselementit ovat painavampia ja vähemmän pienimuotoisia, mikä vastaa nykypäivän arkkitehtuurin vaatimuksia.

Suurikokoiset rakennusosat arkkitehtuurin katseenvangitsijoina
Bremeniläisen sijoittajan ja hankekehittäjän "Peper & Söhnen" vaikuttavassa rakennushankkeessa SPURWERKissa toteutetaan nykyarkkitehtuurin vaatimuksia käytännössä. Entisen Neustadtsgüterbahnhofin (Neustadtin tavara-aseman) paikalle syntyy noin 90 000 neliömetrin alueelle moderni, monipuolinen kaupallinen yhdistelmä toimistoja, käsityöläisliikkeitä, näyttelytiloja ja ravintoloita.

Westphal Architekten BDA vastaa uuden tilavan työympäristön urbaanista ilmeestä. Vastikään kehitetyssä korttelissa on monikerroksisia, harmaata irisoivia tiiliverhoiltuja rakennuksia, joita tukevat antrasiitin väriset, kerroskorkeat betonisokkelit.

Turvallinen tuki kolmiulotteisille, suurikokoisille betonipilareille elementtirakentamisessa
Erikoisrakenne hyväksi todetusta SYSTEA-profiilijärjestelmästä UBE NG yhdistää RIEDERin lasikuitubetonista valmistamat laatat ja kiinnikkeet. Ylöspäin pyrkivien, nuolenkaltaisten 3D-lasikuitubetonielementtien kokoonpanoaikojen nopeuttamiseksi valittiin kaksiulotteiset elementit sarjasta formparts. Elementit esivalmistettiin täsmällisesti toisiinsa sopiviksi järjestelmäkulmakannattimien avulla ja toimitettiin työmaalle esiasennuksen jälkeen.

Tiiviissä yhteistyössä Kohlmeyer Fassadenbaun kanssa pystyttiin näin paitsi lyhentämään kokoonpanoprosessia moninkertaisesti myös yhdistämään esiasennuksen korkea laatu täydellisesti työmaalla tehtävään työhön. Kun suurikokoisia elementtejä asennetaan työmaalla, on tärkeää, että tasosuunnittelu on tarkkaa ja nosturilla tapahtuva kokoonpano täsmällistä.

SYSTEA-profiilijärjestelmä UBE:lle on ominaista suurikokoisten julkisivupaneelien piilokiinnitys. Bremenin rakennushankkeessa julkisivuelementit ruuvattiin yhteen piilossa Rieder-järjestelmän kiinnikkeillä. Lämmöneristysvaatimusten täyttämiseksi SYSTEA-järjestelmä optimoitiin termisesti. Agraffikiinnitys voidaan tehdä paikan päällä tai esiasennuksessa. Käsittelyn helpottamiseksi seinäkannattimet on varustettu asennusavustimella, jonka avulla tukiprofiili voidaan kiinnittää ja pitää paikallaan.

SYSTEA on käytettävissä yksilöllisiä keskusteluja ja kysymyksiä varten.

Lisää uutisia

Kun ajattelee Berliinin Bauhausia, yhdistää sen automaattisesti Gropiukseen. Müller Reimann...

Välittömästi SYSTEA on saatavilla kaikkien BIMsystemsin waya-palvelussa olevien al...

06.10.2021 00:00

Risteilyterminaali Ostseekai
Vanhan ja uuden onnistunut yhdistelmä