Luettelo

FLUX-GERÄTE GmbH

16.05.2022 01:05

Työskentele taloudellisemmin modulaaristen pumppujen avulla

Raaka-aineiden luotettava talteenotto saippuan tuotantoa varten

Saippuoiden valmistukseen on reseptistä riippuen toimitettava erilaisia perusaineita automaattista jatkojalostusta varten. Valikoima vaihtelee kevytrakenteisista öljyistä tai hajuvesipohjista puolikiinteisiin rasvoihin ja värisuspensioihin sekä sitkeisiin vahoihin. Tuotannon jälkeen joskus syövyttävät ja hankaavat jäämät on hävitettävä. Modulaariset ja vankat rumpu- ja paineilmakäyttöiset kalvopumput soveltuvat kaikkiin näihin sovelluksiin, koska ne kuljettavat hellävaraisesti ja luotettavasti monenlaisia väliaineita.

Nykyään valtaosa saippuavariansseista valmistetaan erityisten reseptien mukaan monista yksittäisistä ainesosista. Tämä alkaa raaka-aineiden valinnasta varsinaista saippuointiprosessia varten ja jatkuu lisäaineilla, kuten hoitoaineilla, väriainepastoilla tai vahoilla ja jopa hajustekomponenteilla. Kaikilla komponenteilla on erilaiset ominaisuudet viskositeetin, kemiallisten ominaisuuksien tai leimahduspisteen suhteen. Ne on kuitenkin syötettävä toimitussäiliöistä luotettavasti ja turvallisesti automaattiseen tuotantoon. Kappus Group on vuonna 1848 perustettu perinteikäs yritys, joka tuottaa vuosittain 20 000 tonnia perussaippuaa. Tätä varten yritys luottaa Heitersheimin tuotantolaitoksessa kiinteän saippuan tuotannossa hyväksi todettuihin Fluxin syöttöpumppuihin, sillä pumpun ja taajuusmuuttajan modulaarisen rakenteen ansiosta pumpun kokoonpano voidaan aina konfiguroida oikeaksi kullekin väliaineelle.

Joustavat pumput kuljettavat monenlaisia raaka-aineita
Nykyaikainen saippuatuotanto on pitkälti automaattista ja sekoittaa yksittäiset komponentit halutuksi lähtötuotteeksi eritelmien mukaisesti. Tätä varten eri säiliöissä toimitettavat raaka-aineet ja lisäaineet on siirrettävä tuotantosäiliöihin. Huolimatta aineiden moninaisuudesta Heitersheimin saippuavalmistajalla on käytössä vain kolme eri pumppumallia. Kappuksen teknologiapäällikkö Ulrich Kneip selittää, miksi: "Kaksi tynnyripumppua tyyppiä F 430 S ja FP 42 4S sekä ruostumattomasta teräksestä valmistettu paineilmakäyttöinen kalvopumppu FDM 25 S/ TT tarjoavat meille tarvittavan kaistanleveyden kaikille tuotannossa käytettäville aineille ja vähentävät siten huomattavasti varaosien varastointiin, käyttöohjeisiin ja varapumppuihin liittyvää työtä. Varsinaisen pumpun ja käyttömoottorin modulaarisen rakenteen ansiosta voimme tarvittaessa vaihtaa osia nopeasti. Esimerkiksi tavallinen taajuusmuuttaja voidaan tarvittaessa vaihtaa nopeasti räjähdyssuojattuun malliin, tai halutun virtausnopeuden saavuttamiseksi voidaan käyttää tehokkaampaa moottoria erittäin viskoosille nesteille. Moottorin helpon vaihdon lisäksi nopea purkaminen puhdistusta varten on myös etu, jota ei pidä aliarvioida, jotta voidaan reagoida joustavasti muuttuviin tuotekomponentteihin."

Hienostunut pumpputekniikka
Modulaarinen järjestelmä tarjoaa pumppukäyttöjä yksinkertaisista kommutaattorimoottoreista harjatoimisiin moottoreihin, jotka toimivat käytännössä kulumattomasti jatkuvassa käytössä, kolmivaiheisiin hammaspyörämoottoreihin tai paineilmakäyttöön. Pyynnöstä moottorit voidaan toimittaa myös nopeudensäädöllä varustettuna, jotta esimerkiksi virtausnopeutta voidaan säätää portaattomasti milloin tahansa. Kaikki asemat asetetaan kahden pumppaamon vetoakselin päälle ja kiristetään vain yhdellä mutterilla. Näin ne on helppo ja nopea vaihtaa
. Pumppumallista, väliaineesta ja taajuusmuuttajasta riippuen sähkökäytöllä voidaan tuottaa jopa 220 l/min noin 26 mWS:n (noin 2,6 bar) paineella. Ilmamoottori tuottaa noin 240 l/min 30 mWS:n (noin 3 bar) paineella. FP 425 -mallin imugeometria on suunniteltu pienille jäännösmäärille, ja sen ansiosta esimerkiksi tynnyrit voidaan tyhjentää yli 99-prosenttisesti eli lähes kokonaan. Saippuan tuotannossa erityisesti kaksi pumppumallia on osoittautunut hyväksi: malli F 430 S, jossa on mekaaninen tiiviste vetoakseliin nähden, ja tiivistämätön versio FP 424 S, jossa on erityisesti suunniteltu akselinohjain. Kaikki Kappuksen saippuanvalmistuksessa käyttämät pumput on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja niiden erityispituus on 1 500 mm (IBC-pakkausten vakiopituus on 1 200 mm), joten niitä voidaan käyttää yleisesti. Tarvittaessa käytetään myös polypropeenin ja polyvinyylideenifluoridin kaltaisia materiaaleja, esim. syövyttäviä tai syövyttäviä aineita varten.

Pitkä käyttöikä
Molemmissa pumpuissa ulompi syöttöputki ympäröi vetoakselin sisäistä ohjausputkea. Vetoakselin hyvä ja tasainen laakeri on tärkeä pumpun toiminnan kannalta. Pumppuasiantuntijat käyttävät tässä kaksi erilaista lähestymistapaa väliaineesta riippuen: Mekaanisella tiivisteellä varustetussa mallissa tämä tiivistää ohjausputken, jonka akseli on alhaalla, suoraan pumpun päällä, tunkeutuvalta väliaineelta. Itse akseli on tuettu ja ohjattu useissa sisäputkeen asennetuissa liukulaakereissa. Tämä mahdollistaa myös esimerkiksi 85 °C:een lämmitetyn vahan pumppaamisen sen viskositeetin vähentämiseksi. Sen sijaan tiivisteettömässä mallissa käytetään sisäputkessa olevaa spiraalinmuotoista ohjauslaakeria, joka sijaitsee suunnilleen akselin keskellä. Toiminnan aikana tämä kuljettaa tunkeutuvan väliaineen takaisin aukkoon arkimedeeläisen ruuvin tapaan. Tämän ansiosta tämä rakenne soveltuu erityisen hyvin matalaviskositeettisille, jopa aggressiivisille ja nopeasti virtaaville nesteille, jotka eivät kovetu eivätkä kiteydy. Rakenne estää ei-toivottujen saostumien muodostumisen pumpun sisälle ja pidentää siten pumpun käyttöikää huomattavasti. Molemmat pumppumallit voidaan helposti purkaa yksittäisiksi osiksi, jolloin ne on helppo puhdistaa.

Kalvopumppu ottaa hoitaakseen hävittämisen
Sen sijaan lipeän valmistuksessa tarvitaan muita pumpun ominaisuuksia. Tästä syystä käytetään vankkaa ruostumattomasta teräksestä valmistettua ilmakäyttöistä kalvopumppua, jonka syöttöpaine on jopa 178 l/min 8 baarin paineessa. Se pumppaa lipeäjätettä keräyskaivosta välitankkiin käsiteltäväksi. Koska pumppu pystyy käsittelemään jopa hankaavia hiukkasia ongelmitta, se soveltuu erinomaisesti jätteiden hävittämiseen. Kuivakäyntinen turvallinen pumppu on kuiva itseimevä, eikä tulviminenkaan haittaa sitä.
Öljyttömän toimintansa ansiosta sitä voidaan käyttää saippuanvalmistuksen lisäksi myös lääke- ja elintarviketeollisuudessa sekä jäteveden, lietteen, kloorivalkaisun, puhdistusaineiden jne. käsittelyssä. Sovelluksesta riippuen pumppu on valmistettu alumiinista, ruostumattomasta teräksestä, PP:stä tai polyvinyylideenifluoridista. Vaikka saippuan tuotannossa pumpattavia aineita on monenlaisia, tuotantopumppaukseen riittää vain kolme yleispätevää pumppua ja muutama moottorimalli. Modulaarisen rakenteen ansiosta
-järjestelmät voidaan aina asettaa siten, että valmis pumppu sopii pumpattavaan materiaaliin. Kunnossapitokustannukset, varaosavarastot ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä hallinnolliset kustannukset, esimerkiksi tarvittavista käyttöohjeista aiheutuvat kustannukset, vähenevät minimiin.

Lisää uutisia

Mikä on KLIMAfit?
Baden-Württembergin osavaltion KLIMAfit-rahoitusohje...

22.11.2023 09:00

Flux Pumput Brau Bevialessa
alkaen 28.11.2023.-.30.11.2023

SUR/FIN NASF



Cleveland, Ohio/USA Näytteilleasettaja: FLUX Pumps Corporat...

FLUX-GERÄTE GMBH:lle myönnettiin sinetti "Tulevaisuuden työnantaja"