Luettelo

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.05.2023 01:05

ACE-komponentit tukevat aihion tarttujia kuljetuksen aikana ohutlevyn muokkausprosessissa

Metallilevyaihioiden kuljetus: ACE:n teollisuuskaasuvetojouset vapauttavat aihion tarttujia

Kuormankäsittelylaitteiden avulla voidaan automatisoituja prosesseja varten tehtyjen metallilevyaihioiden turvallinen ja hellävarainen nostaminen ja kuljettaminen tehdä kestäväksi. Jokainen prosentti vähemmän ohutlevyjätettä voi johtaa jopa miljoonan euron säästöihin muokkauksen ja leikkauksen aikana. Turvallisuuden lisäämiseksi autoteollisuudelle tarkoitetun aihion tarttujien uudessa suunnittelussa kaksi tunnettua keskisuurta toimittajaa on yhdistänyt voimansa.


Metalliteollisuudessa järjestelmätoimittajat ovat onnistuneet tarjoamaan työkaluvapaata leikkausta ohutlevyjen käsittelyssä. Tätä tarkoitusta varten laserit leikkaavat suoraan jatkuvasti käynnissä olevista teräs- tai alumiinikeloista. Tämä lisää kannattavuutta puristamossa. Esimerkiksi CNC-ohjelmoinnin ansiosta voidaan saavuttaa suuri joustavuus ja samanaikaisesti jopa 10 prosentin materiaalisäästöt. Lisäksi jopa 40 tonnia painavien leikkuutyökalujen kuljetukseen, varastointiin ja huoltoon tarvittava työmäärä jää kokonaan pois. Toimittajat toimittavat nyt helposti asennettavia järjestelmiä, jotka mahdollistavat aihiotuotannon myös pienemmissä halleissa ja puristamoissa. Perinteisiin, työkaluihin perustuviin valmistusprosesseihin verrattuna tämä johtaa suuriin säästöihin.


Erikoiskoneet ohutlevyn muokkaukseen

Jotta nämä edut eivät menisi tuotantoprosessin aikana hukkaan, metallialan yritykset tekevät yhteistyötä erikoistuneiden kumppaneiden kanssa, jotka pystyvät toimittamaan laadukkaita erikoisratkaisuja nopeasti ja luotettavasti. Yksi tällainen yritys on Nordgreif GmbH, jossa kaikki pyörii raskaiden kuormien nostamisen ja kuljettamisen ympärillä. Kuten tämä sovellus osoittaa, 30-vuotinen menestystarina olisi mahdoton ilman kokeneita insinöörejä ja räätälöityjä suunnitelmia pääkonttorissa Schenefeldissä Hampurin lähellä. Ratkaisuvalikoima sisältää pihdit, tarttujia, traversseja sekä kääntölaitteita mekaanisella, sähköisellä tai hydraulisella voimansiirrolla.

Autoteollisuuden lisääntyvä automatisointi vaatii uusia ratkaisuja myös kuormankäsittelyn alalla. Tämä johtaa tehokkuuden ja nopeuden lisääntymiseen jatkuvissa tuotantoprosesseissa, joissa ohutlevyaihiot lävistetään ensin kelasta ja pinotaan sitten erikoislavoille. Nämä kuormalavat kuljetetaan sitten aihion tarttujalla puristimille, jossa ne erotellaan uudelleen ja muotoillaan haluttuun muotoon paineen alaisena. Öljypitoisia aihioita kuljetettaessa sileä pinta on tarttujaratkaisun erityisvaatimus. Tästä syystä Nordgreifin ratkaisut on varustettu erityisellä pidättimellä: Se pitää aihiopinon erittäin tiukasti kasassa, ja turvallinen kuljetus on aina taattu.


Teollisuuskaasujousia etsitään 10 tonnin erikoiskoneeseen

Jotta loppuasiakkaan tuotanto olisi häiriötöntä, Nordgreif tekee yhteistyötä kaikenlaisten vaimennusratkaisujen kansainvälisesti tunnetun asiantuntijan, ACE Stoßdämpfer GmbH:n kanssa. Pitkäaikainen yhteistyö on onnistunut, koska molemmat yritykset lähestyvät projekteja samalla tavalla: Laadukkaan ja laajan tuotevalikoiman pohjalta ne pystyvät asiantuntemuksensa ansiosta kehittämään edelleen räätälöityjä ratkaisuja ja tarvittaessa myös suunnittelemaan uusia tuotteita. Tämänhetkinen sukupolvi aihiokouria on tällainen tapaus. Tehtävänä oli tarjota voimatuki korkeussäädettävälle pöydälle, kun se nostetaan yläpäätyasentoonsa. Pöytä on varustettu saksinostimella ja askelmekanismilla, ja sen tehtävänä on kiinnittää aihiopinot. Se estää aihioita liukumasta ja pahimmassa tapauksessa putoamasta alas. Tämä ei ainoastaan keskeyttäisi työprosessia, vaan johtaisi myös herkkien ohutlevyaihioiden kalliisiin vaurioihin. 2 000 kg:n painoiselle pöydälle voidaan kuormittaa jopa 8 000 kg:n aihiokuorma. Kuorman kiinnittämiseksi turvallisesti yksi Nordgreifin ratkaisuista oli pöydän nostaminen sen jälkeen, kun tarttuja oli asetettu sen päälle, käyttämällä neljää voimakasta, vaakasuoraan sijoitettua kaasuvetojousia aihioiden vapauttamiseksi. Kun aihiotarttujaa nostetaan, asetuspöytää on voitava siirtää alaspäin nopeasti ja hallitusti, jotta aihiot saadaan kiinnitettyä. Jotta ACE:n asiantuntijat voisivat tukea näitä toimintoja parhaalla mahdollisella tavalla, heidän oli voitettava useita haasteita. Kun aihion maksimikuorma on kahdeksan tonnia, valittujen kaasujousien on toisaalta oltava tehokkaampia kuin kaupallisesti saatavilla olevat mallit, joita käytetään konepelteissä, luukuissa ja kansissa, joissa ne mahdollistavat hallitun pitämisen, nostamisen tai laskemisen ihmisen lihasvoiman tukemiseksi. Toisaalta niiden on oltava tarkasti säädettävissä, jotta ne mahdollistavat täsmälleen halutun pöydän liikkeen ja nopeuden. Toinen vaatimus: vaikka ACE tarjoaa useimpiin ratkaisuihin myös online-laskentaohjelman, jonka avulla oikea kaasujousi suunnitellaan ja toimitetaan viidessä yksinkertaisessa vaiheessa, tämäntyyppinen sopivan mallin nopea ja tarkka määrittäminen ei tullut tässä sovelluksessa kysymykseen huomioon otettavien tekijöiden, kuten hihnapyörien ja laskun aikana painon, vuoksi.

ACE:n venttiilitekniikka osoittautuu ratkaisuksi

Näiden vaatimusten summa antoi ACE:lle mahdollisuuden osoittaa tuotteidensa laadun lisäksi myös huoltotiiminsä laadun. Ensinnäkin ACE toimitti neljä teollisuuskaasuvetojousia, jotka ovat tyyppiä GZ-28-600-DD-1200N ja joiden suurin vetovoima on 1 200 N. Vaikka Nordgreifin suunnitteluryhmä toivoi tätä, kävi käytännössä ilmi, että tällä ei voitu käynnistää pöydän vaadittua laskua eikä saavuttaa haluttua helpotusta nostamisen aikana. Kaasujouset oli ylimitoitettu vetovoimien suhteen. Tästä syystä ACE:n alueen teknisestä myynnistä vastaava asiantuntija Kai Boelingen matkusti Schenefeldiin Nordgreifin tiimin kanssa testivaiheeseen, jota hän kuvailee "tunnusteluksi". Prosessin aikana teknikot hyötyivät näiden tehoavustusratkaisujen erityispiirteestä, joka toimii ilman ulkoista energianlähdettä. Niiden vetovoimaa voidaan vähentää jatkuvasti haluttuun arvoon jälkikäteen venttiilin avulla. Kun typpi oli tyhjennetty huolellisesti, kävi ilmi, että rakenteen molemmille puolille vierekkäin sijoitettujen komponenttien voimat 800 N:n kappalemäärällä on valittu niin sopivasti, että pöytä voi liikkua alaspäin nopeasti mutta hallitusti. Samaan aikaan nostoprosessin aikana tarttujan omapaino pienenee huomattavasti 3 200 N:n yhdistettyjen voimien ansiosta, joten liike ylempään pääteasentoon tapahtuu halutulla tavalla.

Jotta vielä useammat suunnittelijat voisivat hyötyä näiden tehokkaiden kone-elementtien eduista, ACE:ltä on pyynnöstä saatavana erikoisversioita sekä laaja valikoima lisävarusteita ja liitososia. Lisäksi tiukkoja hygieniaohjeita edellyttäviin sovelluksiin, kuten lääkintä- ja elintarviketekniikkaan, on saatavana myös erikoisöljyillä täytettyjä versioita, jotka voidaan toimittaa ruostumattomasta teräksestä valmistettuina sekä päätyasennon vaimennuksella varustettuina. Jos ympäristöolosuhteet sitä vaativat, ACE pystyy laajentamaan sallittua lämpötila-aluetta -20 °C:sta 80 °C:een entisestään. Tämäntyyppinen mukauttaminen ei kuitenkaan ollut Nordgreifin uuden sukupolven aihiokourien menestyksen kriteeri. Myös ACE:n teollisuuskaasuvetojousien tarkasti säädettyjen voimien ansiosta, jotka toimivat luotettavasti kaikissa kuljetusprosesseissa, automatisoidut työprosessit loppuasiakkailla ovat sujuvia joskus öljyisistä pinnoista huolimatta, joten kalliit aihioiden hylkäykset ovat harvinaista tavaraa.

.

Lisää uutisia

Sveitsin tiedekeskus Technoramassa 500 koeasemaa tarjoaa kävijöille mahdollisuuden koke...

Urheilututkijat käyttävät suunnittelussaan myös hydraulisia kone-elementtej&auml...

COVID-19:n mRNA-rokotteen kuljettaminen Biontech/Pfizerilta on todellinen logistinen haaste. Yht&...

Mitoitusohjelmistojen sekä CAD-tietojen ja simulaatioiden lisäksi ACE Stoßdä...

ACE Stoßdämpfer GmbH tarjoaa nyt suunnitteluinsinööreille konfigurointi- ja...

TUBUS-rakenteelliset vaimentimet ovat elokuvatähdille sama kuin stunt-miehet kalliille elokuvakam...