Luettelo

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

PFISTERER kehittää TenneTille maailman ensimmäisen universaalisti liitettävissä olevan korjausratkaisun 170 kV:n merenalaisiin kaapeleihin saakka


Winterbach, Saksa - 26.09.2023 -

Siirtoverkko-operaattori TenneT on antanut PFISTERERille tehtäväksi kehittää yleiskorjaushylsyn merikaapeleille. Yhden koon ratkaisun tarkoituksena on korjata nopeasti ja tehokkaasti ilmenevät kaapeliviat minimaalisella varastointityöllä - täysin riippumatta käytettyjen kaapeleiden rakenteesta tai valmistajasta. Tällainen ratkaisu on toteutettu maailmanlaajuisesti ensimmäistä kertaa. Siirtoverkonhaltijalle tämä luo täysin uusia mahdollisuuksia varastointiin ja merikaapeleiden korjaamiseen.

TenneT käyttää yli kolmeakymmentä 155 kV:n ja 220 kV:n vaihtovirran merikaapelialustan verkkoyhteyttä Pohjanmerellä Saksan ja Alankomaiden rannikoiden edustalla, joilla siirretään uusiutuvaa sähköä merellä sijaitsevista tuulipuistoista mantereelle. viimeisten 15 vuoden aikana merikaapeliyhteyksissä on käytetty lukuisia eri kaapelityyppejä, joissa on erilaisia johtimien poikkipintoja ja jotka ovat peräisin eri kaapelivalmistajilta. Mahdollisten kaapelivikojen korjaamiseksi varastossa pidetään varakaapeleita, erityisesti käytetylle kaapelille tarkoitettuja korjaushylsyjä ja varaosia kutakin liitäntää varten. Tämä vaatii paljon varastointitilaa, ja käsittely on erittäin monimutkaista.

Turvallisuutta vahinkotapauksissa yksinkertaistetun varastoinnin avulla
Jotta käsittely- ja varastointitapahtumien monimutkaisuutta voitaisiin vähentää minimiin ja samalla varustautua optimaalisesti vahinkotapauksia varten, TenneT antoi PFISTERERille tehtäväksi kehittää yleispätevän korjaushylsyn. Tämä mahdollistaa täysin erilaisten kaapeleiden yhdistämisen. Kaapelin valmistajan, materiaalien ja johtimen poikkileikkauksen kaltaisista ominaisuuksista riippumatta merenalaisten kaapeleiden viat voidaan korjata nopeasti ja tehokkaasti. "Universaalin rakenteen ansiosta voimme käyttää yhtä ainoaa korjaushylsyä kaikkiin merikaapeleihin, ja varaosien tarve on minimaalinen. Näin voimme merkittävästi parantaa varastojen hallintaa ja olemme hyvin valmistautuneita mahdollisiin vahinkotapauksiin", selittää TenneT:n kaapelikorjausten projektipäällikkö Dirk Hansen.

PFISTERERin 170 kV:iin asti ulottuva yleinen merikaapelin korjausratkaisu
Ratkaisu perustuu PFISTERERin Connex-tuoteperheen 170 kV:iin asti ulottuvaan pistokkeelliseen epoksihartsihylsyyn. Tätä tekniikkaa käytetään jo lukuisilla merituulivoima- ja öljynporauslauttoilla lauttakaapelin ja vientikaapelin välisenä yhteytenä. Myös energiantoimittajat käyttävät sitä laajalti maalla yleisenä häiriöreservinä. Kompaktin ja vankan rakenteensa lisäksi se on erityisen vaikuttava nopean asennusaikansa ansiosta. PFISTERER on toistaiseksi ainoa pistokelpoisten epoksihartsiliitosten valmistaja 170 kV:iin asti. "Olemme edelläkävijöitä maailman ensimmäisessä merikaapeleiden vaihtosähköisten merikaapeliliitosten korjauskonseptissa offshore-alalla pistokkeellisena ratkaisuna. Epoksihartsiliitoksemme ovat tässä avainasemassa. Pistokkeellisen tekniikkansa ansiosta ne mahdollistavat erityyppisten kaapeleiden nopean ja tehokkaan korjauksen", kertoo Vukašin Basara, tämän hankkeen vanhempi tuotepäällikkö ja projektipäällikkö. korjausliitosten kehittämisen ja suunnittelun lisäksi tilaukseen sisältyy myös tyyppitestien suorittaminen mekaanista ja sähköistä tuotekelpoisuutta varten.
"Connex-tuotevalikoiman avulla olemme osoittaneet offshore-markkinoiden edelläkävijänä, kuinka nopeasti ja helposti offshore-lautat voidaan liittää toisiinsa pistokelpoisten suurjänniteliitosten avulla. Nyt haluamme käyttää tätä konseptia erityisesti vedenalaisiin sovelluksiin", Vukašin Basara korostaa hanketta.

Universaalinen merikaapelin korjausholkki 245 kV:iin asti
PFISTERER kehittää 170 kV:iin asti ulottuvan vaihtoehdon lisäksi myös universaalia korjausholkkia 245 kV:iin asti TenneT:lle. konseptina on suunnitella se komponenteista, jotka ovat mahdollisimman samankaltaisia kuin 170 kV:n ratkaisussa. Painopisteenä on myös kaikkia kaapelirakenteita varten kehitetty keskusliitosrunko, jolla voidaan yhdistää erilaisia johtimien poikkileikkauksia ja geometrioita. Kehityshankkeen ja prototyypin rakentamisen kesto on suunniteltu vuoden 2024 loppuun saakka.


PFISTERERISTÄ
Karl Pfisterer perusti vuonna 1921 Stuttgartiin sähköteknisiä erikoistuotteita valmistavan tehtaansa, jonka tavoitteena oli parantaa sähkönsiirtomaailmaa. PFISTERER-konserni on noudattanut tätä laatuvaatimusta ja teknologista johtajuutta jo yli 100 vuoden ajan. Nykyään PFISTERER on yksi maailman johtavista energiainfrastruktuurin asiantuntijoista ja järjestelmätoimittajista, jolla on kattava valikoima kaapelivarusteita, ilmajohtotekniikkaa ja komponentteja koko siirtoketjussa sähköntuotannosta kulutukseen. PFISTERERillä on nykyaikaiset valmistusprosessit ja 1 200 työntekijää 19 kansainvälisessä toimipisteessä ja viidessä tehtaassa. PFISTERER ei ainoastaan yhdistä tämän päivän ja huomisen sähköverkkoja, vaan se myös antaa merkittävän panoksen kestävään ja turvalliseen energiainfrastruktuuriin.

Tietoja TenneT:stä
TenneT on johtava eurooppalainen verkko-operaattori. Olemme sitoutuneet varmistamaan turvallisen ja luotettavan sähköntoimituksen - 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa. Autamme muokkaamaan energiamurrosta - kestävän, luotettavan ja kohtuuhintaisen energiatulevaisuuden puolesta. Ensimmäisenä rajat ylittävänä siirtoverkonhaltijana suunnittelemme, rakennamme ja käytämme lähes 25 000 kilometrin pituista suurjännite- ja suurjänniteverkkoa Alankomaissa ja suuressa osassa Saksaa sekä mahdollistamme Euroopan energiamarkkinoiden toiminnan 17 naapurimaiden yhteenliitäntäverkon avulla. Liikevaihtomme on 9,8 miljardia euroa ja kokonaisvarallisuutemme 41 miljardia euroa, joten olemme yksi suurimmista sijoittajista kansallisiin ja kansainvälisiin sähköverkkoihin maalla ja merellä. 7 400 työntekijäämme antaa joka päivä parhaansa ja varmistaa vastuullisuuden, rohkeuden ja verkostoitumisen arvojemme mukaisesti, että yli 43 miljoonaa loppukuluttajaa voi luottaa vakaaseen sähköntoimitukseen. Valaisemme yhdessä tietä eteenpäin

Lisää uutisia


Winterbach, Saksa - 06. helmikuuta 2024 - Siemens Energy on onnistuneesti sertifioinut PFIS...

Winterbach, Saksa - 7. marraskuuta 2023

DolWin kappa -merialusta asennettiin onni...

Karl-Heinz Pfistereristä tulee SE:n hallintoneuvoston kunniapuheenjohtaja.

Winterbach, Saksa - 15. kesäkuuta 2023 -

Pfisterer, johtava energiainfrastruktuuriratkais...

Energian jakelu ja siirto ovat olleet PFISTERERin ydinosaamista jo lähes 100 vuoden ajan. Energia...

Vuoden alusta lähtien Küssnacht am Rigi on ollut noin 160 työntekijämme uusi keskuspaikka Sveitsissä. PFISTERER-konsernille, jonka juuret ovat olleet Sveitsissä jo vuosikymmeniä, tämä merkitsee uuden aikakauden alkua: Küssnachtissa yhdistämme aiemmin Maltersissa ja Altdorfissa sijainneet osastomme uuteen keskitettyyn teknologia- ja myyntikeskukseen.