Luettelo

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 14001:2004
  • DIN EN ISO 9001:2015

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 14001:2004
  • DIN EN ISO 9001:2015

26.06.2021 05:06

Joustava suoja pölyltä ja vedolta

KULLEN-KOTI toimittaa harjajärjestelmiä lukuisiin rakennusteollisuuden aloihin

KULLEN-KOTI-harjajärjestelmät ovat monien eri vaihtoehtojensa ja tyyppiensä ansiosta välttämättömiä toiminnallisia elementtejä monilla rakennusteollisuuden aloilla. Ne hoitavat täysin erilaisia tehtäviä käyttöalueesta riippuen. Samalla kun niitä käytetään joustavina tiivisteinä porttien, ovien ja ikkunoiden valmistuksessa, ne toimivat rakennuskoneiden ja -laitosten pinta-, puhdistus- ja käsittelytekniikan työkaluina. Lue täältä, mitkä harjat hallitsevat tällä hetkellä talon- ja maanrakennusalan alaa.

Jos porttien, ovien ja ikkunoiden suunnittelussa on kyse kätevien ja tiiviiden liike- ja lukitusmekanismien toteuttamisesta, KULLEN-KOTI:n nauha- ja tiivisteharjat kuuluvat monien valmistajien käyttämään vakiovalikoimaan. Niiden avulla voidaan nimittäin toteuttaa matalakitkaista ja hiljaista kääntyvää, liukuvaa ja liukuvaa kinematiikkaa sekä tiivistysratkaisuja, jotka tarjoavat luotettavan ja kestävän suojan pölyä, likaa, vetoa, kosteutta, hyönteisiä ja melua vastaan. Sama pätee myös klassisiin kuivarakentamisen sovelluksiin, kuten kaapeleiden, putkien ja putkistojen läpivientien toteuttamiseen pienellä vedolla ja asennusystävällisesti. KULLEN-KOTI tarjoaa tällä hetkellä laajan valikoiman korkealaatuisia nauha- ja tiivistysharjoja, jotka on erityisesti sovitettu näiden rakennustekniikan alojen erilaisiin vaatimuksiin. Ovi- ja ikkunavalmistajat voivat aina valita lukuisista perusversioista, joissa on erilaisia profiileja ja somistusmateriaaleja, tai valmiiksi konfiguroiduista, asennusvalmiista harjajärjestelmistä.

Tiivistys- ja väliseinäharjat

Tyypistä ja vaihtoehdosta riippuen KULLEN-KOTIn nauha- ja tiivistysharjojen profiilit on valmistettu teräksestä, alumiinista tai muovista, ja niihin on asennettu ensisijaisesti muoviharjaksista valmistettuja somisteita. Ne voivat olla nauhojen, renkaiden tai levyjen muodossa, ja ne voidaan sijoittaa hihnoihin tai rulliin sopivien pidikkeiden avulla. Niitä on saatavana monissa eri RAL-väreissä. Rakenteesta riippuen ne kestävät myös happoja ja kemikaaleja ja soveltuvat laajalle lämpötila-alueelle -45° C:sta +120° C:een. Jos ne on varustettu metallikiinnikkeellä ja lankarimalla, niitä voidaan käyttää myös vieläkin korkeammissa lämpötiloissa.

Monissa tapauksissa KULLEN-KOTI:n nauha- ja tiivisteharjat ovat toiminnallisesti paljon parempia kuin muut tiivistetyypit - kuten perinteiset kumitiivisteet. Tämä pätee erityisesti joustavien harjatiivisteiden ryhmään, joka tarjoaa merkittävän lisäarvon: Niiden trimmin kokoonpuristuvuus. Tämä tarkoittaa sitä, että täytteen kuidut suoristuvat aina uudelleen puristusvaiheen (palautumisen) jälkeen ja pysyvät siten takaajana harjan korkealle tiivistysvaikutukselle pitkän ajanjakson ajan. Lisäksi täytteen kokoonpuristuvuuden ansiosta harjan tiiviste voidaan työntää erittäin tarkasti ja helposti kulmiin ja reunoihin.

Puhdistus, poisto, tasoitus

KULLEN-KOTI-harjajärjestelmiä löytyy ovi- ja ikkunarakentamisen lisäksi myös monilta muilta rakennusteollisuuden aloilta. Tekninen painopiste on tässä yhteydessä ensisijaisesti puhdistustekniikan eri ammateissa sekä pintojen ja saumojen viimeistelyssä. Esimerkiksi betonielementtien valmistuksessa muottien ja valumuottien mekaaninen puhdistus on KULLEN-KOTI pyörä- ja telaharjojen aluetta. Niitä käytetään pyörivinä työkaluina erilaisissa malleissa, joissa on teräs-, muovi- tai hiomalaikat, sekä automaattisissa puhdistusjärjestelmissä että käsin ohjattavissa koneissa. Ne vapauttavat betonielementtien valumuottien sisäseinämät häiritsevistä materiaalijäämistä, jotta myöhemmin valettavien osien korkea pinnanlaatu voidaan taata. Muottilevyjä puhdistettaessa niitä käytetään liimojen hellävaraiseen poistamiseen pinnalta. Toisaalta KULLEN-KOTI:n solmitut yksilevyiset harjat soveltuvat hyvin sahausjäljen jälkeisten jako- ja liikuntasaumojen kohdennettuun puhdistukseen. Niitä käytetään usein liikkuvissa rakennuskoneissa harjaamaan irtonaisia tai tarttuneita kivi-, pöly- tai likahiukkasia saumoista.

Pintojen viimeistely ja jalostus

Toinen rakentamiseen liittyvä sovelluskohde, jossa KULLEN-KOTIn telaharjat ovat merkittävässä asemassa, on luonnon- ja betonikivien muotoiluun suuntautunut viimeistely ja jalostus. Tähän tarkoitukseen käytettäviä harjajärjestelmiä käytetään esimerkiksi graniitti- ja marmorilaattojen sekä julkisivu-, muuraus- ja päällystekivien pintojen jäsentämiseen erilaisten visuaalisten vaikutelmien aikaansaamiseksi. Erityisten vintage- ja ikääntymistehosteiden aikaansaamiseksi yritys tarjoaa erityisiä antiikkiharjoja, ja jos tavoitteena on erittäin sileä pinta, KULLEN-KOTI suosittelee hiovia telaharjoja, joissa on piikarbidihiekkaa. KULLEN-KOTI-kierukkaharjojen erittäin tehokas käyttö niin sanotuissa curling-koneissa on myös yleistä. Erityisten Anderlon-hiomaharjojen (ANS-täyte) ansiosta ne mahdollistavat betonipintojen samanaikaisen puhdistamisen, tasoittamisen ja optisen viimeistelyn.

Lakaisu- ja raivausharjat

Teknisten harjojen käyttöön maarakennusalalla liittyy läheisesti niiden käyttö julkisten avotilojen puhdistuksessa ja raivauksessa. Erityisesti KULLEN-KOTI:n pyörivät lakaisu- ja kitkentäharjat voidaan asentaa puhdistustekniikan koneisiin ja ajoneuvoihin ja varmistaa puhtaat ja hyvin hoidetut kadut, torit, urheilupaikat, puistot ja puutarhat. Talvella teknisiä harjoja käytetään myös lumenpuhdistukseen.

Rakennusteollisuuden käyttäjät, koneinsinöörit ja suunnittelijat voivat muuten ottaa yhteyttä KULLEN-KOTIn harjatestikeskukseen Reutlingenissa harjatekniikkaa koskevissa kysymyksissä. Nykyaikaisessa konepuistossa ja asiantuntijoiden opastuksella täällä voidaan suorittaa kuormitustestit, vertailututkimukset, pitkäaikaiskokeet tai erityissovellukset. KULLEN-KOTI Brush TestCenter voi myös tarjota arvokkaita palveluja uusien harjaratkaisujen kehittämisessä tai olemassa olevien harjajärjestelmien edelleen optimoinnissa sekä luovaa apua ongelmatapauksissa.