Luettelo

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Lisää riippumattomuutta globaaleista toimitusketjuista

Epävarmoina aikoina yritysten on erityisen tärkeää tutkia toimitusketjunsa riskit. AMETEKin tuotemerkkiin kuuluva Dunkermotoren investoi vuonna 2023 voimakkaasti toimenpiteisiin, joilla vähennetään maantieteellisiä riippuvuuksia moottorituotannossa.

Näin yritys edistää merkittävästi asiakkaidensa toimitusvarmuutta.

Takaisin paikalliseen - Harvinaisten maametallien magneettien mukautettu toimitusketju
Harvinaisia maametalleja, kuten neodyymiä ja dysprosiumia, käytetään nykyään yleisesti erityisen tehokkaiden magneettien valmistuksessa. Näiden raaka-aineiden louhinta sekä itse magneettien valmistus tapahtuu lähes yksinomaan Kaukoidässä. Tämän vuoksi useimmat moottorivalmistajat ovat riippuvaisia yksittäisistä, kaukana sijaitsevista toimittajista materiaaliensa hankinnassa. Dunkermotorenissa harvinaisia magneettimateriaaleja käytetään erityisesti BG-sarjan synkronimoottoreissa ja SL-tuoteperheen lineaarimoottoreissa. Välttääkseen vakavat toimituskatkokset voimansiirtotekniikan valmistaja käynnisti ohjelman tämän riippuvuuden vähentämiseksi jo vuonna 2020. Se pystyi esimerkiksi siirtymään ensimmäisessä sarjassa harvinaisten maametallien magneetteihin, joiden kierrätyspitoisuus tuotantoprosessissa on yli 75 prosenttia, jo vuonna 2023. Ja mikä parasta, tämä siirtyminen ei vaikuta suorituskykyyn ja muihin moottorin keskeisiin ominaisuuksiin.

Onko mahdollista päästä ilman?
Kriittisten materiaalien saannin turvaamisen lisäksi Dunkermotoren kehittää parhaillaan harjattomia tasavirtamoottoreita, jotka eivät tarvitse lainkaan harvinaisia maametalleja. Näillä moottoreilla ei vielä saavuteta samaa tehotiheyttä kuin vastaavilla harvinaisia maametalleja sisältävillä moottoreilla, joten niitä ei toistaiseksi sisällytetä vakiovalikoimaan. Jos toimitusvaikeuksia ilmenee, tämä vaihtoehto olisi saatavilla nopeasti ja suuria määriä. Dunkermotorenin valikoimaan kuuluvat harjatut tasavirtamoottorit, joissa on ferriittimagneetteja Euroopasta, ja täysin magneettivapaat yleismoottorit ovat myös vaihtoehto moniin erilaisiin sovelluksiin. Ja voidakseen tarjota sinulle tulevaisuudessa vielä enemmän ja vielä kestävämpiä vaihtoehtoja Dunkermotoren tekee tiivistä yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka ovat omistautuneet vaihtoehtoisten moottorikonseptien ja magneettimateriaalien kehittämiseen.

Joustavuutta modulaarisuuden ansiosta
Dunkermotorenin älykkäiden servomoottoreiden keskeinen osa ovat integroituja ohjaimia, jotka perustuvat yrityksen omaan "Motor Control Platform" (MCP) -järjestelmään. MCP on modulaarinen konsepti, jota käytetään kaikissa Dunkermotorenin älykkäissä BG-moottoreissa ja joissakin Dunkermotorenin ulkoisissa elektroniikkalaitteissa, ja se mahdollistaa erilaisten parametrien ja turvatoimintojen ohjelmoinnin.

Monet käytetyistä elektroniikkakomponenteista voidaan korvata suhteellisen helposti, jos saatavuudessa ilmenee pullonkauloja. Esimerkiksi mikrokontrollereita, ohjainpiirejä ja kytkentäsäätimiä on kuitenkin vaikea vaihtaa. Vuodeksi 2023 Dunkermotoren on asettanut tavoitteekseen vähentää erityisesti mikrokontrollereiden saatavuusriskiä.

Ne ovat ohjauselektroniikan sydän. Tämän saavuttamiseksi Dunkermotoren on valinnut monisirustrategian, joka mahdollistaa suuremman riippumattomuuden yksittäisistä valmistajista. MCP:n modulaaristen rakenteiden ansiosta valmistaja voi käyttää vaihtoehtoisia mikrokontrollereita kaikissa sarjoissa hallittavissa olevalla vaivalla.

Takaisin juurille - ostoksia kotiovelta
Magneetit ja elektroniikka ovat varmasti kriittisimpiä komponentteja globaalien riippuvuuksien kannalta. Tiiviit suhteet eurooppalaisiin tavarantoimittajiin ovat Dunkermotorenille kuitenkin tärkeitä myös muiden komponenttien osalta. Saksalainen valmistaja jatkaa tätä alueellista keskittymistä moottoriensa tuotannossa - ja tuottaa siellä, missä tuotetta tarvitaan. Esimerkiksi vuodesta 2023 lähtien kaikki Euroopassa myytävät moottorit on myös valmistettu yksinomaan eurooppalaisissa tehtaissa. Kiinan tuotantolaitoksen moottoreita myydään yksinomaan Aasiassa. Myös siellä käytettävät materiaalit hankitaan yhä useammin paikallisesti. Tällä tavoin Dunkermotoren vähentää maailmanlaajuista riippuvuutta yksittäisistä toimittajista ja minimoi kuljetusreitit ja -ajat tarjotakseen asiakkailleen parhaan mahdollisen toimitusvarmuuden ja pienentääkseen samalla ekologista jalanjälkeään.

Lisää uutisia

Dunkermotorenin uusi 4Q-säädin tarjoaa korkean suorituskyvyn edulliseen hintaan
Dunkermotoren tasoittaa tietä täysin automatisoidulle ja digitalisoidulle intralogistiikalle

22.08.2024 01:00

Turvallisuus aina mielessä

SISTEMA-turvakirjasto Dunkermotorenin älykkäille dPro-moottoreille STO:lla varustettuna

Dunkermotoren, AMETEKin tuotemerkki, on ylpeä siitä, että se saa Minas Geraisin yliopiston Milhagem Team -kilpa-auton käyttövoiman harjattomalla tasavirtamoottorillaan
Dunkermotoren julkaisee Motion Journalin uuden numeron "mo"

Amsterdamissa 14.-17. toukokuuta 2024 järjestettävä Int...