Luettelo

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Voiko konetekniikka olla kestävää?

Kyllä, ja useita kertoja!

Säästämme energiaa ja jätteiden hävittämistä jo koneidemme valmistuksen aikana. Ennakoiva rakennusten hallinta vähentää myös lämmitykseen, valaistukseen ja sähköön tarvittavaa energiaa. Vähäisen kulutuksen ja pitkien toiminta-aikojen ansiosta edistämme myös asiakkaidemme käyttämien resurssien vähentämistä.

Olemme erityisen ylpeitä pintakäsittelyjärjestelmistämme, jotka mahdollistavat nykyiset ympäristöystävälliset teknologiat.

Suurten asioiden lisäksi myös monet pienet asiat edistävät kestävyyttä ja takaavat paremman huomisen.

Resurssien säästäminen
Jo 1930-luvulla havaittiin, että Superfinish-käsittelyllä käsitelty laakeri on hiljaisempi ja kestää pidempään ja vaatii myös vähemmän energiaa. Supfina on jatkanut tämän Superfinish-prosessin kehittämistä, ja nykyään se on välttämätön kaikkialla, missä asiat liikkuvat.

Kestävä kehitys on siis ollut olennainen osa Supfinaa alusta alkaen.

Sähköinen liikkuvuus ilman Superfinishiä?
Tuskin ajateltavissa.
Sähköautoissa monet asiat ovat liikkeessä, ja vähäisen kitkan omaavat komponenttipinnat ovat edellytys taloudelliselle energiankäytölle ja siten pidempien toimintasäteiden edellytys.

Jokaisessa laakeripisteessä, olipa se sitten moottorissa, akseleissa tai pyöränlaakereissa, on siis saavutettava maksimaalinen ajokilometrimäärä ja erityisesti mahdollisimman pieni kitka.

Vuosikymmenien tutkimus- ja kehitystyön perusteella nämä vaatimukset voidaan nykyään täyttää nykyaikaisella superhiontatekniikalla.

Koska laakereiden laadulla on suora vaikutus ajoneuvon ajokilometreihin.

Vähemmän kitkaa = suurempi hyötysuhde.
Supfinalla on ratkaisu.

Tuulivoimalassa on monia erilaisia laakereita, pienistä generaattoreiden laakereista aina valtaviin laakereihin, jotka pyörittävät pulpettia ja roottorin akselia. Jokaisessa laakerissa on oltava mahdollisimman pieni kitka, suuri kantavuus ja erittäin pitkä käyttöikä.

Kaikkia kolmea vaatimusta ei voida ratkaista ilman täydellistä pintaa. Supfinan Superfinish takaa optimaaliset pinnat kaikille laakerikomponenteille ja edistää siten ympäristöystävällistä energiantuotantoa tuulivoiman avulla maailmanlaajuisesti.

Jarrut ympäristön hyväksi.
Supfinalla on tekniikka.

Valtavan hienojakoisen pölyhaitan ja sen ympäristövaikutusten vähentämiseksi on kehitettävä ja käytettävä paitsi uusia voimansiirtojärjestelmiä myös uusia jarruja.

Valettujen levyjen jarrupalojen kuluminen vapauttaa suuria määriä hienojakoista pölyä. Juuri tähän Supfina ja sen yhteistyökumppanit ovat kehittäneet uuden järjestelmän:

Jarrukiekkoihin levitetään laser- tai kylmäkaasuruiskulla kulumissuojakerros, jonka jälkeen se saatetaan tarkasti optimaaliseen pintaan Supfinan kaksipuolisella hiontakoneella, joka on suunniteltu erityisesti tätä sovellusta varten. Tämä minimoi kulumisen ja pidentää käyttöikää - kaksinkertainen etu ympäristöllemme!

1250 neliömetrin aurinkosähköjärjestelmä.
Osuutemme.

685 Aurinkomoduulit, 1250 neliömetrin pinta-ala, 250 kWp:n teho ja 100 tonnin hiilidioksidisäästö vuodessa: nämä ovat Supfinan tehdasrakennuksen katolla olevan aurinkosähköjärjestelmän vaikuttavia lukuja.

Odotettavissa oleva 260 000 kWh:n vuosituotos tuottaa yhtä paljon sähköä kuin 65 kotitaloutta kuluttaa vuodessa.

Tämä investointi on jälleen yksi askel maapallon ja yrityksen tulevaisuuden hyväksi.

Fiksu rakennuksen hallinta
ympäristön kannalta
Supfina valitsi jo hyvin varhaisessa vaiheessa CO2-neutraalin lämmitysjärjestelmän. Muita ympäristöhankkeita ovat muun muassa automaattisella valonsäädöllä varustettu energiansäästö-LED-hallivalaistus ja aurinkosähköjärjestelmä. Jokainen askel on askel kohti suurempaa ilmastoneutraaliutta Supfinassa.

Ja seuraava on jo näköpiirissä: aurinkosähköjärjestelmän kapasiteetti kaksinkertaistetaan pian.

 

Lisää uutisia

Vierintälaakeriteollisuus on jäänyt jälkeen autonomisessa tuotannossa

Supfina on Hero Customer 2024 Siemensin Solid Edge CAD-järjestelmässä.

Supfina on toim...

"Yhtenä johtavista pintakäsittelyratkaisujen toimittajista Supfinan tiimi esittelee innovaation - Supfina Fact -superkäsittelykoneen - kiinnostuneille osapuolille tämän vuoden Global Industrie -messuilla Lyonissa, hallissa 4, osastolla C156."
"Yhtenä johtavista pintakäsittelyratkaisujen tarjoajista Supfinan tiimi neuvoo kiinnostuneita osapuolia yksilöllisesti kaikissa kaksoispintahiontaan liittyvissä kysymyksissä tämän vuoden Grindtec-messuilla Leipzigissa hallissa 5 osastolla E04."
"Ratkaisuja huipputarkkaan pintakäsittelyyn" - tämä on Supfinan 132 neliömetrin osastolla C10 halli 10:ssä 17.-20. toukokuuta Stuttgartissa järjestettävän GrindingHub-messujen motto.

06.12.2021 02:00

Supfina on erinomainen ...
Supfina voitti 3. sijan tämän vuoden ife Award 2021 -kilpailussa "Innovationspreis Losgröße 1+".