Luettelo

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli ja kumppanit saavat valmiiksi Pohjois-Amerikan ensimmäisen laajamittaisen sähköautojen koneellisen latausohjelman satamassa

SSA Terminals, LLC on ottanut käyttöön 33 terminaalitraktoria, jotka on suunniteltu nollapäästöisiä sähköajoneuvoja varten ja joissa on täysin automatisoidut suurikapasiteettiset pikalatausliittimet (QCC).

Stäubli Electrical Connectors, johtava maailmanlaajuinen sähköisten liitinratkaisujen valmistaja, on tehnyt sopimuksen SSA Terminals, LLC:n kanssa, joka on yhteisyritys Matson Navigation Companyn kanssa, automaattisten latausliitäntöjen toimittamisesta 33 terminaalitraktoriin Long Beachin satamassa Kaliforniassa. Hanke on yksi suurimmista sähköajoneuvojen automatisoitujen latausohjelmien toteuttamisesta Yhdysvaltojen aktiivisissa satamissa. SSA Terminals ja Stäubli toteuttavat parhaillaan myös viisi muuta QCC-yksikköä Oaklandin satamassa.

SSA Terminalsin kanssa toteutettava hanke on osa 50 miljoonan dollarin avustusta, jonka Long Beachin satama sai Kalifornian ilmavaralautakunnalta (CARB) Zero and Near Zero Emission Freight Facility (ZANZEFF) -ohjelman puitteissa. ZANZEFF-ohjelmasta rahoitetaan tavaraliikennelaitosten innovatiivisia päästövähennysstrategioita eri puolilla osavaltiota, ja se on osa Kalifornian ilmastoinvestointeja (California Climate Investments), osavaltion laajuista ohjelmaa, jossa hyödynnetään miljardeja cap-and-trade-varoja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, talouden vahvistamiseksi sekä kansanterveyden ja ympäristön parantamiseksi - erityisesti epäedullisessa asemassa olevissa yhteisöissä.

Tässä hankkeessa 33 traktoria, joita käytettiin kuljetuskonttien kuljettamiseen terminaalialueella, varustettiin sähkökäyttöisellä voimansiirrolla. Satamaterminaalin ylläpitäjä SSA Terminals valitsi australialaisen Tritium-yhtiön asentamaan 175 kW:n DC-suuritehoiset laturit traktoreiden virransyöttöön ja Stäubli asentamaan QCC-automaattisen pikalatausratkaisunsa.

Hyödyt Kalifornialle ja sen satamille

Stäubli käyttää QCC-järjestelmässä suljettua tappi- ja pistorasiajärjestelmää, joka on itsepuhdistuva ja kosketussuojattu pistokkeen molemmilla puolilla, ja sen avulla voidaan helposti korjata virheasennot. Long Beachin satamassa 33 QCC-järjestelmää liittää Tritiumin lastauslaitteet automaattisesti jokaisen terminaalitraktorin liittimeen, mikä luo turvallisen ja tehokkaan lastausjärjestelmän. Seuraavassa on joitakin tämän teknologiaratkaisun kohokohtia:

  • Kosketukseton toiminta: Kaikki traktorit voidaan ladata samanaikaisesti ilman manuaalista väliintuloa. Kuljettajat vain ajavat latausasemalle, ja QCC siirtyy ulos kytkemään traktorit yhteen taukojen tai työvuoronvaihdon aikana. Näin varmistetaan maksimaalinen latausaika ja työn käyttöaste.
  • Ympäristökestävä: Kukin QCC on mitoitettu yli yhden megawatin teholle, ja siinä on UL-sertifioituja komponentteja, jotka kestävät satamalaitteita tyypillisesti rasittavia epäpuhtauksia, kuten suolaista ilmaa, korkeaa kosteutta sekä ilmassa olevaa ruostetta ja kumia.
  • Vähän tai ei lainkaan huoltoa: QCC-järjestelmä on suunniteltu jopa 100 000 kytkentäsykliä varten, ja se vaatii vain vähän tai ei lainkaan huoltoa, ja sen odotettu käyttöikä on 20-30 vuotta.
  • Parempi ilmanlaatu: Tämä hanke auttaa saavuttamaan Long Beachin sataman ja Los Angelesin sataman yhteisen Clean Air Action Plan -toimintasuunnitelman päästövähennysstrategiat, joiden tavoitteena on tehdä terminaalitoiminnoista 100-prosenttisesti päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä.
"Stäubli on kiitollinen SSA Marinen mahdollisuudesta liittää ajoneuvo infrastruktuuriin ja demonstroida innovatiivista päästötöntä teknologiaa, joka parantaa toiminnan tehokkuutta saastuttamatta ilmaa ympärillämme."
David Rababy - myyntijohtaja E-Mobility North America.

Tämä Stäubli-hankkeen kanssa toteutettava hanke on jälleen yksi askel SSA Terminalsin matkalla kohti hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Se perustuu yhtiön pitkään innovaatiohistoriaan uusien teknologioiden kokeilussa ja käyttöönotossa päästöjen vähentämiseksi meriterminaaleissa.

tietoja SSA Terminalsista / SSA Marine

SSA Terminals on SSA Marinen tytäryhtiö. SSA Marine on yksi maailman johtavista itsenäisistä, yksityisomistuksessa olevista meriterminaalioperaattoreista, jolla on yli 250 terminaalilaitosta ja rautatietoimintaa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Keski-Amerikassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Vuonna 1949 tapahtuneesta perustamisestaan lähtien SSA Marine on jatkanut kasvuaan asiakkaidensa etua silmällä pitäen.

Tietoa Long Beachin satamasta

Long Beachin satama on yksi maailman johtavista merisatamista, portti Tyynenmeren ylittävään kauppaan ja johtava toimija tavaroiden liikkumisessa ja ympäristönsuojelussa. Satama käsittelee vuosittain yli 200 miljardin dollarin arvosta kauppaa ja tarjoaa 2,6 miljoonaa kauppaan liittyvää työpaikkaa koko maassa, joista 575 000 Etelä-Kaliforniassa.

Lisää uutisia

Ranskalainen kutomo investoi Stäubliin täyttääkseen ESG-vaatimukset
Markkinajohtava Stäubli PV-liittimien MC4-valikoima sisältää nyt myös akkuenergian varastointijärjestelmille tarkoitetun DC-liitäntäisen MC4-Evo stor -liitäntäratkaisun.