Luettelo

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

05.05.2023 01:05

Norelemin akselikytkimet

Yksinkertaisista taajuusmuuttajista monimutkaisiin asemointilaitteisiin

Tarkka vääntömomentin siirto, tärinänvaimennus ja liikkeenohjaus - norelemin kytkimet ovat monipuolisia ja saatavilla eri malleissa. Niitä ovat esimerkiksi metallipaljekytkimet, elastomeeriset kynsikytkimet, jousitankokytkimet, ristiliukukytkimet ja jäykät kytkimet.

Akselikytkimet yhdistävät kaksi akselia toisiinsa ja siirtävät pyörimisliikkeitä ja vääntömomentteja vetävältä akselilta vetävälle akselille. Akselit kytketään jäykällä tai joustavalla liitoksella. Useimmiten lineaariset akseliyhteydet toteutetaan joustavilla akselikytkimillä. Akselikytkimiä käytetään myös akselien aksiaali- ja radiaalivirheiden ja kulmavirheiden kompensoimiseen sekä tärinän ja iskujen vaimentamiseen.

Norelem-kytkimien käyttökohteet

Akselikytkimiä käytetään monilla eri aloilla ja monenlaisissa rakenteissa: yksinkertaisista työstökoneiden, pakkaus- ja tekstiilikoneiden käyttökoneista monimutkaisiin asemointikäyttöihin ohjaus- ja säätötekniikassa. Ne jaetaan kahteen toiminta-alueeseen. Yhtäältä on sovelluksia, joissa pääpaino on vääntömomentin ja tehon siirrossa, esim. pumpuissa, kuljetinjärjestelmissä ja sekoittimissa. Toisaalta on asennon- ja liikkeenohjauksen sovelluksia, joissa on tarkoitus siirtää pyöriviä liikkeitä tarkasti ja sijaintitarkkuudella, esim. lineaariakseleiden servo- ja askelmoottoreissa.

Saatavilla olevat mallit

Norelem tarjoaa akselikytkimiä metallipalje- ja elastomeerikynsikytkiminä sekä jousipalkki-, ristikkäisliuku- ja jäykkäkulmaisina kytkiminä. Rakenteen valinta riippuu ensisijaisesti siirrettävästä tehosta ja tasapainotettavasta liitoksesta. Myös kiinnitystapa on tärkeä tekijä. On esimerkiksi olemassa versioita, joissa on puristusnavat ja irrotettavat puristusnavat, jotka ovat uritettuja ja jäykissä kytkimissä halkaistuja. Irrotettavilla, halkaistuilla puristusnavoilla varustetut kytkimet voidaan asentaa radiaalisesti. Akselia ja voimansiirtoa ei tarvitse purkaa kytkimen asentamista tai vaihtamista varten.

Akselikytkimet ovat lähes huoltovapaita. Ainoastaan elastomeerikynsikytkimissä polyuretaanikytkimen tähdet kuluvat ikääntymisen ja kuormituksen vuoksi. Tähdet voidaan kuitenkin helposti vaihtaa ilman, että koko kytkintä tarvitsee vaihtaa.

Metallipellin kytkimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja alumiinista, ja metallipelti on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja napa alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä. Kytkimet asennetaan puristusnavoilla tai irrotettavilla puristusnavoilla. Niitä on saatavana akselihalkaisijoille 3-70 mm, ja ne välittävät vääntömomentteja 0,5-1500 Nm.

Elastomeerikynsikytkimet on valmistettu alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä, kytkentätähti on polyuretaania. Asennus tapahtuu kiristysnavoilla tai irrotettavilla kiristysnavoilla. Norelemin elastomeerikynsikytkimiä on saatavana akselihalkaisijoille 3-60 mm. Niillä voidaan siirtää vääntömomentteja 0,7-525 Nm.

Jousitankokytkimet on valmistettu alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä. Ne asennetaan puristusnavoilla tai irrotettavilla puristusnavoilla. Jousitankokytkimet on suunniteltu akselihalkaisijoille 3-35 mm ja vääntömomentteihin 3-130 Nm.

Ristiliukukytkimet on valmistettu alumiinista, ja ne voidaan asentaa akselihalkaisijoille 3-14 mm kiristysnavoilla. vääntömomentit ovat 1-7 Nm.

Jäykät kytkimet on valmistettu teräksestä ja ruostumattomasta teräksestä. Asennustapa on uritettu ja halkaistu. Akselihalkaisijoilla 8-85 mm voidaan siirtää vääntömomentteja 16-2250 Nm.

Lisää uutisia

Rekka täynnä innovaatioita
Ratkaisu virheettömiin työstöprosesseihin
Uutta norelemilta: Lineaariset rullaohjaimet

17.11.2023 00:00

Uutisia puristustekniikasta
Pikakiinnittimet norelemin pikavaihtojärjestelmän liitoselementteinä

26.06.2023 00:00

norelem at automatica 2023
Koe uudet ja hyväksi todetut norelem-tuotteet livenä

MHP RIESEN Ludwigsburgilla on ilo toivottaa tervetulleeksi norelem, alueellinen globaali toimija,...