Luettelo

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

29.06.2023 01:06

Nuorten eurooppalaisten tutkijoiden Eppendorf-palkinto 2023 menee Maurice Michelille, Ruotsi

Hampurilainen biotieteiden alan yritys Eppendorf SE myöntää tänä vuonna arvostetun tutkimuspalkintonsa 28. kerran. Professori Reinhard Jahnin johtama riippumaton tuomaristo valitsi tohtori Maurice Michelin, Science for Life Laboratory, Karolinska Institutet, Tukholma, Ruotsi, Eppendorf-palkinnon nuorille eurooppalaisille tutkijoille 2023 voittajaksi.


Maurice Michel, syntynyt 1986, saa 20 000 euron palkinnon tutkimuksestaan, jossa hän tutkii DNA:n korjausentsyymien keinotekoisia toimintoja tautien hoidossa. Tohtori Michel osoitti, että pienen molekyylin sitoutuminen DNA:n korjausentsyymin aktiiviseen kohtaan ei ainoastaan lisää sen aktiivisuutta, vaan myös saa sen suorittamaan reaktion, jota vapaassa proteiinissa ei esiinny, mikä johtaa tehostettuun DNA:n korjaamiseen hapetusvaurion jälkeen.


"Näillä uraauurtavilla löydöksillä voi olla kauaskantoisia sovelluksia syövän tai ikääntymiseen liittyvän rappeutumisen hoidossa", tuomarit totesivat.

Maurice Michel: "On valtava kunnia ja nöyryytys saada vuoden 2023 Eppendorf-palkinto. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman monien tiedemiesten, kollegoiden ja yhteistyökumppaneiden, mentoreiden ja uskomattoman perheen, jota kutsun omikseni, panosta ja henkeä. Palkinnolla tunnustetaan mahdollisuus manipuloida entsyymitoimintoja elävissä soluissa tahdonalaisesti. Pienten molekyylien organokatalyyttien avulla asensimme entsyymiin uusia biokemiallisia reaktioita ja onnistuimme näin kirjoittamaan emästen erkaantumisen korjausreitin uudelleen. Tutkimuksemme keskittyy nyt tämän teknologiapohjan laajentamiseen tutkimalla muita entsyymejä ja ymmärtämällä biokemiallisia reaktioratoja ja niiden biologisia seurauksia. Hapettuvien DNA-vaurioiden uudelleenreititys tai vähentäminen yksilöllisten tarpeiden mukaan voisi toimia uutena strategiana tulevaisuuden täsmälääkkeiden kehittämisessä."


Palkintoseremonia pidettiin 22. kesäkuuta 2023 Euroopan molekyylibiologian laboratorion (EMBL) Advanced Training Centerissä Heidelbergissä, Saksassa.



Lisätietoja hakumenettelyistä, valintakriteereistä ja Eppendorf Award for Young European Investigators -palkinnon aiemmista voittajista löytyy osoitteesta www.eppendorf.com/award.


Vuonna 1995 perustetulla Eppendorf Award for Young European Investigators -palkinnolla Eppendorf SE palkitsee ansiokasta työtä biolääketieteellisessä tutkimuksessa ja tukee nuoria, enintään 35-vuotiaita eurooppalaisia tutkijoita. Eppendorf-palkinto myönnetään yhteistyössä Nature-tiedelehden kanssa. Palkinnon saajan valitsee riippumaton komitea, johon kuuluvat professori Reinhard Jahn (Max Planck Institute for Multidisciplinary Sciences, Göttingen, Saksa), Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Institute of Metabolic Science, Cambridge, Yhdistynyt kuningaskunta), Madeline Lancaster (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, Yhdistynyt kuningaskunta), Ben Lehner (Wellcome Sanger Institute, Cambridge, Yhdistynyt kuningaskunta ; Center for Genomic Regulation PRBB, Barcelona, Espanja) ja Laura Machesky (University of Cambridge, Yhdistynyt kuningaskunta).



























.

Lisää uutisia

Mastercycler® X40:n avulla päivittäiset laboratoriorutiinisi eivät ole ainoastaan luotettavia...

Takara Bio Inc (Takara Bio) ja Eppendorf SE, kaksi biotieteiden alan johtavaa yritystä, ovat iloisia voidessaan ilmoittaa yhteistyöstään strategisen yhteismarkkinointisopimuksen puitteissa.
myynninedistämistoimet 01. syyskuuta 2023 - 31. joulukuuta 2023
Me Eppendorfilla tunnustamme muovisten kulutustarvikkeiden keskeisen roolin laboratoriossa. Samalla olemme tietoisia siitä, että nykyaikaisen tieteen vaatimusten ja ympäristönsuojelun yhteensovittaminen on keskeinen haaste biotieteiden laboratorion hallinnoinnissa. Siksi noudatamme periaatetta "Reduce, Reuse, Recycle" aina ja kaikkialla, missä se on mahdollista, ja luotamme yhä enemmän biopohjaisten raaka-aineiden käyttöön.

My Green Lab® on sertifioinut Eppendorf Xplorer®- ja Xplorer plus -yksikanavaiset pipetit...

Koska tutkimus- ja kehitystoiminta on aikaa vievä ala, aikaa säästäviä digitaalisia ratkaisuja ja...