Luettelo

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.11.2023 01:11

PFISTERER tukee TenneTiä tasavirtayhteydellä - Offshore-lautta DolWin kappa asennettu onnistuneesti paikalleen

Winterbach, Saksa - 7. marraskuuta 2023

DolWin kappa -merialusta asennettiin onnistuneesti Ala-Saksin rannikon edustalle osana TenneT:n DolWin6-verkkoyhteyshanketta. Tulevaisuudessa se muuttaa
Kolmesta tuulipuistosta tulevan vaihtovirran 155 kV:sta 362 kV:iin ja sitten 320 kV:n tasavirtaan (DC) ja siirtää sen sitten maalle lähes häviöttömästi. Alus on ensimmäinen, jossa on kaksi kaasueristeistä kytkinlaitosta (GIS) tätä tarkoitusta varten. Tätä edelsi PFISTERERin Cádizissa Espanjassa suorittama suurjänniteasennuksen onnistunut testaus Cádiz. Myös siirtoverkonhaltija TenneT luottaa PFISTERER CONNEX -tuoteperheeseen kuuluvien PFISTERER CONNEX -tuoteperheeseen kuuluvien pistokelpoisten CONNEX-sisäjänniteliitäntöjen käyttöön DolWin kappassa.

Kaikkiaan DolWin6 on jo 13. TenneT:n meriverkkoyhteys Saksassa. Siirtoverkonhaltija on johtava offshore-alan toimija Euroopan unionissa. Uusi 900 MW:n liitäntä toimittaa Pohjanmereltä uusiutuvaa tuulivoimaa teoreettisesti yli miljoonalle kotitaloudelle ja vahvistaa siten entisestään toimitusvarmuutta Saksassa ja Euroopassa. PFISTERER tukee hanketta ja pääurakoitsija SIEMENS Energyn toimeksiantoa alustan rakentamisessa - kattavista suunnittelu- ja suunnittelupalveluista kaapeleiden asennuksen valvontaan. Tämän jälkeen PFISTERER otti hoitaakseen suurjännitevarusteiden asennuksen ja koko suurjännitekaapeloinnin lopullisen suurjännitekokeen. Muun muassa noin 200 PFISTERERin CONNEX-liitintä kokoa 6-S, epoksihartsihylsyjä ja linkkirasioita asennettiin pysyvää turvallista energiansiirtoa varten.


Ensimmäinen kaasueristetty kytkinlaitteisto tasavirransiirtoa varten
DolWin kappa -muuntamoalustalla on ensimmäistä kertaa kaksi GIS-järjestelmää - toinen vaihtovirta- ja toinen tasavirtapuolella maalla sijaitsevan merikaapeliyhteyden tasasähköä varten. Tämä tarjoaa huomattavia tilaan liittyviä etuja alustan sisällä. PFISTERER laski aluksi eri kaapeliyhteyksien virransietokyvyn ja energiakuorman - alustan sisällä olevasta tuulipuistoyhteydestä 155 kV:n tason GIS-järjestelmän kautta muuntajaan ja sieltä toiseen GIS-järjestelmään 362 kV:n tasajännitepuolella . PFISTERER pystyi näin ollen tukemaan sisäisen kaapeloinnin suunnittelussa ja valinnassa sekä kaikkien asennusprosessien ajallisesti optimoidussa suunnittelussa. PFISTERER valvoi ja dokumentoi kaapelin asennuksen paikan päällä sekä Cádizissa että Pohjanmeren edustalla, minkä jälkeen se koordinoi ja toteutti HV-liittimien ja epoksihartsiliitosten asennuksen. Offshore-lauttasegmentillä jo olemassa olevan hankekokemuksen perusteella kaapelin asennuksen työnkulut optimoitiin ja mukautettiin hankkeen haasteisiin.
Näin monimutkainen logistiikka ja tiukka projektiaikataulu saatiin hallintaan PFISTERER tukee TenneTiä tasavirtaliitännällä - offshore-lautta DolWin kappa asennettu onnistuneesti.

HV-testi yön yli
Viimeinen suurjännitekoe varmistaa järjestelmien eheyden 155 kV:n ja 362 kV:n jännitetasoilla sen jälkeen, kun kaikki maalla olevat asennukset on saatu valmiiksi. Jotta ei haitattaisi muita töitä alustalla, nämä testit tehtiin yöllä. Koejännitteen syöttämistä varten lauttaan liitettiin testikaapelilla siirrettävä testivaunu, jossa oli PFISTERER-holkki ja kaasueristetty kulmaliitos. PFISTERERER-ryhmä loi myös sopivan liitännän 362 kV:n GIS-järjestelmään laiturin muuntamohuoneessa. Liitoksia ja kaapeleita jouduttiin myös sijoittamaan useita kertoja uudelleen, jotta kaikkia kolmea vaihetta voitiin testata. Lautta luovutettiin lopulta maaliskuussa 2022. Elokuussa 2022 se aloitti matkansa Rotterdamin kautta Pohjanmerelle, jonne se asennettiin 45 kilometrin päähän rannikosta.

Onnistunut merikaapeliyhteys aavalla merellä
Redundanssin ja verkkovarmuuden lisäämiseksi DolWin kappa liitetään merellä olevaan sisaralustaan DolWin betaan. Kuten DolWin gamma -hankkeessa, PFISTERER toteutti tämän 155 kV:n Feltoflex-siltayhteydellä. Noin 2 kilometriä kaapelia vedettiin näiden kahden laiturin välille ja liitettiin toisiinsa epoksihartsiliitoksilla ja CONNEX-liittimillä. Merellä tapahtuneen asennuksen lisäksi PFISTERER osallistui myös HV-kaapeliyhteyksien lopulliseen testaukseen.

TenneT on jo pitkään luottanut offshore-hankkeissaan PFISTERERin turvallisiin ja hyväksi havaittuihin CONNEX HV -liittimiin. Niitä käytetään DolWin alfa-, DolWin beta-, DolWin gamma- ja DolWin epsilon -verkkoyhteyksissä ja offshore-alustoilla sekä useilla satelliittialustoilla. Siemens Energy on DolWin kappa -alustan rakentamisesta vastaava pääurakoitsija. PFISTERER-ryhmä tarjosi tukea paikallisilla tiimeillään ja toimipisteillään Espanjassa, Saksassa ja Sveitsissä.

Lisää uutisia


Winterbach, Saksa - 06. helmikuuta 2024 - Siemens Energy on onnistuneesti sertifioinut PFIS...


Winterbach, Saksa - 26.09.2023 -

Siirtoverkko-operaattori TenneT on antanut PFISTER...

Karl-Heinz Pfistereristä tulee SE:n hallintoneuvoston kunniapuheenjohtaja.

Winterbach, Saksa - 15. kesäkuuta 2023 -

Pfisterer, johtava energiainfrastruktuuriratkais...

Energian jakelu ja siirto ovat olleet PFISTERERin ydinosaamista jo lähes 100 vuoden ajan. Energia...

Vuoden alusta lähtien Küssnacht am Rigi on ollut noin 160 työntekijämme uusi keskuspaikka Sveitsissä. PFISTERER-konsernille, jonka juuret ovat olleet Sveitsissä jo vuosikymmeniä, tämä merkitsee uuden aikakauden alkua: Küssnachtissa yhdistämme aiemmin Maltersissa ja Altdorfissa sijainneet osastomme uuteen keskitettyyn teknologia- ja myyntikeskukseen.