Luettelo

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH: Maatalousrobotit pelastavat maanviljelyn tulevaisuuden

Autonomiset maatalousrobotit (agribotit) keinona torjua elintarvikkeiden kasvavaa kysyntää ja ammattitaitoisen työvoiman puutetta maatalousmarkkinoilla

Kuumana kesäpäivänä ohraa sisään vetävän puimurin pölyn nousu on tuttu kuva, mutta mitä tapahtuu, kun sadonkorjuuseen ei ole työntekijää? Selvää on, että kasvavan väestön kasvavaan elintarvikkeiden kysyntään ja jatkuvaan ammattitaitoisen työvoiman puutteeseen voidaan vastata vain lisäämällä autonomisesti toimivia järjestelmiä.

Autonomia on ollut viime vuosina keskeisellä sijalla intralogistiikkamarkkinoilla. Tätä taitotietoa voidaan nyt soveltaa toistuvien tehtävien automatisointiin päivittäisessä maataloustyössä. Annostelu, tarttuminen, säätäminen, sijoittaminen - nämä kaikki ovat tehtäviä, joita suoritetaan sekä teollisessa ympäristössä että maataloudessa. Olipa kyse muovirakeiden tai siementen, raaka-aineiden tai elintarvikkeiden sadonkorjuusta, materiaalilla ei ole merkitystä sovelluksen taustalla olevan tekniikan kannalta. Näin ollen teollisuusautomaation nykyiset konseptit voidaan helposti siirtää maatalousteknologiaan.

Tähän Dunkermotoren on keskittynyt ja tarjoaa monen vuoden kokemuksen. Integroidulla elektroniikalla varustettuja älykkäitä BLDC-moottoreita on käytetty jo vuosia autonomisten ohjattujen ajoneuvojen toiminnassa intralogistiikassa, ja nyt niitä voidaan käyttää älykkään maatalouskonseptin toteuttamiseen vain pienin muutoksin, jotta ne kestävät maatalouden ankarat ympäristöolosuhteet.

Autonomisten maatalousrobottien perusta

Liiketehtävien autonomisen suorittamisen perustana ovat hajautetut ohjaimet ja pilvipohjaisten alustojen verkottuminen. Älykkäät sähkömoottorit, joissa on CANopen- tai Ethernet-liitännät, tuottavat robotin liikkeen kannalta ratkaisevan tärkeää tietoa. Etukäteen määriteltyjen liikeparametrien ansiosta näiden tietojen analysointi johtaa robotin haluttuun reaktioon.

Missä tilanteessa robotin on suoritettava, ajettava tai asemoitava millä tavalla, määritellään sen MotionCode-koodin avulla. MotionCode, Dunkermotorenin moottorinohjausohjelma, ohjaa robottia ja kertoo sille, mitä tehtäviä sen on suoritettava tai mihin asentoon sen on siirryttävä. Se toimii suoraan moottorin integroidussa elektroniikassa, joka on sisäänrakennettu vaihdemoottorin koteloon, mikä säästää arvokasta tilaa robottien suunnittelussa.

Ohjelmointi tapahtuu helposti C-kielellä tai sen voivat ottaa suoraan haltuun Dunkermotorenin IIoT-asiantuntijat nexofox-brändistä. Jos käytössä on useita robotteja, nexofox mahdollistaa myös kokonaisten laivastojen valvonnan. Näin voidaan arvioida tarkasti kitkaa, kulumista, kuljettuja ja suunniteltuja reittejä. Suunnitellun huollon yhteydessä voidaan määrittää tarkasti järjestelmän nykyinen sijainti ja tila.

Pilvipalveluyhteyden ja olemassa oleviin järjestelmiin integroitumisen ansiosta tietojen käyttö on mahdollista etäyhteyden avulla mistä tahansa paikasta.

Voit keskittyä ydinliiketoimintaasi, kun Dunkermotoren ja nexofox hoitavat loput. Näin edistämme yhdessä uusien Smart Farming -konseptien toteuttamista ja varmistamme, että kasvava elintarvikekysyntä katetaan tulevaisuudessa - ammattitaitoisen työvoiman puutteesta ja kasvavasta väestöstä huolimatta.

TEnergiatehokkuus lisähyötynä

Kuvittele viljely- tai ruokintarobotti tulevaisuuden verkottuneelle maatilallesi. Millainen järjestelmän on oltava toiminnallisuudeltaan?

Autonomian lisäksi tulevaisuuden konseptien on oltava tilaa säästäviä ja kestettävä maatilan ankarat ympäristöolosuhteet pitkällä aikavälillä. Energiatehokkuutta koskevien kasvavien vaatimusten täyttämiseksi myös toiminnan on oltava mahdollisimman energiatehokasta.

Koska älykkäiden Dunkermotoreiden elektroniikka on integroitu suoraan moottorikoteloon, maatalousrobotit voidaan suunnitella erityisen pienikokoisiksi. Lisäksi elektroniikka ottaa hoitaakseen laajoja alueita tietojen seurannasta ja arvioinnista, jolloin kokonaisjärjestelmän tietokonekapasiteettia vapautuu ja energiaa säästyy samalla toimintojen laajuudella.

On kuitenkin vielä toinenkin etu: Integroimalla ne moottorikoteloon herkät elektroniikkakomponentit suojataan ympäristön vaikutuksilta. Itse kotelo on valmistettu teräksestä tai alumiinista. Valinnaisen pinnoitteen ansiosta koko taajuusmuuttaja voi saavuttaa jopa IP69K-suojausluokan. Tämän ansiosta autonominen järjestelmäsi soveltuu erinomaisesti käytettäväksi lato- tai kenttätöissä.

Lopuksi sähkömoottoreiden tehotiheys on suuri, mikä tarkoittaa, että voidaan käyttää pieniä moottoreita, joilla on korkea hyötysuhde. Tämä vähentää maatalousrobottien energiantarvetta, jolloin ne voivat liikkua pidempiä matkoja ja saat todellisia kustannussäästöjä.

Olipa kyse sitten kotieläintuotannosta tai vaativista peltosovelluksista - toteuttakaamme yhdessä vankkoja ja suunnannäyttäjiä maatalouteen.

Lisää uutisia

Dunkermotorenin uusi 4Q-säädin tarjoaa korkean suorituskyvyn edulliseen hintaan
Dunkermotoren tasoittaa tietä täysin automatisoidulle ja digitalisoidulle intralogistiikalle

22.08.2024 01:00

Turvallisuus aina mielessä

SISTEMA-turvakirjasto Dunkermotorenin älykkäille dPro-moottoreille STO:lla varustettuna

Dunkermotoren, AMETEKin tuotemerkki, on ylpeä siitä, että se saa Minas Geraisin yliopiston Milhagem Team -kilpa-auton käyttövoiman harjattomalla tasavirtamoottorillaan
Dunkermotoren julkaisee Motion Journalin uuden numeron "mo"

Amsterdamissa 14.-17. toukokuuta 2024 järjestettävä Int...